Ελλάδα

Π. Αγγελόπουλος: «Θα τον θυμόμαστε τον φετινό… άθλο»

Άθλο χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αυτό κατάφερε φέτος ο Ολυμπιακός, με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να τονίζει πως τη φετινή χρονιά θα τη θυμάται για πολλά χρόνια, αφήνοντας και μία αιχμή για ΕΟΚ.

Χαρούμενος για την κατάληξη που είχε η φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό ήταν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, με τον εκ ιδιοκτητών της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ να κάνει την αυτοκριτική του και να τονίζει πως τόσο εκείνος όσο και ο αδερφός του θα μάθουν από τα λάθη τους και θα γίνουν και οι εκείνοι καλύτεροι.

«Είμαστε περήφανοι για τη φετινή χρονιά. Όχι μόνο για την κατάληξή της, αλλά όλη τη διάρκειά της. Εμείς παλεύουμε για ό,τι συνέβη. Είναι δύσκολο ακόμη και σε ομάδες με μεγάλα μπάτζετ, όταν χάνουν τον βασικό τους σέντερ και στη συνέχεια τον καλύτερό τους σουτέρ. Δεν είναι εύκολο και δεν ήταν μόνο οι τραυματισμοί. Είχαμε διάφορες ατυχίες στη σεζόν. Για να μείνουμε εκτός προημιτελικών Ευρωλίγκας ύστερα από χρόνια έγιναν πολλά μαζεμένα. Δεν λέω ότι δεν έγιναν και αγωνιστικά λάθη. Αυτό όμως, ήταν ένας Γολγοθάς. Παίξαμε σε ένα όμιλο με αντιπάλους σαν Final 4. Παλέψαμε μέχρι την προτελευταία αγωνιστική και δεν είναι τυχαίο ότι η ΤΣΣΚΑ πήρε την Ευρωλίγκα ύστερα τόσα χρόνια, ελλείψει και του Ολυμπιακού από Final 4. Είναι μία χρονιά που θα τη θυμόμαστε και θα μαθαίνουμε τα όποια λάθη κάναμε σε οποιονδήποτε τομέα που διαχειριζόμαστε. Και πιστεύουμε ότι θα επανέλθουμε στην ακόμη πιο δύσκολη Ευρωλίγκα. Θα επανέλθουμε πιο δυνατοί. Αυτή τη στιγμή και αργότερα γιορτάζουμε, γιατί γράψαμε ιστορία. Δεν έχουμε άγχος για τις μεταγραφές. Θα μιλήσουμε με τον κόουτς γιατί έχουμε χημεία και εμπιστοσύνη ο ένας με τον άλλον και θα βρούμε τις καλύτερες λύσεις», δήλωσε αρχικά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε:

«Ο βασικός μας αντίπαλος είναι κερδοφόρος και εσύ όταν είσαι ζημιωμένος σαν ΚΑΕ, δεν είναι εύκολο. Τα βάζουμε με ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ και πολύ χαμηλότερη φορολογία από εμάς. Θέλω να πω ότι ήταν άθλος αυτό που κάναμε με τον αδερφό μου. Με αντιπάλους που έχουν προέδρους και χορηγούς και κεφάλαια που είναι εκτός λογικής. Το όπλο του Ολυμπιακού είναι η χημεία και ότι είμαστε ενωμένοι σαν οικογένεια. Οι παίκτες είναι εδώ χρόνια, ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης), ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης), ο Βαγγέλης (σ.σ. Μάντζαρης), ο Παπανικολάου που επέστρεψε, μπολιάζουν τον κάθε παίκτη που έρχεται. Έτσι τα καταφέραμε».

Για τον προϋπολογισμό του χρόνου: «Μετά από πολλά χρόνια θα αυξηθούν τα έσοδα λόγω Ευρωλίγκας. Δεν υφίσταται πλέον το εξευτελιστικό των 250.000 ευρώ που έπαιρνε μέχρι πρότινος ο νικητής της Ευρωλίγκας. Θα είναι σημαντικά και τα έσοδα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τα 10.000 ευρώ που παίρναμε μέχρι σήμερα για τη νίκη, δεν έφταναν ούτε για τα έξοδα του αγώνα! Στην Ελλάδα, ζούμε σε ένα περιβάλλον που διαφοροποιείται από την Ευρώπη. Εδώ ο φόρος είναι υψηλός. Μέχρι φέτος ήταν στο 118%, από του χρόνου με τα νέα μνημόνια, η φορολογία θα φτάσει στο 145%! Αυτά δεν τα λέω ούτε για να εντυπωσιάσω, ούτε να ρίξω μπηχτή στον Γιαννακόπουλο. Τα λέω για να ξέρετε πόσα είναι. Και οι ανταγωνιστές μας στην Τουρκία ή την Ισπανία έχουν 10% εφορία. Όλες οι αγωνιστικές αναλύσεις είναι σούπερ και τις εκτιμώ, γιατί κάνουμε και λάθη, αλλά πρέπει να καταλάβουμε το περιβάλλον που ζούμε. Εγώ δεν πρέπει να τα σκεφτώ όλα αυτά όταν πάω να πάρω έναν παίκτη; Τι φόρο έχω να πληρώσω για να τον φέρω στον Ολυμπιακό; Είναι τρέλα ότι συνεχίζουμε και μιλάμε για Final-4 κλπ. Ζούμε σε μια χώρα που παλεύει να βγει από μια τεράστια κρίση, δεν γίνεται να μην το έχουμε στο μυαλό μας. Δεν μπορεί ο μάνατζερ να ζητάει από εμένα τα ίδια που ζητάει στον Ρώσο. Είναι βλάκας, δεν εξηγείται. Ας τον πάει εκεί»!

Για την ΕΟΚ: «Η ομοσπονδία μας… θυμήθηκε μετά από 3-4 μέρες για το πρωτάθλημα. Έστειλαν ένα φαξ με καθυστέρηση, πήραν κι ένα τηλέφωνο τον Σκινδήλια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x