Ελλάδα

«Ομάδα μεταλλίου, αν…»

Ομάδα με φοβερό ρόστερ, ικανή να φτάσει πολύ ψηλά στο Ευρωμπάσκετ αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες… θυσίες χαρακτήρισε την Εθνική ο Κώστας Μίσσας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Όλα τα φόντα για να πετύχει κάτι σπουδαίο στο προσεχές Ευρωμπάσκετ έχει η Εθνική Ανδρών, όπως δήλωσε ο Κώστας Μίσσας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο τεχνικός σύμβουλος των εθνικών ομάδων τόνισε τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να έρθει μια μεγάλη επιτυχία.

Παράλληλα μίλησε για το θρίαμβο των Εφήβων και τους πρωταγωνιστές Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη, την προσπάθεια της Εθνικής Παίδων στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό που αρχίζει σε λίγες μέρες και ανέλυσε τους λόγους που παρά τα πενιχρά μέσα η Ελλάδα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο μπάσκετ.

inner

Αναλυτικά, ο Κώστας Μίσσας μίλησε στους Τόλη Κοτζιά και Ανδρέα Καραγιάννη για:

-την Εθνική Ανδρών: «Μαζεύτηκαν όλοι μαζί κι έκαναν προπόνηση. Καθόμουν και τους έβλεπα και είδα ότι έχουμε ένα φοβερό ρόστερ, με παίκτες για όλες τις θέσεις που καλύπτουν τα πάντα. Είναι μια ομάδα μεταλλίου. Αυτή η ομάδα για να φτάσει εκεί που πραγματικά μπορεί χρειάζεται μεγαλείο ψυχής. Επειδή είναι ένα ιδιαίτερο σύνολο, δεν είναι σύλλογος αλλά εθνική ομάδα, χρειάζεται θυσίες για την ομάδα. Αν αυτό το πράγμα υφίσταται, μπορούμε να φτάσουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο στο Ευρωμπάσκετ».

-την πορεία της Εθνικής Εφήβων: «Επειδή ξέρω τα παιδιά εδώ και χρόνια, έγινε υπέρβαση και πήρε αυτή η ομάδα το χρυσό μετάλλιο. Δεν ήταν το πιο υψηλό επίπεδο στο τουρνουά, αλλά υπήρχαν κάποιες αρκετά καλές ομάδες και τις κερδίσαμε όλες. Βάσει του ρόστερ και του ταλέντου αυτής της ομάδας, το χρυσό ήταν πολύ σπουδαία υπόθεση. Ο πρώτος και βασικός στόχος ήταν να περάσουμε την πρώτη φάση. Ήταν ένας πολύ δύσκολος όμιλος και το γεγονός ότι η Λιθουανία και η Βοσνία ήταν στην τετράδα αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Μέρα με τη μέρα η ομάδα ήταν καλύτερη και ο κόσμος βοήθησε πολύ».

-τους δύο πρωταγωνιστές της Εθνικής: «Ο Χαραλαμπόπουλος ήταν ο μπροστάρης, τα έκανε όλα. Πέρα από την εκτέλεση, υπήρχε και η δημιουργία του. Έκανε πάρα πολλά πράγματα σε πολλά κρίσιμα σημεία. Είναι δύσκολο αυτό να το βρεις σε μια τέτοια ηλικία, ειδικά για έναν παίκτη που έρχεται από τραυματισμό και έπαιξε σε δύο διοργανώσεις. Και ο Παπαγιάννης ήταν καταπληκτικός, έκλεισε εξαιρετικά τη ρακέτα. Στον τελικό και όχι μόνο δεν επέτρεπε στους αντιπάλους να πλησιάσουν το καλάθι. Όλη η άμυνά μας ήταν προσαρμοσμένη πάνω του και ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο».

-τη διαφορά προπόνησης και συμμετοχών: «Το μπάσκετ είναι επαναλαμβανόμενες εικόνες. Η διαφορά είναι στην εκτέλεση των εικόνων. Το παιχνίδι σού δίνει την ευκαιρία να βελτιώνεις την αντίληψή σου. Η καλύτερη προπόνηση δεν αρκεί για να υποκαταστήσει το παιχνίδι. Οι συμμετοχές είναι απαραίτητες για έναν παίκτη, ώστε να εφαρμόσει όσα έχει δουλέψει στην προπόνηση».

-την προσπάθεια της Εθνικής Παίδων στο προσεχές Ευρωπαϊκό U16: «Είναι άλλη μια αρκετά δύσκολη ομάδα. Δεν είναι τόσο δυνατή η φουρνιά. Πρώτος και βασικός στόχος είναι να σωθεί από νωρίς και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο μπορέσει να πετύχει. Δεν μπορεί να βγάζεις σε κάθε ηλικιακή ομάδα πολλά ιδιαίτερα ταλέντα».

-το πώς εξηγεί τις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ: «Καθόμουν κι έβλεπα τα τρόπαια που υπάρχουν στα γραφεία της ομοσπονδίας και σκεφτόμουν πώς μια μικρή χώρα, χωρίς πολλά μέσα, έχουμε καταφέρει κάτι απίστευτο. Αυτό έχει γίνει μέσα από μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και ικανότητα ανθρώπων. Το να κερδίσεις τη Γαλλία, που έχει το καλύτερο πρόγραμμα στον αθλητισμό και στοιχίζει 3,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, δεν είναι εύκολο πράγμα. Για να μην πούμε για την Ισπανία, την Τουρκία, ή ακόμη χώρες όπως το Ισραήλ και η Λετονία. Μιλάμε για μεγέθη που εμείς δεν μπορούμε καν να φανταστούμε. Ειδικά τώρα που η επιχορήγηση μειώνεται κάθε χρόνο. Είναι μια τεράστια προσπάθεια με πολύ λίγα πράγματα. Παρ’ όλα αυτά τους κερδίζουμε όλα. Είναι ψυχή και μπορεί να γίνει παντού, όχι μόνο στο μπάσκετ. Αν ενωθούμε, δουλέψουμε συλλογικά και οργανωμένα, μπορούμε εμείς οι Έλληνες να κάνουμε εκπληκτικά πράγματα. Το κακό μας στοιχείο είναι ότι απογοητευόμαστε πολύ εύκολα. Το θέμα είναι να μπορούμε να βρίσκουμε αυτό το μεγαλείο ψυχής κι αυτό το εγώ να γίνεται εμείς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x