Ελλάδα

Ολυμπιακού… αποκάλυψις με Ερυθρό Αστέρα

Πρεμιέρα στο «1ο International Basketball Τournament» της Κρήτης κάνει ο Ολυμπιακός, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Επιστροφή μετά από δέκα μήνες για τον Γιανγκ, Εφές-Χάποελ Ιερουσαλήμ το άλλο ματς.

Έπειτα από περίπου σαράντα ημέρες προετοιμασίας και τέσσερα φιλικά μακριά από τα… φώτα της δημοσιότητας, ο Ολυμπιακός δίνει απόψε το πιο δυνατό του τεστ ως τώρα και πρώτο τηλεοπτικό, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Το 1ο International Basketball Tournament της Κρήτης ανοίγει την αυλαία του στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου και οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την πρωταθλήτρια Σερβίας στις 20:30 (ΣπορFm 94,6 και Otesport4).

O Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά τις τέσσερις νίκες κόντρα σε Απόλλωνα Πατρών, Λαύριο, Άρη και Καρσίγιακα, θα έχει την ευκαιρία να δει την κατάσταση της ομάδας και να τεστάρει πράγματα κόντρα σε μία ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας, δώδεκα ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων (σ.σ. με τον Κολοσσό Ρόδου για το κύπελλο). Το γήπεδο αναμένεται να έχει πολύ κόσμο, καθώς το κλίμα στο Ηράκλειο από τους φίλους της ομάδας είναι εορταστικό και έχουν ήδη ανταποκριθεί αγοράζοντας πολλά εισιτήρια. Τα περισσότερα βλέμματα θα πέσουν λογικά πάνω στους νεοαποκτηθέντες Ερικ Γκριν, Κεμ Μπιρτς και Πάρη Μαραγκό, ενώ τα φλας θα τραβήξει και ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος μετά από δέκα μήνες απουσίας λόγω της εγχείρισης στην οποία υποβλήθηκε στο γόνατο, αναμένεται να επιστρέψει σε αγώνα για λίγα λεπτά.

Ο 24χρονος Αμερικανός σέντερ στις 12 Νοεμβρίου υπέστη ρήξη χιαστού στο ματς με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη, ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό και σιγά-σιγά θα αρχίσει να παίρνει ρυθμό από τους προπονητές του. Από εκεί και έπειτα, όσοι παρακολουθήσουν το ματς (και φυσικά και ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων) θα έχουν τη δυνατότητα να τεστάρουν το πώς ταιριάζει το δίδυμο Σπανούλη-Γκριν στην πεντάδα, την κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου ο οποίος έκανε φέτος κανονικά προετοιμασία με την ομάδα, τον ανεβασμένο Μιλουτίνοφ, αλλά και τους πιο… ώριμους για το υψηλό επίπεδο, Παπαπέτρου και Αγραβάνη

Αυτός είναι ο Αστέρας

Απέναντι στον Ολυμπιακό θα τεθεί ο Ερυθρός Αστέρας που με τον Ντέγιαν Ράντονιτς για μία ακόμα φορά στην άκρη του πάγκου, παρουσιάζει ένα νεανικό σύνολο που έχει δύο-τρεις σημαντικές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Τσίρμπες και Μίλερ ανήκουν πλέον στη Μακάμπι, ενώ ο Τάρενς Κίνσεϊ αγωνίζεται πλέον σε μία εκ των ομάδων του τουρνουά της Κρήτης, Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Η ομάδα ενισχύθηκε με τον πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, Όγκνιεν Κούζμιτς, ενώ στο Βελιγράδι κατοικούν από φέτος και οι Τσαρλς Τζένκινς (πρώην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο) και Μίλκο Μπιέλιτσα ( πρώην Νταρουσάφακα). Στο ρόστερ παραμένουν ταλαντούχοι παίκτες όπως οι Ντάνγκουμπιτς, Γιόβιτς, Λάζιτς, Γκούντουριτς και Σιμόνοβιτς.

* Το άλλο παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στις 18:00, ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και την Χάποελ Ιερουσαλήμ του Αμάρε Στουντεμαϊρ. Οι νικητές των δύο σημερινών αγώνων θα αναμετρηθούν στον τελικό της Κυριακής (25/9) και οι ηττημένοι στον μικρό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x