Ελλάδα

Παναθηναϊκός και… τώρα είναι αλλιώς

Ενθουσιασμός στον Παναθηναϊκό για τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου. Το απίθανο σερί τίτλων και νικών, το ρεκόρ του Ρίβερς και η στροφή στη Φενέρ.

Τα χαμόγελα στις τάξεις του Παναθηναϊκού Superfoods μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού τα έλεγαν όλα. Ήταν χαμόγελα ανακούφισης, αφού η πίεση στην ομάδα ήταν μεγάλη μετά από έξι σερί ήττες (τρεις φέτος) από τον μεγάλο τους αντίπαλο, αλλά ταυτόχρονα ικανοποίησης για την πρόκριση στον τελικό και σιγουριάς πως πλέον έχει… αλλάξει το χαρτί στις μάχες των «αιωνίων».

Οι «πράσινοι» έφτασαν στον τελικό για 13η συνεχή χρονιά και θα διεκδικήσουν τον 18ο τίτλο τους στο θεσμό στις 19 Φεβρουαρίου απέναντι στον Άρη σε έδρα που θα αποφασιστεί (προς επαρχία, δύσκολα στο Ηράκλειο γιατί αρνείται ο Άρης, πιθανές έδρες η Ξάνθη, η Κοζάνη και η Λάρισα), ενώ βρίσκονται κοντά στη διεύρυνση ενός εντυπωσιακού σερί: αν κατακτήσουν το Κύπελλο θα μετρούν πλέον 21 σερί σεζόν με τουλάχιστον ένα τρόπαιο στο ενεργητικό τους και τελευταία «στείρα» χρονιά το 1994/95!

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός έδειξε πως δεν ξέχασε τον… τρόπο του απέναντι στον Ολυμπιακό μετρώντας 18 νίκες σε 25 ματς Κυπέλλου, έξι σερί επιτυχίες στο συγκεκριμένο θεσμό και έξι νίκες σε επτά ματς στο ΣΕΦ. Αυτή η πεποίθηση είναι και η καλύτερη παρακαταθήκη εν όψει της συνέχειας κυρίως στο πρωτάθλημα (αλλά πιθανώς και στην Ευρωλίγκα) και τις επόμενες μάχες με τους «ερυθρόλευκους».

Τα «κλειδιά» της νίκης

Φυσικά η νίκη του Παναθηναϊκού δεν ήρθε τυχαία. Χρειάστηκε να αλλάξουν πολλά σε σχέση με την προ δεκαημέρου ήττα στο Φάληρο από τον ίδιο αντίπαλο. Οι «πράσινοι» έπαιξαν πολύ πιο στοχευμένα, «ταΐζοντας» αρχικά τον Μπουρούση κι εν συνεχεία τον Ρίβερς που χτύπησαν όλα τα μις-ματς και πρόσφεραν εύκολα καλάθια. Ο Αμερικανός έκανε ρεκόρ καριέρας στην καριέρα του στην Ευρώπη με 27 πόντους (προηγούμενοι οι 24 με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ για τη ρωσική λίγκα το 2012) και εξελίσσεται απρόσμενα σε βαρύ επιθετικό όπλο της ομάδας. Ο Κένι Γκέιμπριελ που έμαθε λίγες ώρες πριν το τζάμπολ πως παίρνει τη θέση του Ντιμίτρις Νίκολς δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του με πολύτιμους πόντους, ο Νικ Καλάθης ήλεγξε το ρυθμό, πέτυχε κρίσιμους πόντους και περιόρισε τον Σπανούλη, ενώ ο βιονικός Κρις Σίνγκλετον έπαιξε για 34 λεπτά στο «κόκκινο».

Από πλευράς Παναθηναϊκού άφησαν ασχολίαστα τα παράπονα που βγαίνουν από την πλευρά του Ολυμπιακού για τη διαιτησία τονίζοντας πως το δίκαιο της νίκης τους δεν αμφισβητείται.

Στροφή στη Φενέρ

Οι πανηγυρισμοί μπορούν να περιμένουν. Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν καλά πως η σεζόν έχει δρόμο κι ακόμη δεν έχουν καν κατακτήσει το Κύπελλο. Την Πέμπτη έχουν μπροστά τους ένα πολύ δύσκολο, όσο και κρίσιμο ματς για τη 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη (19:30). Με νίκη απέναντι στην ισόβαθμή τους ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα έχουν επιστρέψει πολύ δυναμικά στη διεκδίκηση θέσης στην πρώτη τετράδα, ενώ αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει τουλάχιστον να υπερασπιστούν το +11 του ΟΑΚΑ (81-70). Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πλην του Τζέιμς Γκιστ, ενώ και ο Ντιμίτρις Νίκολς θα επιστρέψει στη δωδεκάδα καθότι είναι διαθέσιμος για την Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x