Ελλάδα

Παίρνει Ράουτινς ο Παναθηναϊκός

Στην απόκτηση του Καναδού, Άντι Ράουτινς προχωρά ο Παναθηναϊκός από την Μπασάκσεχίρ.

Στην απόκτηση του Άντι Ράουτινς προχωρά ο Παναθηναϊκός από την Μπασάκσεχίρ. Όλα δείχνουν πως ο Καναδός γκαρντ θα αποκτηθεί έναντι ενός buy out προς την τουρκική ομάδα, ενώ ο Ράιον Μπράουν αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τους πρωταθλητές.

Ο 33χρονος άσος (1,93μ.) αγωνίζεται στη θέση «2» και μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη πόλο στην περιφέρεια της ομάδας καλύπτοντας την έλλειψη ύψους των Φρεντέτ και Ράις.

Aποφοίτησε από το φημισμένο Syracuse και επελέγη στο νούμερο 38 του ντραφτ του 2010 από τους Νικς, ωστόσο έπαιξε μόλις πέντε ματς στο ΝΒΑ. Στη συνέχεια πέρασε όλη του την καριέρα στην Ευρώπη, παίζοντας σε Αλικάντε, Σκάιλαινερς, Βαρέζε, Γκαζιαντέπ, Μπάνβιτ και Μπαχτσεσεχίρ. Ενδιάμεσα έκανε κάποιες προσπάθειες να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά χωρίς επιτυχία.

Είναι εξαιρετικός σουτέρ και φέτος μετρα 14,5 πόντους με 45,2% στα τρίποντα στην Τουρκία, καθώς επίσης 3 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ και 2 λάθη σε 32 λεπτά κατά μέσο όρο.

Δεν έκανε καριέρα στο ΝΒΑ γιατί υστερεί σε αθλητικότητα απέναντι στα γκαρντ του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο. Είναι παίκτης ομάδας, που δεν έχει σπουδαίο χειρισμό μπάλας, αλλά είναι πολύ κινητικός στην επίθεση κινούμενος πίσω από τα σκριν για να εκτελέσει. Στη δημιουργία είναι αρκετά συνεπής, ενώ στο αμυντικό κομμάτι είναι αξιοπρεπής, με καλή αντίληψη, αλλά έχοντας πρόβλημα μόνο απέναντι σε πιο γρήγορους αντιπάλους.

Η πρώτη του εμπειρία από το ΟΑΚΑ ήταν το 2008 στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Αθήνας ως μέλος της εθνικής Καναδά, με προπονητή τον πατέρα του, Λίο, που είναι από τις κορυφαίες μορφές του μπάσκετ της χώρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x