Ελλάδα

«Ομάδα, υπομονή και επιμονή…»

Ακούστε τον, Έλληνες! «Το Κύπελλο είναι αφιερωμένο στους Έλληνες. Τους παροτρύνω να έχουν υπομονή και επιμονή στην κρίση», δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο χρυσός Έφηβος Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς.

Ήταν ο άνθρωπος που έβαλε για τα καλά την Εθνική Εφήβων μπροστά στο σκορ, αφού το δικό του τρίποντο «έγραψε» το 57-54 και άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

Ο Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 απέδειξε πως είναι κάτι παραπάνω από ένας «καυτός» σουτέρ, καθώς με ωριμότητα που δεν συνάδει με την ηλικία του, μίλησε για τα μυστικά της ομοιογένειας, της επιμονής και της υπομονής που έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση και απαιτούνται από έναν ολόκληρο λαό στις δύσκολες στιγμές που βιώνει.

Αναλυτικά, ο Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς μίλησε στους Βασίλη Μοιρώτσο και Αντώνη Σαούλη για:

-το πρώτο πρωινό ως πρωταθλητής Ευρώπης: «Ακόμη έχω το μετάλλιο στο στήθος, δεν το βγάζω από πάνω μου. Είναι μεγάλη τιμή για μας. Ελπίζω να είμαστε ένα καλό παράδειγμα, γιατί είμαστε μια οικογένεια, μια γροθιά όλοι μαζί και καταφέραμε κάτι μεγάλο».

-την ανατροπή που έκανε η Εθνική: «Η πίεση, ειδικά για έναν 18χρονο, είναι πολύ μεγάλη με τόσα ματς και προπονήσεις μέσα σε λίγες μέρες. Όμως έτσι είναι ο πρωταθλητισμός και πρέπει να αντεπεξέλθεις. Στο πρώτο ημίχρονο του τελικού η ομάδα δεν έδειξε τη σοβαρότητα που έπρεπε για να έχει το παιχνίδι στα χέρια της. Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε, παίξαμε καλή άμυνα, βάλαμε μεγάλα σουτ».

-τα ελεύθερα σουτ που είχε η Εθνική: «Ξέραμε πως στον Χαραλαμπόπουλο και τον Παπαγιάννη θα ήταν στραμμένη η προσοχή της άμυνας των Τούρκων και θα είχαμε εμείς οι υπόλοιποι περισσότερες ευκαιρίες. Οι Τούρκοι μάς έδωσαν όλα τα σουτ, ήταν προσπάθειες υπό καλές προϋποθέσεις, κάποια μπήκαν και κάποια όχι. Αυτό που μετρά είναι πως πήραμε τον τίτλο. Τέλος καλό, όλα καλά».

-την προβολή που υπάρχει από τα ΜΜΕ στην επιτυχία της Εθνικής: «Είναι μεγάλη μας τιμή. Είναι κάτι που θα μείνει στη μνήμη όλων των Ελλήνων. Κρατάω την ψυχή και την καρδιά που δείξαμε για να κερδίσουμε όλα τα ματς. Είμαστε μια οικογένεια, ο ένας σηκώνει τον άλλο όταν πέφτει».

-τη συμβολή του Ηλία Παπαθεοδώρου: «Είναι πρώτα παιδαγωγός και μετά προπονητής. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την ομάδα, στηρίζει όλα τα παιδιά, έχει χαρακτήρα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια και το έχει δείξει στο διάστημα που είμαστε μαζί. Στο ημίχρονο μάς ηρέμησε και μας παρακίνησε να παλέψουμε. Μας αφύπνισε με τα λόγια του και η συμβολή του ήταν καθοριστική».

-το πού αφιερώνει τον τίτλο: «Το Κύπελλο είναι αφιερωμένο στους Έλληνες. Τους παροτρύνω να έχουν υπομονή και επιμονή στην κρίση. Το αφιερώνουμε επίσης στον μεγάλο απόντα, τον Αντώνη Κόνιαρη, που ήταν τραυματίας και δεν μπορούσε να μας βοηθήσει, αλλά τον αγαπάμε και ξέρουμε πως ήταν δίπλα μας σαν μέλος της ομάδας. Προσωπικά αφιερώνω τον τίτλο στην οικογένειά μου και στο περιβάλλον μου που με βοηθά να κάνω αυτό που λατρεύω».

-τις διακοπές του: «Τώρα θα ξεκουραστούμε λίγο, γιατί λείπω από το σπίτι μου για προετοιμασία από τις 25 Μαΐου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x