NBA

Όταν είσαι Giannis… ό,τι θέλεις κάνεις!

Λούτρινα… αρκουδάκια έμοιαζαν οι «αρκούδες» του Μέμφις μπροστά στον Αντετοκούνμπο! Με μια ισοπεδωτική εμφάνιση, ο Giannis πήρε αμπάριζα τους Γκρίζλις και οδήγησε σε άνετη νίκη (106-96) τους Μπακς.

Τι μπορεί να κάνει όταν πραγματικά βρίσκεται στη μέρα του υπενθύμισε ο Αντετοκούνμπο!

Σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο NBA, ο Giannis ήταν… μη αντιμετωπίσιμος από τους αντιπάλους του και οδήγησε τους Μπακς σε άνετη νίκη επί των Γκρίζλις (106-96).

Ο Έλληνας φόργουορντ κατέγραψε 27 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 4 κοψίματα και 5 λάθη και… αχρηστεύοντας τις προσπάθειες των Γκασόλ (18 πόντοι) και Κάρτερ (17 πόντοι) επέτρεψε στην ομάδα του να επιστρέψει στις επιτυχίες και να κάνει θετικό το ως τώρα ρεκόρ της (5-4).




Την ίδια ώρα, οι Σπερς έπαιρναν… γλυκιά εκδίκηση από τους Ρόκετς. Μετά την προ ημερών ήττα της στο Σαν Αντόνιο, η ομάδα του Πόποβιτς άλωσε το Χιούστον (106-100), με κορυφαίο τον Λέοναρντ (20 πόντοι) και συμπαραστάτες τους Όλντριτζ-Πάρκερ (16 πόντοι έκαστος) και Γκασόλ (15 πόντοι). Κάπως έτσι πήγε στράφι το triple-double του εξαιρετικού και πάλι Χάρντεν, που τελείωσε το ματς με 25 πόντους, 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ.

Λίγο αργότερα, το τρένο των Κλίπερς πέρασε και από τη Μινεσότα, επικρατώντας εύκολα (και) των Τίμπεργουλβς. Με πρωταγωνιστές και πάλι τους Γκρίφιν (20 πόντοι), Πολ (19 πόντοι), Ρέντικ-Τζόρνταν (από 15 πόντους έκαστος), η ομάδα του Λος Άντζελες πέτυχε την ένατη νίκη της σε δέκα παιχνίδια (119-105)και διαθέτει το καλύτερο ρεκόρ του NBA ως τώρα.

Όσο για τον κορυφαίο σκόρερ του NBA ως τώρα, επιβεβαίωσε επίσης τη δαιμονιώδη κατάσταση που βρίσκεται. Ο ασταμάτητος ΝτεΡόζαν ξεπέρασε για μια ακόμη φορά τους τριάντα πόντους (33) και οδήγησε τους Ράπτορς σε νέα νίκη, αυτή τη φορά με 118-107 επί των Νικς (που είχαν σε μεγάλη μέρα τον Άντονι με 31 πόντους).

Εξαιρετικό μπάσκετ έπαιξαν εκ νέου οι Λέικερς, που διέλυσαν 126-99 τους αδύναμους Πέλικανς μέσα στην έδρα τους και εξελίσσονται σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες (με πέντε νίκες στα έξι τελευταία τους ματς).

Κατά τ’ άλλα, ο αφιονισμένος Μπάτλερ (37 πόντοι) επέτρεψε στους Μπουλς να καθαρίσουν (106-95) τους μαχητικούς Ουίζαρντς, οι οποίοι έπαιζαν χωρίς τους Γουόλ και Μπιλ. Άνετα καθάρισαν οι Χοκς τους Σίξερς στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους (117-96), ενώ συνέρχονται οι Σέλτικς, αλώνοντας για πρώτη φορά φέτος την Ιντιάνα (105-99).

Τέλος, οι Τζαζ εκμεταλλεύτηκαν μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση του Χέιγουορντ (25 πόντοι, 9 ριμπάουντ), για να περάσουν άνετα από το Μαϊάμι (102-91 τους Χιτ), ενώ τις πρώτες νίκες μακριά από την έδρα τους πανηγύρισαν οι Πίστονς (106-95 τους Νάγκετς στο Ντένβερ) και Νετς (122-104 τους Σανς στο Φίνιξ).

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x