Ελλάδα

Παπανικολάου: «Οι καλύτεροι τελικοί που έχω συμμετάσχει»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο sportfm.gr για το πώς έκανε ο Ολυμπιακός το 2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό, την συνέχεια και χαρακτήρισε τους φετινούς τελικούς τους καλύτερους που έχει αγωνιστεί.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε με επική αντεπίθεση στο τέλος να «γυρίσει» τον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό και ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο www.sportfm.gr για το σημείο «κλειδί» της ανατροπής, την άμυνα που πάντα βγάζει ασπροπρόσωπους τους «ερυθρόλευκους» και την συνέχεια της σειράς.

Διαβάστε τι είπε ο διεθνής φόργουορντ για την αστοχία της ομάδας του, την ατμόσφαιρα στις εξέδρες, την ενδεχόμενη απουσία του Γιώργου Πρίντεζη από την συνέχεια, αλλά και τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ που χθες έκανε για τα καλά την εμφάνισή της.

Συνέντευξη στον Νίκο Ζέρβα

-Το 2-1 έγινε, είστε μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα, αλλά μέχρι το 34΄ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος. Τι δεν κάνατε καλά μέχρι εκείνο το σημείο και τι άλλαξε στα τελευταία λεπτά;

«Αυτά τα παιχνίδια πάντα είναι ιδιαίτερα και διαφορετικά το ένα με το άλλο. Πολλά πράγματα που έχεις σχεδιάσει δεν βγαίνουν μέσα στο παρκέ. Το σημαντικό είναι ότι ήμασταν κοντά στο σκορ μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο που δεν είχαμε καλή απόδοση. Μετά βγήκε στην επιφάνεια η καλή μας άμυνα και το παιχνίδι που μας αρέσει. Με την καλή άμυνα και τον αιφνιδιασμό. Αυτό μας βοήθησε να “γυρίσουμε” το παιχνίδι στο τέλος σε συνδυασμό με κάποια μεγάλα σουτ από τον Ιωάννη και τον Βασίλη. Σημασία έχει η νίκη. Έγινε το 2-1 και τίποτα περισσότερο. Δεν άλλαξε κάτι. Τώρα πάμε στο ΟΑΚΑ να παλέψουμε το ίδιο δυνατά, με ακόμα περισσότερη συγκέντρωση και ακόμα πιο προσηλωμένοι στο στόχο».

-Για ένα ακόμα παιχνίδι, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά, ήσασταν αρκετά άστοχοι. Είναι θέμα πίεσης, άγχους, νευρικότητας; Που το αποδίδεις;

«Ασφαλώς και δεν είμαστε όσο εύστοχοι μπορούμε βάσει της αξίας μας σαν σουτέρ, αλλά είναι πολύ σημαντικό το ότι καταφέρνουμε και κερδίζουμε παρά την αστοχία. Αυτό λέει πάρα πολλά. Όταν παίζουμε την άμυνά μας, κάπως θα βρούμε τον τρόπο να πάρουμε σκορ στην επίθεση. Αυτό πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας για τη συνέχεια. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει στην άμυνα, θα “λυθούνε” και τα χέρια και θα μπούνε τα τρίποντα πιο εύκολα».

-Πόσο αλλάζει τα δεδομένα ενδεχόμενη απουσία του Γιώργου (σ.σ. Πρίντεζη) από το επόμενο ή τα επόμενα παιχνίδια;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω από την καρδιά μου συγχαρητήρια στον «Πρι» γι’ αυτό που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, τους τελευταίους μήνες γενικότερα. Ξέρουμε όλοι τι πέρασε και τι περνάει και μόνο που είναι δίπλα μας λέει πολλά. Φυσικά και είναι μεγάλο πλήγμα για εμάς και εύχομαι να μην έχει κάτι τόσο σοβαρό. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να αναπληρώσουμε την απουσία του και να παίξουμε και γι’ αυτόν».

-Από πλευράς σασπένς αγώνων, είναι οι καλύτεροι τελικοί που έχεις αγωνιστεί στην Ελλάδα;

«Με διαφορά οι καλύτεροι. Ιδανικά παιχνίδια, τα οποία ευχαριστιέσαι και απολαμβάνεις είτε ως παίκτης, είτε ως φίλαθλος, είτε ως δημοσιογράφος».

-Επιτέλους και η ατμόσφαιρα στις εξέδρες είναι η πρέπουσα, συμφωνείς;

«Όπως το είπες και νομίζω πως είναι και το μεγάλο κέρδος όλο αυτό που έχουμε ζήσει και στα δύο γήπεδα στα τρία πρώτα παιχνίδια. Έτσι πρέπει να ήταν από χρόνια, διότι δε γίνεται να έχουμε τέτοιο προϊόν, τόσους μεγάλους παίκτες που στην Ευρώπη στάζουν… μέλι και θα ήθελαν να τους έχουν στις ομάδες τους και εμείς να αμαυρώνουμε το άθλημα. Μακάρι να συνεχιστεί το αυτονόητο του σεβασμού από τον κόσμο. Απόψε (σ.σ. χθες) οι οπαδοί, μας στήριξαν ακόμα και όταν χάναμε και έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να κάνουμε την ανατροπή στο τέλος».

-Ο τρίτος τελικός είχε πρωταγωνιστές τρία νέα πολύ νέα παιδιά. Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης και Παπαπέτρου ήταν εξαιρετικοί. Είναι μία απόδειξη ότι η νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ έρχεται;

«Το ελληνικό μπάσκετ πάντα είχε ταλέντο και κατάφερνε πολλά πράγματα. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις αυτά τα παιδιά, είτε είναι στον Ολυμπιακό είτε στον Παναθηναϊκό να βγαίνουν και να παίζουν σημαντικό ρόλο σε κρίσιμα σημεία. Υπάρχει μεγάλη συνέχεια στο άθλημα στην Ελλάδα και αυτό είναι που ενδιαφέρει όλους όσοι ασχολούνται και το αγαπάνε. Ευελπιστούμε να είναι ανάλογη και τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x