Ελλάδα

Ούκιτς: «Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ, περιμένω το πρώτο βήμα από τη διοίκηση»

Την επιθυμία να παραμείνει στην ΑΕΚ, εφόσον έχει τουλάχιστον ίδιες βλέψεις με τη φετινή σεζόν, εξέφρασε ο Ρόκο Ούκιτς πετώντας το μπαλάκι στη διοίκηση της ΚΑΕ.

Ο Ρόκο Ούκιτς είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της φετινής ΑΕΚ και μιλώντας στην Ώρα των Σπορ εξέφρασε την επιθυμία να μείνει στην ομάδα για μια ακόμη σεζόν. Πάντως ο 32χρονος Κροάτης γκαρντ πέταξε το μπαλάκι στη διοίκηση της ΚΑΕ που θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα. Όσο για το αν μπορεί η «Ένωση» να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, είπε πως θα χρειαστεί πολλή δουλειά και υπομονή.

Αναλυτικά, ο Ρόκο Ούκιτς μίλησε μεταξύ άλλων για:

-την πορεία της ΑΕΚ και του ίδιου ως τώρα: «Είμαι ικανοποιημένος από τη σεζόν που έχω κάνει. Έχω κάνει αυτά που περίμεναν στην ΑΕΚ να κάνω. Όπως είμαι ικανοποιημένος από το πώς έχουμε παίξει μέσα στη σεζόν σαν ομάδα. Έχουμε μόνο 13 ήττες σε 44 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Σίγουρα δεν ήμασταν τυχεροί στην κλήρωση με τη Μονακό στο Champions League και θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πιο ψηλά. Στο πρωτάθλημα είμαστε εύκολα τρίτοι, ήμασταν άτυχοι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά θα έχουμε την ευκαιρία μας στα play offs. Δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως θα τους κερδίσουμε. Ολόκληρη Φενέρμπαχτσε, με πολύ υψηλό μπάτζετ, δεν μπορεί να είναι σίγουρη. Δεν είναι εύκολο να συγκριθούμε εμείς με τέτοιες ομάδες».

-το αν η ΑΕΚ μπορεί να ανταγωνιστεί τους «αιώνιους»: «Είναι δύο από τις πέντε καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Εμείς δεν είμαι σίγουρος αν αυτή τη στιγμή είμαστε στις πρώτες 25 ομάδες. Οπότε ακόμη κι αν ο κ. Αγγελόπουλος είναι στη σωστή κατεύθυνση, ο δρόμος για να φτάσεις εκεί είναι μακρύς. Δεν είναι εύκολο να τους ανταγωνιστείς, αλλά είμαι περήφανος για το πώς τους κοντράραμε σε τρία από τα τέσσερα ματς φέτος».

-την αλλαγή προπονητή: «Δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάσω. Είναι σαφές πως θα σεβαστώ κάθε προπονητή μου. Με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο γνωριζόμαστε από τον Παναθηναϊκό, είχαμε χτίσει μια πολύ καλή σχέση και συνεργαζόμαστε πολύ καλά και φέτος. Είχα επίσης καλή συνεργασία με τον Γιούρε Ζντοβτς».

-το μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με τη διοίκηση. Είναι μια απόφαση της ΚΑΕ που θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα. Μου αρέσει εδώ, έχω κάνει καλή σεζόν στην ΑΕΚ και η Αθήνα είναι δεύτερο σπίτι μου. Αν η ΑΕΚ έχει την ίδια φιλοδοξία ή ακόμη παραπάνω, θα ήθελα να είμαι μέλος της, αλλά όπως είπα και πριν, αυτό δεν εξαρτάται από μένα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x