Ευρώπη

Παίρνει διαστάσεις η υπόθεση με τα πλαστά διαβατήρια στην Ισπανία

Σάλος έχει προκληθεί στην Ισπανία με τα πλαστά διαβατήρια των Σλότερ και Πάνκο, με την εισαγγελία της Μαδρίτης να κάνει λόγο για γνωστή τακτική ώστε να παίζουν οι παίκτες ως κοινοτικοί.

Προβλήματα με το νόμο αντιμετωπίζουν οι Μάρκους Σλότερ και Άντι Πάνκο, αφού τα διαβατήρια με τα οποία αγωνίστηκαν στην Ισπανία και κατ' επέκταση στην Ευρώπη, βρέθηκαν να είναι πλαστά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμα και με ποινή φυλάκισης.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ισπανία που προκύπτουν μετά την εισαγγελική έρευνα, οι περιπτώσεις των δύο παικτών μόνο μεμονωμένες δεν είναι.

Με βάση το πόρισμα του εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, τα τελευταία χρόνια είχε αναπτυχθεί συγκεκριμένη μπίζινα, ώστε παίκτες να αποκτούν παρανόμως κοινοτικό διαβατήριο, όπως συνέβη με τους Σλότερ και Πάνκο.

Η όλη διαδικασία που είχε κωδική ονομασία «Διαβατήρια Express», είχε αποκτήσει μορφή χιονοστιβάδας στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια, ώστε να γίνονται παράνομα κοινοτικοί Αμερικανοί παίκτες.

Η πρακτική που ακολουθούνταν ήταν να εκδίδονται πλαστά πιστοποιητικά και διαβατήρια από αφρικανικές χώρες που έχουν σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε οι παίκτες να δηλώνονται ως κοινοτικοί και να μην καλύπτουν θέση ξένου. Η «ταρίφα» μάλιστα για αυτή τη διαδικασία, έφτανε τις 40.000 ευρώ.

Το σκάνδαλο έχει αρκετές παραμέτρους, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί σε ποιες περιπτώσεις ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x