Euroleague

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Έλις, ΜακΚίσικ και Μπάικς

Το sportfm.gr, αναλύει τα πεπραγμένα των τριών μεταγραφών του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό και τις πιθανότητες να παραμείνουν στο ρόστερ και τη νέα σεζόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φαίνεται πως πέτυχε… διάνα στις δύο προσθήκες των Οκτάβιους Έλις και Σακίλ ΜακΚίσικ, που έκανε μεσούσης της σεζόν στον Ολυμπιακό, με την τρίτη, του Ντουάιτ Μπάικς, να έχει καλά στοιχεία, αλλά να μην έχει προλάβει να δείξει, παρά μόνο σε ένα παιχνίδι, τις δυνατότητές του.

Του Νίκου Ζέρβα

Αυτή, θα ήταν μία σύντομη απάντηση στο ερώτημα για το πως κρίνει κανείς τις τρεις νέες αφίξεις στους «ερυθρόλευκους», από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο 54χρονος προπονητής. Τον συγκεκριμένο απολογισμό, σε πιο αναλυτική βάση βέβαια, δεν αποκλείεται να κάνουν και στην ομάδα στο πλαίσιο της προοπτικής μέλλοντος που υπάρχει για το «χτίσιμο» ενόψει της νέας σεζόν. Το σίγουρο, είναι πως με τους τρεις συγκεκριμένους παίκτες, η ομάδα πέτυχε, εκτός από την άμεση βελτίωση της εικόνας της και την επαναφορά της νοοτροπίας που είχε παλαιότερα στο παρκέ, να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερες «βάσεις», για του χρόνου.

Το ψάξιμο και η επιλογή τους, έγινε με ηθελημένη καθυστέρηση και καλό «ξεσκόνισμα» των λιγοστών λόγω περιόδου λύσεων στην αγορά, με αυτό το στόχο. Να μην αποκτηθούν παίκτες για να αποκτηθούν, αλλά να έχουν και πιθανότητες στελέχωσης του ρόστερ στα επόμενα χρόνια. Χωρίς να θεωρείται τίποτα δεδομένο, Οκτάβιους Έλις και Σακίλ ΜακΚίσικ, δείχνουν να συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται. Ο τρίτος της… παρέας (Μπάικς), δεν περνά απαρατήρητος, αλλά σίγουρα θα χρειάζονταν τα εναπομείναντα έξι παιχνίδι της σεζόν για να κριθεί καλύτερα. Όπως και να ‘χει και ανεξάρτητα με το αν ο κορωνοϊός θα βάλει τελικά οριστικό «λουκέτο» στην Ευρωλίγκα για φέτος, η δουλειά που έχει να κάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας το καλοκαίρι στην στελέχωση της ομάδας που ονειρεύεται, είναι σίγουρα πλέον λιγότερη.

Με δεδομένο πως και οι τρεις έχουν υπογράψει μέχρι το 2021 με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να διατηρεί το δικαίωμα να ανανεώσει ή να τερματίσει τα συμβόλαιά τους το προσεχές καλοκαίρι, πάμε να δούμε τι έχουν καταφέρει ως τώρα οι Έλις, ΜακΚίσικ και Μπάικς και ποια είναι τα δεδομένα παραμονής τους.

Ο… σίγουρος Έλις

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν από το καλοκαίρι του 2017, οπότε και αποχώρησε ο Κεμ Μπιρτς έναν αθλητικό σέντερ και ο κόουτς Μπαρτζώκας φρόντισε με το «καλημέρα», να διορθώσει αυτή την… ανορθογραφία. Η πρώτη του προσθήκη ήταν ο Οκτάβιους Έλις, ο οποίος ήταν μια ασφαλής επιλογή, λόγω του ότι υπήρχε σαφές αγωνιστικό δείγμα από τα πεπραγμένα του στον Προμηθέα Πάτρας. Ο 27χρονος Αμερικανός σέντερ, προσαρμόστηκε άμεσα στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας και έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδια, με 8,1 πόντους (76,7% δίποντα), 5,9 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο μέσο όρο. Είναι σέντερ στο στυλ που επιθυμεί ο προπονητής και δεδομένα θα ενεργοποιηθεί η οψιόν στο συμβόλαιό του.



«Λαβράκι» με προοπτική

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ, πήρε από τον Ολυμπιακό στα 29 του χρόνια την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Είχε δείξει καλά στοιχεία στις προηγούμενες ομάδες του, είναι αθλητικός και δίνει στην ομάδα κάτι που –πλην Σπανούλη- της έλλειπε πολύ. Την διείσδυση προς το αντίπαλο καλάθι. Στα δύο από τα τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ως τώρα, έδειξε να αρπάζει την ευκαιρία από τα… μαλλιά και να είναι παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκα. Ήταν καθοριστικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΣΕΦ και έχει προλάβει ήδη να πετύχει 13,7 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο. Η λογική λέει πως θα αγωνίζεται και το χρόνου με «ερυθρόλευκα», παρότι του αγωνιστικό δείγμα είναι σχετικά μικρό.



Ικανός, αλλά… ανέτοιμος

Ο τρίτος της… παρέας, Ντουάιτ Μπάικς, ήρθε πιο ανέτοιμος και από αγωνιστική αποχή λόγω Κίνας, σε σχέση με τους άλλους δύο συμπαίκτες του. Ήταν… χαμένος στα ματς με Μακάμπι και Παναθηναϊκό και δεν πρόλαβε, παρά μόνο στο παιχνίδι με την Εφές, να δείξει αυτά που μπορεί. Στην Κωνσταντινούπολη, είχε 11 πόντους και 8 ασίστ, όμως ένα και μόνο παιχνίδι δε μπορεί να αποτελεί κριτήριο. Ίσως αν διεξαχθούν τα άλλα έξι της κανονικής περιόδου να βγει πιο απτό συμπέρασμα. Συγκεντρώνει σίγουρα λιγότερες πιθανότητες παραμονής από τους άλλους δύο, αλλά έχει ταλέντο και μπορεί να δώσει πράγματα. Το αν θα μείνει, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το στυλ των άλλων γκαρντ που θα αποκτηθούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x