Euroleague

Παπανικολάου στο sportfm.gr: «Έχουμε όλα τα στοιχεία για να πάμε ψηλά»

Όλες τις προϋποθέσεις για να φτάσει ψηλά έχει ο Ολυμπιακός όπως δήλωσε στο sportfm.gr ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα. «Νιώθω καλά πλέον», είπε.

Ικανός για μεγάλα πράγματα είναι ο Ολυμπιακός, αν μείνει υγιής, όπως δήλωσε στο sportfm.gr ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο 26χρονος φόργουορντ στάθηκε στη συνοχή και τον πλουραλισμό της ομάδας του που μπορεί να αντεπεξέρχεται σε σημαντικές απουσίες όπως των Σπανούλη, Πρίντεζη και Χάκετ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο δικό του ρόλο και την επιθετική του απελευθέρωση, ενώ μίλησε και για τη δυσκολία του αυριανού αγώνα με την Μπάμπεργκ.

inner

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Παπανικολάου στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Ήρθε πιο εύκολα από ό,τι περιμένατε η νίκη;
«Δεν νομίζω ότι ήταν εύκολο το παιχνίδι. Είχαμε μια καλή αμυντική παρουσία, αλλά στην επίθεση παρότι βγάλαμε κάποιους αυτοματισμούς και κάποιες καλές φάσεις δεν ήμασταν τόσο καλοί. Θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα επιθετικά, αλλά η άμυνα μάς κράτησε. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι ανταγωνιστική και καλά δουλεμένη ομάδα, με αρχές και πλάνο και ξέραμε πως έπρεπε να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι».

-Υποσυνείδητα μήπως κρατήσατε και λίγο δυνάμεις για την Πέμπτη;
«Όχι, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, γιατί όλα τα παιχνίδια στη φετινή Ευρωλίγκα κρύβουν παγίδες και δεν μπορείς να βρεθείς προ εκπλήξεως. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος από την αρχή ως το τέλος».

-Σε βλέπουμε στα τελευταία ματς να αναλαμβάνεις το μαρκάρισμα αρκετών γκαρντ και να τα καταφέρνεις πολύ καλά…
«Προσπαθώ να κάνω ό,τι ζητά ο προπονητής και η ομάδα από μένα. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Όταν αυτό επιτυγχάνεται είμαστε όλοι χαρούμενοι. Όλοι μαζί επιτυγχάνουμε κι όλοι μαζί αποτυγχάνουμε, αντίστοιχα, όταν κάτι δεν πάει καλά».

inner

-Επιθετικά σε βλέπουμε όλο και καλύτερα. Πού το αποδίδεις αυτό; Είσαι καλύτερα σωματικά και ψυχολογικά πλέον; Σαν να μην έχεις άγχος πια…
«Είναι συνδυασμός όλων αυτών. Έτυχε να κάνω δύο καλά παιχνίδια στην επίθεση, μπορεί να ακολουθήσουν άλλα που να μην είμαι τόσο καλός. Σημασία έχει ότι νιώθω καλά και το θέμα είναι να παίζουμε σωστά και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Το θετικό είναι ότι η ομάδα έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε ματς και αυτό είναι χαρακτηριστικό μεγάλης ομάδας».

-Και τώρα Μπάμπεργκ…
«Είναι μια ομάδα που αδικείται πολύ από τη θέση της στη βαθμολογία. Έχει χάσει τα περισσότερα παιχνίδια στο τέλος, είτε επειδή δέχτηκε κάποιο σουτ στο τέλος είτε επειδή αστόχησε εκείνη. Παίζουν πολύ οργανωμένα και σκεπτόμενα. Θέλει μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση από μέρους μας. Να ξεκουραστούμε όσο προλαβαίνουμε και να πάμε για το καλύτερο δυνατό».

-Τελικά αποδεικνύεται πως ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο η ομάδα του Σπανούλη ή του Πρίντεζη…
«Δεν έχει σημασία αν θα βάλει 30 πόντους ο Βασίλης, ο Γιώργος ή ο Λοτζέσκι. Το ζητούμενο είναι να νικά η ομάδα. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι υπάρχει χημεία και πρόγραμμα που κρατά την ομάδα σε συνοχή, ακόμη κι όταν λείπουν οι μπροστάρηδες. Είναι μεγάλο όπλο της ομάδας αυτός ο πλουραλισμός».

-Ο Κώστας Παπανικολάου τι δώρο περιμένει από τον Άγιο Βασίλη;
«Το πιο σημαντικό είναι η υγεία και το καταλάβαμε καλά με τα τελευταία προβλήματα στην ομάδα. Εύχομαι να επιστρέψουν γρήγορα και δυνατοί όλοι οι παίκτες μας. Αν είμαστε καλά πιστεύω πως έχουμε την όρεξη, τη δουλειά, το ταλέντο και γενικά όλες τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε πράγματα σαν ομάδα και να φτάσουμε ψηλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x