Ελλάδα

Παναθηναϊκός που... τσακίζει!

Με πλουραλισμό στην επίθεση, με άμυνα... Πεδουλάκη και διάθεση να καθαρίσει από νωρίς, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 74-60 του λαβωμένου Άρη και έχει match ball πρόκρισης στους τελικούς της Α1.

Με συνοπτικές διαδικασίες έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά της Α1 ο Παναθηναϊκός.

Με πλουραλισμό στην επίθεση και με άμυνα επιπέδου ομάδας Πεδουλάκη (14 κλεψίματα), οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα 74-60 του λαβωμένου Άρη και πλέον πάνε στην Θεσσαλονίκη για να καθαρίσουν με την πρόκρισή τους στους φετινούς τελικούς.

Έξι παίκτες του τριφυλλιού είχαν διψήφιο αριθμό πόντων: Καλάθης (7ασίστ)-Γουίλιαμς από 12, Διαμαντίδης-Φώτσης (3/4 τρίποντα) από 11 και Ραντούλιτσα-Γκιστ (0/6 βολές!) από 10. Από πλευράς ηττημένων που δεν παρουσίασαν καλό πρόσωπο και κυνηγούσαν από νωρίς στο σκορ, 15 πόντους έβαλε ο Γουότερς και 12 ο Ουάιτ. Δεν αγωνίστηκαν οι Χάγκινς, Ζάρας και Ξανθόπουλος, δείγμα των λίγων λύσεων που διέθετε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Στο τέλος της αναμέτρησης, ο Διαμαντίδης γνώρισε την αποθέωση ΚΑΙ για τα γενέθλθιά του (έκλεισε τα 36), με τους οργανωμένους να του κάνουν έκπληξη... τούρτα!

Το ματς

Μετά από ένα νευρικό δίλεπτο και για τις δύο ομάδες, σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός άρχισε να ξετυλίγει τις αρετές του. Επιδιώκοντας να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, χάρη στην πιεστική άμυνα και το γρήγορο τρανζίσιον, έβγαλε αιφνιδιασμούς, βρήκε ρυθμό στην επίθεση (με πλουραλισμό) και προηγήθηκε 11-4, την ώρα που ο Άρης είχε 1/6 σουτ και καθηλωμένο τον ΜακΝίλ από νωρίς με φάουλ! Ο Γουίλιαμς άφησε στην άκρη την εκτελεστική του δεινότητα και έγινε «δημιουργός», με τους Φώτση-Γκιστ να γράφουν το 16-9, προτού ο Διαμαντίδης (που μόλις είχε μπει στο παρκέ) κάνει το double score, 18-9. Οι παίκτες του Πρίφτη δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα διαδρόμους για το πράσινο καλάθι, «μάτωναν» σε κάθε προσπάθειά τους και το τριφύλλι πάτησε εκεί για να χτίσει διαφορά. Δια χειρός 3D από τα 6,75, διαμορφώθηκε το 24-11, με την ομάδα του Πεδουλάκη να ξεφεύγει με άνω των δέκα πόντων για πρώτη φορά.

Το θέαμα χάλασε και για τις δύο ομάδες στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, με αρκετές άστοχες προσπάθειες, με λάθη (κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων) και μοιραία το σκορ έμεινε χαμηλά, 27-17, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τη διψήφια διαφορά του. Η πράσινη άμυνα «τσάκιζε κόκκαλα» και οι παίκτες του Πρίφτη έβρισκαν πόντους σχεδόν αποκλειστικά από τις βολές (φτάνοντας και τα 12 λάθη στο πρώτο μέρος, δείγμα της ασφυκτικής πίεσης), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν... μακριά. Μπορεί ο Γκιστ να έχανε βολές (0/4), ωστόσο έκανε όλα τα υπόλοιπα και τα back to back καρφώματα αυτού και του Γουίλιαμς... εξαφάνισαν τον Εξάστερο για το +16 (37-21) και το άνετο 37-23 του ημιχρόνου.

Με τον Ουάιτ να μπαίνει με... κέφι στην επανάληψη (όπου με πέντε προσωπικούς πόντους, μείωσε σε 38-28), ο Άρης έδειξε σφυγμό. Για πολύ λίγο βέβαια... Διότι ο Παναθηναϊκός -με ορχήστρες τους Διαμαντίδη, Καλάθη, Ραντούλιτσα και Φώτση- έτρεξε σερί 13-4 και εκτίναξε τη διαφορά στους 19, 51-32, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο ματς και βγάζοντας την απαραίτητη ενέργεια (και στις δύο άκρες του παρκέ) για να καθαρίσει την «μπουγάδα». Οι Θεσσαλονικείς επιχείρησαν μια τελική αντεπίθεση -εκμεταλλευόμενοι κι ένα μικρό black out του Παναθηναϊκού- μειώνοντας σε 53-40, αλλά... δεν είχε άλλο και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +15 για τους γηπεδούχους, 58-43, με τους Γκιστ-Γουίλιαμς να... αναλαμβάνουν δράση (και με θεαματικές φάσεις).

Δια χειρός Γουίλιαμς η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 20 πόντους (63-43), ωστόσο οι Θεσσαλονικείς ήθελαν να αποφύγουν μια βαριά συντριβή. Με όσα όπλα είχαν στην φαρέτρα τους, κατάφεραν να μειώσουν ακόμα και στους 10, 68-58, στηριζόμενοι και σε μια φυσιολογική χαλάρωση του Παναθηναϊκού που ήξερε πως ήδη ήταν νικητής. Στο τελευταίο δίλεπτο, ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε περαιτέρω συγκινήσεις και με τον εορτάζοντα Διαμαντίδη «υπεγράφη» το τελικό και άνετο 74-60.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 37-23, 58-43, 74-60

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 2, Φώτσης 11 (3), Καλάθης 12 (1), Ουίλιαμς 12, Χάντερ 2, Μποχωρίδης, Ραντούλιτσα 10, Παππάς 1, Φελντέιν 3 (1), Διαμαντίδης 11 (1), Γκιστ 10, Χέινς

Άρης (Πρίφτης): Ουάιτ 12 (1), Ουότερς 15 (2), Μούρτος 5, Σίμτσακ 2, Μακ Νιλ 11 (1), Δήμας 1, Πελεκάνος 7 (1), Τσούπκοβιτς, Φλιώνης, Κοέν 7 (1)

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x