Ελλάδα

Πήρε το θρίλερ ο Άρης!

Με τον Κάμινγκς να βάζει τη σφραγίδα του και παρά το ότι χάθηκε διψήφια διαφορά στο τέλος, ο Άρης, ανήμερα των γενεθλίων του, επικράτησε της Κύμης στην παράταση (80-77) και είναι ζωντανός για τετράδα!

Πήγε κι… ήρθε ο Άρης, αλλά στο τέλος τα κατάφερε και απέδρασε από την Χαλκίδα. Αν και απώλεσαν διψήφια διαφορά, αν και χρειάστηκαν την παράταση, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν της Κύμης με σκορ 80-77 και είναι ξανά σε τροχιά τετράδας. Πιο συγκεκριμένα, ανέβηκαν στο 13-10, μία νίκη πάνω από τον Κολοσσό (12-11) και περιμένουν το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ (12-10) με τον Προμηθέα για να δουν αν θα είναι τέταρτοι ή πέμπτοι.

Από την άλλη, οι ηττημένοι υποχώρησαν στο 7-16 και παλεύουν ακόμα για την παραμονή τους. Ισοβαθμούν με τον Κόροιβο κι βρίσκονται μία νίκη πάνω από τον Απόλλωνα Πατρών (6-17), τον οποίο αντιμετωπίζουν προσεχώς σε ματς... τελικό!

Κορυφαίος των νικητών (που προηγήθηκαν 57-67, αλλά… τελευταία στιγμή σώθηκαν και οδήγησαν το ματς σε έξτρα πεντάλεπτο) ο Κάμινγκς με 17 πόντους, κάποιοι εξ αυτών σε καθοριστικά σημεία στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και στην αρχή της παράτασης. 14 και 10 ριμπάουντ είχε ο Γιάνκοβιτς (1/7 τρίποντα, αποβλήθηκε με πέντε φάουλ), 13 ο Ζάρας και 12 με 5 ασίστ (και ισάριθμα λάθη) ο Ξανθόπουλος. Για την Κύμη, ο Σταματής σημείωσε 12 πόντους και ουσιαστικά επιχείρησε μόνος του την ανατροπή με μεγάλα καλάθια στο τελευταίο 15λεπτο, 14 είχε ο Τσούπκοβιτς και 13 ο Τουντζιαράκης, ο οποίος όμως είχε 9/17(!) βολές.

Το ματς

Ο Άρης αντιμετώπιζε πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ και μοιραία βρέθηκε να κυνηγά από νωρίς απέναντι σε μία ορεξάτη Κύμη, 9-4. Χάρη στην άμυνά του και συνεχόμενες βολές, η ομάδα του Πρίφτη κατάφερε να ισοφαρίσει σε 13-13, ωστόσο δεν το χάρηκε πολύ. Στο τελευταίο δίλεπτο, οι γηπεδούχοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 7-0 και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με το υπέρ τους 20-13, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς μετρούσαν 0/8 από τα 6.75.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν «μεταμορφωμένοι» στο δεύτερο δεκάλεπτο και αποφασισμένοι να φέρουν τα πάνω-κάτω. Με μπροστάρη τον Ξανθόπουλο και εκμεταλλευόμενος την αστοχία της Κύμης από τη γραμμή του τριπόντου, ο Άρης «απάντησε» με δικό του 8-0 και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, 20-21, αναγκάζοντας τον Μπρατσιάκο να καλέσει τάιμ-άουτ. Οι κίτρινοι είχαν… κλείσει εντελώς τους αντιπάλους τους, προστάτευαν υποδειγματικά το καλάθι τους και με το σουτ από την περιφέρεια να αποδίδει, πλέον, καρπούς, ξέφυγαν με επτά πόντους, 24-31. Τελικώς το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Κάμινγκς να σκοράρει σχεδόν στην εκπνοή και να στέλνει τον Άρη στα αποδυτήρια στο +10 (25-35), σε ένα δεκάλεπτο όπου η ομάδα του Πρίφτη ήταν το απόλυτο αφεντικό, όπως αποτυπώνεται από το επιμέρους σκορ 5-22.

Τα πάνω-κάτω πήγαν να έρθουν στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου στη Χαλκίδα! Οι παίκτες του Άρη έκαναν τα πάντα λάθος (μέχρι και στα χέρια τους έμενε η μπάλα μετά το πέρας των 24’’) και ο… σεληνιασμένος Τσούπκοβιτς προκάλεσε πανικό στο κλειστό. Διότι με τρία δικά του συνεχόμενα τρίποντα(!), η Κύμη… έσφιξε τον κλοιό, μειώνοντας στο καλάθι, 36-38. Ο Πρίφτης κατάφερε να ανακόψει το… κρεσέντο των γηπεδούχων και να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Τα τρίποντα των Τσαϊρέλη-Ζάρα επανέφεραν σε θέση ισχύος τον Άρη, ο οποίος μάλιστα πήρε και διψήφιο μαξιλαράκι, 42-52. Ο Σταμάτης προσπαθούσε να κρατήσει όρθια την Κύμη, αλλά οι δύο προαναφερθέντες άσοι των Θεσσαλονικέων ήταν… άχαστοι και από δικά τους χέρια διαμορφώθηκε το 50-57 στο 30’.

Κάθε φορά που η Κύμη επιχειρούσε το… comeback, οι παίκτες του Άρη έβρισκαν λύση από την περιφέρεια με το τρίποντο του Γιάνκοβιτς να γράφει το 57-67, 5:44’ πριν τη λήξη. Σε εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι… αποχώρησαν από το παρκέ! Έπαθαν απίθανο blackout στην επίθεση, με συνεχόμενα λάθη και οι γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν παρά να… ξετυλίξουν τα δώρα. Με έναν εκπληκτικό Σταμάτη να οργιάζει και με τον Όρτον να κυριαρχεί κάτω από τη ρακέτα, η Κύμη όχι μόνο δήλωσε παρούσα, αλλά μείωσε σε 66-67 στο 36’. Οι παίκτες του Πρίφτη παρέμειναν «εξαφανισμένοι» και η Κύμη όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά ανέκτησε τα ηνία του αγώνα με 71-69, αν και θα μπορούσε να είχε πάρει πιο ηχηρό προβάδισμα, όμως Σταματής και Τουντζιαράκης έχασαν από μία κρίσιμη βολή. Με αυτό τον τρόπο ο Κάμινγκς έδωσε το φιλί της ζωής στον Άρη (71-71), ενώ μετά το λάθος του Καντί στα 15’’, οι κίτρινοι είχαν την κατοχή για ένα τελευταίο σουτ-νίκης. Τελικώς το πήρε από τα 8 μέτρα ο Ντραγκίτσεβιτς, αλλά βρήκε σίδερο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε παράταση.

Μόνο με βολές σκόραραν στα πρώτα λεπτά οι δύο αντίπαλοι, με την Κύμη να προηγείται 74-72. Ο Κάμινγκς το είχε πάρει εντελώς προσωπικά και οδηγούσε τον Άρη στη… λύτρωση, καθώς όχι μόνο ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει στην κανονική διάρκεια, αλλά κι αυτός που σημείωσε τους πρώτους πέντε κίτρινους πόντους στο έξτρα πεντάλεπτο, προτού Καββαδάς-Ζάρας βάλουν το… δικό τους λιθαράκι για την «ασφάλεια» του 74-80. Παρά το ρεσιτάλ αστοχίας του Άρη από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (ακολούθησε ένα 0/4 με τους Καββαδά-Τσαϊρέλη), η Κύμη δεν είχε τον τρόπο να φέρει τα πάνω-κάτω και με τα χρονικά περιθώρια να είναι πιεσμένα, απλώς υπέγραψε το τελικό 77-80.


Τα δεκάλεπτα: 20-13, 25-35, 50-57, 71-71 (κ.α), 77-80

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x