Ελλάδα

Ούτε… 100 δεν έβαλε

Εντυπωσιακή ξανά η ΑΕΚ, σάρωσε με 97-73 τη Νέα Κηφισιά στο ΟΑΚΑ αφήνοντας μόνο παράπονο στον κόσμο της ότι δεν έφτασε ξανά σε κατοστάρα. Ξεχώρισαν Μενσά-Μπονσού και Σάκοτα.

Ένα γύρο πριν, τέτοια παιχνίδια ήταν ντέρμπι… Πλέον για την ΑΕΚ ματς σαν αυτό με τη Νέα Κηφισιά τείνουν να γίνουν εύκολη ρουτίνα. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν απολαυστικοί και συνδυάζοντας θέαμα και ουσία συνέτριψαν με 97-73 τους αντιπάλους τους πλησιάζοντας στους δύο βαθμούς τον τέταρτο Άρη.

Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ μαζί με τον Ντούσαν Σάκοτα που είχε 16 πόντους και 6 ασίστ ξεχώρισαν από τους νικητές που είχαν 27 ασίστ και 10/23 τρίποντα. Ο Ούρος Ντούβνιακ με 17 πάλεψε περισσότερο από τους ηττημένους.

Τον αγώνα παρακολούθησε το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, Σκότι Γουίλμπεκιν, που τη Δευτέρα θα περάσει από ιατρικά τεστ και θα αρχίσει προπονήσεις, ενώ στις κερκίδες του ΟΑΚΑ ήταν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης.

inner

Το ματς

Ένα «σκάρτο» πεντάλεπτο κράτησε η αντίσταση της Νέας Κηφισιάς. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με θράσος και με αιχμή τον Μαυροειδή προηγήθηκαν (7-9), αλλά κάπου εκεί τελείωσαν τα… αστεία. Η ΑΕΚ βελτίωσε την άμυνά της και σκοράροντας κατά βούληση με πρώτο βιολί τον Χέρστον άρχισε να ξεμακραίνει κλείνοντας το δεκάλεπτο με τρίποντο του Αμερικανού στο 28-17 και μετρώντας ήδη 10 ασίστ. Ο Ντράγκαν Σάκοτα αντικατέστησε σταδιακά όλη την πρώτη πεντάδα του, αλλά και η δεύτερη ήταν εξίσου αποτελεσματική. Πότε ο Ντελινινκάιτις με μακρινά σουτ, πότε ο Μιλόσεβιτς με ατομικές προσπάθειες και πότε ο Σαρικόπουλος με ασίστ ή επιθετικά ριμπάουντ πρόσφεραν σκορ και η διαφορά γρήγορα έφτασε στο +18 (44-26). Άντερσον και Ντούβνιακ σήμαναν αντεπίθεση με μακρινά σουτ (46-33), αλλά αυτή αποδείχτηκε βραχύβια, αφού οι γηπεδούχοι πάτησαν ξανά το γκάζι και λίγο πριν το ημίχρονο είχαν φτάσει στους είκοσι (55-35).

inner

Η διαφορά ασφαλείας έκανε την ΑΕΚ να επιστρέψει ελαφρώς… χαλαρή από τα αποδυτήρια. Όμως η Νέα Κηφισιά δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο από το -17 (61-44) και όταν οι «κιτρινόμαυροι» ξαναβρήκαν ρυθμό… εξαφανίστηκαν κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο 77-51 με τρίποντο του Αθηναίου με ταμπλό από τα οκτώ μέτρα. Το ύψος της διαφοράς και το αν η «Ένωση» θα έφτανε σε κατοστάρα για δεύτερο συνεχές ματς στο ΟΑΚΑ ήταν τα δύο ερωτηματικά μέχρι το φινάλε. Οι γηπεδούχοι έφτασαν μέχρι και το +28 (87-59), όχι όμως και μέχρι τους 100 πόντους, αφού το τρίποντο του Κασελάκη στην τελευταία τους επίθεση ήταν άστοχο.

Δεκάλεπτα: 28-17, 55-37, 77-51, 97-73.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου 4, Ντελινινκάιτις 11, Σάκοτα 16 (6 ασίστ), Κασελάκης, Χέρστον 12 (6 ασίστ), Γουίλιαμσον, Σαρικόπουλος 5, Αθηναίου 8, Μιλόσεβιτς 9(5 ριμπ.), Μενσά-Μπονσού 21 (7 ριμπ.), Ίνγκλις 11.

Ν. Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Σάιλας 3, Κόβινγκτον 2, Πεσάκοβιτς 10, Μαυροειδής 8, Ψαθάς 6, Μελισσαράτος, Άντερσον 7, Ντούβνιακ 17, Ντέιβις 14, Μπάρλος 6, Βασιλόπουλος.

Διαιτητές: Πουρσανίδης, Δεσλής, Παντελίδης.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x