Ελλάδα

ΠΑΟ… φορτσάτος με Λαμποράλ

Με «επαγγελματική» εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 84-75 της Κηφισιάς και σκέφτεται αποκλειστικά και μόνο τα ματς με Λαμποράλ. «Φόρτωσε» ο Ραντούλιτσα, δεν έπαιξαν Διαμαντίδης-Φελντέιν.

Ανεβάζοντας ταχύτητα απ’ το 15’ κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της μαχητικότατης Κηφισιάς με 84-75 (η διαφορά έφτασε μέχρι τους 15) και πλέον δεν σκέφτεται τίποτα άλλο, πλην τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την Λαμποράλ Κούτσα (Τετάρτη και Παρασκευή τα πρώτα παιχνίδια στη Βιτόρια).

Οι πράσινοι είναι ουσιαστικά δεύτεροι στην κανονική διάρκεια της Α1, αφού για να κλέψουν την πρωτιά θα πρέπει την Τετάρτη ο Ολυμπιακός να ηττηθεί από το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ... Ο Φελντέιν δεν αγωνίστηκε, λόγω ενός μικροπροβλήματος στο χέρι, ξεκουράστηκε ο Διαμαντίδης που έμεινε στον πάγκο, εκτός ήταν και ο τραυματίας Παπαγιάννης.

Πολύ καλή εμφάνιση για τον Ραντούλιτσα, ο οποίος σταμάτησε στους 19 πόντους (7/11 σουτ), 11 είχε ο Γκιστ, 10 ο Φώτσης, ενώ ο Καλάθης πρόσθεσε 9 ασίστ (ήταν άστοχος με 3/11 σουτ). Για την ομάδα των Βορείων Προαστίων, που τερμάτισε στην έκτη θέση και θα παίξει στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον Άρη, ξεχώρισε ο Ελ Αμίν που είχε 24 και ο Κασελάκης με 11 πόντους.

Το ματς

Ιδιαίτερα νευρικά ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός που ήταν πολύ άστοχος, έκανε λάθη και το 6-4 στο 5’ υπέρ της Κηφισιάς αποτύπωνε πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Τζόρτζεβιτς άλλαζε πρόσωπα συνεχώς, αλλά ουδείς μπορούσε να βρει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ξεφύγουν με οκτώ, 15-7 στο 8! Οι Χαραλαμπόπουλος(5π.)-Φώτσης κράτησαν… όρθιο το τριφύλλι στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου, πετυχαίνοντας συνεχόμενα καλάθια και ροκανίζοντας τη διαφορά, προτού ο εξαιρετικός Ελ-Αμίν (7π.) γράψει το 18-15 στο φινάλε.

Η κατάσταση δεν βελτιωνόταν με… τίποτα για τον Εξάστερο που έμεινε χωρίς καλάθι για παραπάνω από τρία λεπτά στη δεύτερη περίοδο, έχοντας… μυθικά στατιστικά με 4/14 δίποντα και 2/12 τρίποντα και έχοντας απέναντί του έναν εκπληκτικό Ελ-Αμίν, ο οποίος έγραφε το 23-15. Κάποια στιγμή έπρεπε να ξυπνήσει. Κι αφότου ο Τζόρτζεβιτς έβαλε τις φωνές σε τάιμ-άουτ, ήρθε το… ξέσπασμα! Με τον Ραντούλιτσα να παίρνει το «όπλο» του, με τον Γιάνκοβιτς να αποδεικνύεται λίρα εκατό, με τον Καλάθη να βρίσκεται… παντού και με άμυνα «γρανίτη», οι πράσινοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 15-4 και ανέκτησαν τα ηνία, 27-30! Προς στιγμήν με τον Κασελάκη η Κηφισιά πέρασε ξανά μπροστά, αλλά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού, 33-36, χάρη κυρίως στον οίστρο του Ραντούλιτσα, σε ένα πρώτο 20λεπτο όπου ο Σάλε δεν θα θέλει να θυμάται με τίποτα…

Με τον Γουίλιαμς να σκοράρει για πρώτη φορά στο ματς (ενδεικτικό της κατάστασης του τριφυλλιού) στην έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Παναθηναϊκός έδειξε να… συνέρχεται, ξεφεύγοντας με επτά στο 22’, 36-43. Τα back to back τρίποντα του Γκιστ και η «σταθερά» του Ραντούλιτσα… απαντούσαν σε κάθε απόπειρα των γηπεδούχων για να επιστρέψουν, με τους πράσινους να κρατούν απόσταση ασφαλείας, 45-53. Οι άμυνες είχαν «ανοίξει» για τα καλά, με τον Ελ Αμίν να συνεχίζει εντυπωσιακά και προς στιγμήν να μειώνει στους έξι πόντους, 51-57. Η απάντηση όμως ήταν «άμεση», με τα δύο τρίποντα από Χέινς-Μποχωρίδη να αποκαθιστούν την τάξη και να στέλνουν τον Παναθηναϊκό στο +10 (53-63). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε, με την Κηφισιά να μην… εγκαταλείπει την μάχη (58-65), αλλά το τριφύλλι να έχει βάλει τις βάσεις για το διπλό.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει το χέρι τους από τα 6,75 (με σουτ από Φώτση-Μποχωρίδη) και δεν επέτρεπαν στην αντίπαλό τους να πλησιάσει, με το σκορ στο 34’ να είναι 63-74. Ο Παναθηναϊκός είχε ουσιαστικά «κλειδώσει» τη νίκη, αφού ο πολύ καλός κι απόψε Γιάνκοβιτς έστειλε τη διαφορά στο +15 (67-82), τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Η φυσιολογική χαλάρωση στο νήμα έδωσε την ευκαιρία στην Κηφισιά να μετριάσει το εύρος της ήττας της, με το τελικό 75-84 υπέρ του τριφυλλιού στο Ζηρίνειο.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 33-36, 58-65, 75-84

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x