NBA

Οριστικό: MVP ο Κάρι!

Πλέον δεν είναι φήμη, είναι επίσημο! Ο Στεφ Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του NBA για τη σεζόν 2014/15!

Με βάση τη χρονιά που έκανε και την πορεία που είχε η ομάδα του, το αξίζει! Γι’ αυτό και το NBA ψήφισε… σοφά! Ο Στεφ Κάρι, λοιπόν, των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της φετινής σεζόν στο «μαγικό κόσμο», όπως ανακοίνωσε και επίσημα η λίγκα!

inner

Ο 27χρονος άσος οδήγησε τους «πολεμιστές» στο καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ, αλλά και της ιστορίας τους με 67 νίκες. Παράλληλα, ευστόχησε σε 286 τρίποντα και κατέρριψε το δικό του -προ διετίας ρεκόρ- των 272 στην κανονική περίοδο.

Την ολοκλήρωσε με 23,8 πόντους (με 44,3% στα τρίποντα), 7,7 ασίστ, 4,3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο και δικαιωματικά έγινε ο πρώτος MVP των Γουόριορς μετά τον μεγάλο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν από το 1960, όταν η ομάδα αγωνιζόταν ακόμη στη Φιλαδέλφεια.

Ο Κάρι συγκέντρωσε 1.198 πόντους, λαμβάνοντας τις 100 από τις 130 ψήφους για την πρώτη θέση, των δημοσιογράφων από ΗΠΑ και Καναδά. Συγκεκριμένα, η ψήφος της πρώτης θέσης έδινε 10 βαθμούς και αντίστοιχα επτά για τη δεύτερη, πέντε για την τρίτη, τρεις για την τέταρτη και τέλος έναν για την πέμπτη.

Έτσι, ο Τζέιμς Χάρντεν των Ρόκετς είχε 936 βαθμούς (25 ψήφους πρώτης θέσης), ο Λεμπρόν Τζέιμς των Καβαλίερς 552 (πέντε ψήφους πρώτης θέσης), ο Ράσελ Γουέστμπρουκ της Θάντερ 352 και ο Άντονι Ντέιβις των Πέλικανς 203.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x