Euroleague

Όποιος τερματίζει πρώτος στη regular season της Ευρωλίγκας... παίζει μικρό τελικό

Ένα απίστευτο στατιστικό έχει διαμορφωθεί από τότε που θεσπίστηκε το νέο format της Ευρωλίγκας, με τον πρώτο της Regular Season να παίζει στο φινάλε στον μικρό τελικό.

Σε κατάρα έχει εξελιχθεί η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην regular season της νέας Ευρωλίγκας με τον πρώτο να χάνει πάντα στον ημιτελικό και να καταλήγει στον μικρό τελικό.

Πιο συγκεκριμένα από τη σεζόν που θεσπίστηκε το νέο format της διοργάνωσης, τρεις διαφορετικές ομάδες έχουν κατακτήσει την κορυφή της κανονικής περιόδου, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι όλες είχαν την ίδια διαδρομή: αποκλείστηκαν στον ημιτελικό του Final 4.

Πρώτη την σεζόν 2016-17 η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τερμάτισε στην κορυφή με 23 νίκες και έχοντας κάνει μια εξαιρετική χρονιά για να προκριθεί στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, όπου και έμεινε εκτός τελικού από τη Φενέρμπαχτσε.

Έναν χρόνο αργότερα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αυτή που κατέκτησε την κορυφή της Euroleague στην regular season με 24 νίκες για να προκριθεί στον Final 4 του Βελιγραδίου, αποκλείοντας την Χίμκι με 3-1 στα Play-off και ενώ όλα έδειχναν ιδανικά, η ομάδα του Δημήτρη Ιττούδη ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Ρεάλ Μαδρίτης για να αποκλειστεί.

Τη σεζόν 2018-19 η άτυχη της χρονιάς ήταν η Φενέρμπαχτσε που τερμάτισε στην πρώτη θέση με 25 νίκες, ωστόσο, η μοίρα της ήταν η... γνωστή. Η Φενέρμπαχτσε μπορεί να παρουσιάστηκε πολύ καλή στα play-offs και να προκρίθηκε στο Final 4 της Βιτόριας, αποκλείοντας την Ζαλγκίρις με 3-1, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε απογοητευτική για να αποκλειστεί στον ημιτελικό εμφύλιο από την Εφές.

Επιμέλεια: Χρίστος Πετσόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x