Euroleague

Παπαπέτρου: «Αντί ‘Καλή Χρονιά’, μας λένε ‘Νικήστε τον Παναθηναϊκό’»

Το κλίμα πριν το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό Superfoods μετέφερε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο blog του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Για όποιον δεν ζει στην Ελλάδα, δεν είναι εύκολο να καταλάβει την «τρέλα» που υπάρχει για τα ντέρμπι αιωνίων. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μέσα από το blog του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας έβαλε τους ξένους στο κλίμα, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα της Παρασκευής και την ως τώρα πορεία του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

Τελειώσαμε τον πρώτο γύρο με 10-5, που είναι καλό ρεκόρ και μας φέρνει στη δεύτερη θέση. Πιστεύω πως μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ, αλλά είμαστε ικανοποιημένη με την πορεία μας. Θα πρέπει όμως να κοιτάμε το επόμενο ματς για να γινόμαστε καλύτεροι.

Προερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη επί μιας δυνατής ομάδας, της Φενέρ. Παίξαμε καλά για 30 λεπτά, αλλά χαλαρώσαμε υπερβολικά στη συνέχεια και όταν αυτό συμβαίνει απέναντι σε τέτοιες ομάδες μπορεί να γίνουν άσχημα πράγματα. Έτσι είναι όμως το μπάσκετ. Ο Σπανούλης πέτυχε ένα καθοριστικό καλάθι στο τέλος. Όλοι ξέρουν πως η μπάλα θα πάει σε αυτόν, αλλά πάντα μπορεί να σκοράρει ή να δημιουργεί για τους άλλους. Είναι αστείο, γιατί λίγο πριν είχε στείλει την μπάλα μόνο στο ταμπλό. Πήραμε ένα καλό μάθημα από το ματς αυτό.

Τώρα παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και υπάρχει ήδη sold out. Είμαστε ενθουσιασμένοι, αυτά τα ματς είναι πάντα μεγάλα για την Ελλάδα. Η ατμόσφαιρα θα είναι τρελή. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Η ιστορία αυτής της μάχης κάνει το ματς αυτό ξεχωριστό, γιατί αυτές οι δύο ομάδες πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη εδώ και χρόνια. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Τζεντίλε κι εμείς τον Γουότερς, που είναι μια καλή προσθήκη. Χρειαζόμασταν έναν τέτοιο παίκτη μετά τον τραυματισμό του Χάκετ. Ελπίζω να έχουμε μαζί μας τον Σπανούλη, ο Πρίντεζης είναι υγιής και οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για ένα μεγάλο ματς.

Κάθε χρόνο οι δύο ομάδες παίζουν πολλές φορές, ακόμη και 10. Έτσι συνηθίζεις αυτά τα ματς. Είναι θέμα καρδιάς και διάθεσης, ειδικά για τους Έλληνες παίκτες που ξέρουν την αντιπαλότητα των δύο ομάδων. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε και πρέπει να φροντίσουμε την ίδια νοοτροπία να έχουν οι άλλοι παίκτες καταλαβαίνοντας τη σημασία του αγώνα.

Ο κόσμος μετά τον αγώνα με τη Φενέρ μας ζητούσε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο γίνεται και όταν τους συναντάς έξω. Δεν σου λένε ‘καλή χρονιά’, αλλά ‘νικήστε τον Παναθηναϊκό’. Ο κόσμος μας θέλει αυτή τη νίκη και αυτή θα τους δώσει μια χαρά. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους, λοιπόν. Ο κόσμος προτιμά να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό από την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ ή την ΤΣΣΚΑ. Επιπλέον θέλουμε τη νίκη για να φτάσουμε στο 2-0 απέναντί τους και να έχουμε πλεονέκτημα σε ισοβαθμίες.

Στις αποστολές παίζουμε συχνά Mario Kart. Έχουμε κάνει ομάδες. Η δική μου δεν είναι καλή και γι’ αυτό χάνω. Παίζω με τον Λοτζέσκι, τον Αγραβάνη κα τον Μάντζαρη, ενώ στην άλλη ομάδα είναι ο Παπανικολάου, ο Γιανγκ, ο Μπιρτς και ο φυσιοθεραπευτής μας. Σε αυτό το παιχνίδι αν ένας είναι κακός παίρνει στο λαιμό του όλη την ομάδα. Δεν είμαι εγώ, πάντως, ο κακός στην ομάδα μας, αλλά δεν θα σας πω ποιος είναι.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ανταγωνιστικός ως τώρα, αλλά κανένας τίτλος δεν κερδίζεται το Δεκέμβριο. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και υγιείς, όλα θα είναι πιο εύκολα. Για μας το 2016 ήταν καλό γιατί πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν τα πήγαμε καλά στην Ευρωλίγκα. Φέτος έχουμε την ευκαιρία να αντιδράσουμε. Ελπίζουμε ο κόσμος να μας βοηθήσει. Μαζί μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x