Eurobasket 2015 Αποστολή

Παπανικολάου: «Ήταν μία νίκη, προχωράμε»

Στη λογική πως η Εθνική μπάσκετ πήρε μια φυσιολογική και αναμενόμενη νίκη κόντρα στην Ισπανία στάθηκε ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού τόνισε πως πρέπει να κοιτάξουν τα επόμενα ματς πλέον στην προσπάθεια να μπουν στη διαδικασία να συνηθίσουν την απουσία του Γιάννη Αντετονκούμπο, ζήτησε καλύτερο πρόσωπο και διάρκεια στην απόδοση, όπως και μεγαλύτερη συγκέντρωση και καλή προετοιμασία για το ματς με τη Γαλλία.

Αναλυτικά: «Το θέμα είναι σε ένα τουρνουά να γίνεσαι κάθε μέρα και καλύτερος. Μία νίκη στο "σακούλι" και αυτό μετρά στο τέλος της ημέρας. Προχωράμε παρακάτω. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μία πολύ ιδιόμορφη προετοιμασία και με την κατάσταση με τον Γιάννη, που δεν ξέραμε αν θα είναι παρών μέχρι ένα σημείο.

Πιο πολύ οι προπονητές μπερδεύονταν στο προς το ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν. Στο "Ακρόπολις" ήμασταν κάθε φορά ένα... σκαλάκι καλύτεροι. Εδώ είναι, όμως, που όλα μετρούν και πρέπει να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος.

Η ομάδα δεν έχει βγάλει το αγωνιστικό πρόσωπο που θέλει να έχει στο παρκέ. Η Ισλανδία, όπως θα είναι και η Φινλανδία, έχει ένα ιδιόμορφο στιλ παιχνιδιού, αλλά πρέπει να κρατήσουμε την διάρκεια που δεν είχαμε και σε έναν κρίσιμο παιχνίδι αυτό μπορεί να μας στοιχίσει αρκετά. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η συγκέντρωση. Όταν είσαι συγκεντρωμένος, μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα.

Αν δεν είσαι, δεν μπορείς να κάνεις ούτε τα πιο απλά. Έπρεπε να αντιδράσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, το κάναμε και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Έχουμε μία μέρα ξεκούρασης, θα αποκτήσουμε μία εικόνα από τη Γαλλία και θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το δεύτερο παιχνίδι. Σίγουρα, οι προπονητές μας θα κάνουν την καλύτερη δουλειά για να είμαστε έτοιμοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x