Euroleague

Και τώρα τα δύσκολα!

Πάει κι αυτό! Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός έκλεισε νικηφόρα το TOP 16 της Ευρωλίγκας, επικρατώντας με 77-70 της Νίζνι και πλέον θα παίξει με την Μπαρτσελόνα στα playoffs!

Τέλος τα εύκολα για τον Ολυμπιακό, καθώς τώρα έρχονται τα δύσκολα!

Σε ένα αδιάφορο –βαθμολογικά- παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 77-70 της Νίζνι Νόβγκοροντ, στο ΣΕΦ, βάζοντας έτσι έναν νικηφόρο επίλογο στο TOP 16 της Ευρωλίγκας και πλέον με μειονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα στα playoffs (μετά τη νίκη της Ρεάλ επί της Ζαλγκίρις) με στόχο να βρεθούν στο Final-4 της Μαδρίτης!

Το πρώτο παιχνίδι στην Βαρκελώνη θα διεξαχθεί την Τετάρτη του Πάσχα στις 20:00, δεδομένου ότι στις 21:45 υπάρχει το Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάρτσα για το Champions League, ενώ δύο μέρες αργότερα (17/4), στις 22:00.

«Κλειδί» της νίκης για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν η καλή άμυνα, εκτός από το τρίτο δεκάλεπτο, με τον Ματ Λοτζέσκι να ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, τον Γιώργο Πρίντεζη να προσθέτει άλλους 12, ενώ οι Ντάνστον και Λαφαγέτ να είχαν από 10 πόντους ο καθένας.

Από τους Ρώσους, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί εδώ και καιρό από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ξεχώρισαν οι Κούκσικς και Τόμπκινς με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς


Παρά τον αδιάφορο χαρακτήρα του ματς, οι δύο ομάδες ήταν ορεξάτες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Από τη μία οι Λοτζέσκι και Πρίντεζης και από την άλλη ο Παραχούσκι, είχαν ρυθμό στο σκοράρισμα (10-10) στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε περίπου μέχρι τα μισά της περιόδου (15-15). Όμως, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τα «έψαλλε» στους παίκτες του για τη χαλαρή τους άμυνα. Έτσι, εκείνοι τον άκουσαν, με αποτέλεσμα να επιτρέψουν μόλις τρεις πόντους στη Νίζνι (και αυτές με βολές) μέχρι το τέλος και ελέγχοντας ριμπάουντ, έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +7 (25-18).

Στο ίδιο μοτίβο συνέχισαν οι «ερυθρόλευκοι» και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μέσω της καλής τους άμυνας, έτρεξαν στο transition και κατάφεραν να πάνε στο +11 (32-21), μέσα σε τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα «στείρο» -επιθετικά- τρίλεπτο και για τις δύο ομάδες, με τη Νίζνι να το εκμεταλλεύεται αυτό και να μειώνει σε 32-26. Όμως, στον εναπομείναντα χρόνο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πίεσαν ξανά στην άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση, πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 40-30.

Ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά και στις δύο πλευρές του παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Νίζνι να «ροκανίζει» συνεχώς τη διαφορά και να φτάνει ακόμα και στο -4 (45-41). Με ένα μίνι-ξέσπασμα οι Πειραιώτες πήγαν στο +9 (50-41), ωστόσο η «απάντηση» των φιλοξενούμενων ήταν δύο τρίποντα, με τη διαφορά να πέφτει ακόμη περισσότερο (50-47). Έτσι, κύλησε όλο το τρίτο δεκάλεπτο, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και τους Ρώσους να παίρνουν ακόμη και το προβάδισμα (54-55), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Ο ρυθμός του ματς είχε πέσει και έτσι στο τέλος τρίτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν στην ισοπαλία (56-56).

Η Νίζνι συντηρούσε το προβάδισμά της στην αρχή τέταρτης περιόδου, λόγω της αστοχίας του Ολυμπιακού (57-58), όμως οι «ερυθρόλευκοι» -με μπροστάρη τον Λοτζέσκι- πάτησαν για λίγο το γκάζι και πέρασαν ξανά μπροστά (65-58), στα μισά της περιόδου. Στη συνέχεια, οι Ρώσοι ήταν άστοχοι, αλλά η… επιπολαιότητα των Πειραιωτών στην επίθεση δεν τους επέτρεψε να «καθαρίσουν» το ματς με τη διαφορά να διατηρούνταν στα ίδια επίπεδα (66-59) περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους τέσσερις (66-62), όμως οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν επέτρεψαν να ξεφύγει άλλο η κατάσταση και έτσι πήραν τη νίκη με 77-70.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 40-30, 56-56, 77-70

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 3 (1), Ντάνστον 10, Παπαπέτρου 4, Σλούκας 2, Πρίντεζης 12 (2), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 7 (1), Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λαφαγέτ 10 (2), Ντάρντεν 6, Λοτζέσκι 17 (2).

Νίζνι Νόβγκοροντ (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούριν 4, Βικτόροφ 1, Μέκελ 5, Παραχούσκι 14, Ίβλεφ 2, Αντόνοφ 4, Χβοστόφ 2, Σαβέλιεφ, Κούκσικς 17 (3), Κριβοσέεφ 5, Τόμπκινς 16 (2).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x