Ελλάδα

Πάει... καυτός στη διαβολοβδομάδα ο Παναθηναϊκός

Ορεξάτος ενόψει της... διαβολοβδομάδας στην Ευρωλίγκα έδειξε ο Παναθηναϊκός Superfoods. Με εκκωφαντική πρώτη περίοδο και «όργια» από Μπουρούση-Καλάθη, το τριφύλλι επικράτησε 85-64 του Λαυρίου.

Φορτσάτος πάει στην κρίσιμη εβδομάδα με τα δύο παιχνίδια Ευρωλίγκας (πρώτα Αρμάνι στο ΟΑΚΑ, μετά Μπασκόνια στην Ισπανία) ο Παναθηναϊκός.

Ξεκινώντας ορεξάτοι στον αγώνα –το σκορ ήταν 25-6 στο 10’- και με τους Μπουρούση-Καλάθη να αναλαμβάνουν δράση μετέπειτα, οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα του Λαυρίου με 85-64 και ουσιαστικά «ξεμούδιασαν» ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Πρώτος σκόρερ για το τριφύλλι ήταν ο «Μπουρού» με 20 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από κοντά «ξεμπούκωσε» και ο Καλάθης με 14 πόντους (6/7 σουτ) και 6 ασίστ, ενώ διψήφιος ήταν και ο Ρίβερς. Μοιράστηκε στους υπόλοιπους το σκοράρισμα σε μία άνετη βραδιά για την ομάδα του Πασκουάλ. Από πλευράς ηττημένων 12 πόντους έβαλαν οι Πάντερ-Έβανς.

Τα δεκάλεπτα: 25-6, 44-27, 64-47, 85-64

inner
inner

Με Τζέιμς, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλο, Γκιστ και Σίνγκλετον ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός που από νωρίς θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό του. Και δεν έμεινε στα λόγια, αλλά στις… πράξεις. Με τρίποντα, με γρήγορο τέμπο και ευστοχία για… Όσκαρ, το τριφύλλι ξέφυγε με το καλημέρα με διψήφια διαφορά, 12-2. Σίνγκλετον και Ρίβερς ανέλαβαν δράση από την περιφέρεια, ενώ ο Γκάμπριελ από τα 6,75 έβαλε το… κερασάκι στη τούρτα για το 24-2(!) στο 8’. Το «2» του Λαυρίου δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Αναδεικνύει πλήρως την άμυνα που έπαιζαν οι γηπεδούχοι, αλλά και την τρικυμία των φιλοξενούμενων… Τελικώς, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό στο +19, 25-6, έχοντας βάλει από νωρίς τις βάσεις για ένα άνετο βράδυ…

Καλάθης και Παππάς πήραν τη… σκυτάλη και οδήγησαν τον Εξάστερο στο +24 (32-8), την ώρα που το Λάυριο έδειχνε σιγά-σιγά να βρίσκει τα πατήματά του στην επίθεση. Οι πράσινοι υπέστησαν ένα μίνι black out μπροστά ή για την ακρίβεια… τρελάθηκαν από τα 6,75 οι φιλοξενούμενοι. Με συνεχόμενες «βόμβες» από μακριά (κυρίως δια χειρός Γκρέι), η ομάδα της Ανατολικής Αττικής κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να μειώσει σε 36-20. Ο Μπουρούσης, όμως, πήρε το όπλο του και δεν επέτρεψε να μικρύνει κι άλλο η απόσταση των δύο ομάδων. Με έξι συνεχόμενους δικούς του πόντους, ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε άνετα σε θέση ισχύος και έκλεισε το ημίχρονο με το υπέρ του 44-27, κόντρα σε ένα Λαύριο που κατάφερε να «κερδίσει» στο επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου με 19-21!

Μουδιασμένος μπήκε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός και το Λαύριο έφτασε μέχρι και το -13 (44-31), αναγκάζοντας τον Τσάβι Πασκουάλ να βάλει τις… φωνές. Και αυτές λειτούργησαν ευεργετικά! Ο Ρίβερς πέτυχε πέντε πόντους, ο Χαραλαμπόπουλος έκανε… step up με άλλους τόσους και το τριφύλλι αποκατέστησε τη τάξη, ξεφεύγοντας εκ νέου με 18, 54-36. Οι Αμερικανοί των φιλοξενούμενων δεν το έβαζαν κάτω και προσπαθούσαν να κάνουν το… κομμάτι τους στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να γράψουν το 56-45 στο 28’. Σε εκείνο το σημείο, όμως, «μίλησε» ο Καλάθης και καθάρισε δια παντός την… μπουγάδα. Με οκτώ δικούς του πόντους (δύο τρίποντα, ένα λέι-απ), ο Παναθηναϊκός έκλεισε με… στιλ το δεκάλεπτο, προηγούμενος με 64-47.

Τη… δόξα του Καλάθη μιμήθηκε ο Μπουρούσης, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ! Με δέκα σερί δικούς του πόντους(!), ο Εξάστερος χάρισε θέαμα στον κόσμο του και έφτασε ξανά σε διαφορές άνω των 20, 75-55 στο 34’. Διαδικαστικού χαρακτήρα πλέον η αναμέτρηση, με τον Μποχωρίδη να βάζει εξίσου το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και τελικώς δια χειρός Πάντερ (από τα 6,75) να διαμορφώνεται το 85-64 στο κλειστό του Αμαρουσίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x