Ελλάδα

Παπαθεοδώρου: «Έχει συνέχεια αυτή η ομάδα»

Για τα χαρακτηριστικά που έδεσαν την Εθνική Εφήβων, αλλά και αυτά που της στέρησαν μια θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που έγινε στο Ηράκλειο μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Για τα δεδομένα που στέρησαν απ’ την Εθνική Εφήβων μια θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στην συνέχεια που αναμένεται να έχει αυτό το σύνολο, για την συνοχή που υπάρχει ανέμσα στους παίκτες, αλλά και στην παρουσία του Τάιλερ Ντόρσεϊ και την απουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, τον οποίο, μάλιστα, ταύτισε με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Solo Basket» με τον Τόλη Κοτζιά:
Για την παρουσία της Εθνικής Εφήβων στο Παγκόσμιο: «Όταν φτάνεις στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου, με καλή παρουσία και μάλιστα στο γήπεδό σου, έχεις φανταστεί πως θα ανέβεις στο βάθρο. Φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη, στο ματς με την Αμερική και θα μπορούσαμε να περάσουμε στον τελικό. Στον μικρό τελικό δεν δείξαμε το πρόσωπο που θα έπρεπε. Κάτι η κούραση, κάτι η απογοήτευση κάτι η πολύ καλή Τουρκία που αντιμετωπίσαμε δεν μας άφησαν να βάλουμε το κερασάκι στην τούρτα. Η ζωή προχωράει, έχει συνέχεια αυτή η ομάδα. Προχωράμε για τους επόμενους στόχους».

Για το αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν δεν είχε αντίπαλο την Αμερική στους «4»: «Με το αν δεν γίνεται τίποτα. Απ’ όλα αυτά τα “αν” που ακούω θα ήθελα να είχαμε καλά τον Κόνιαρη και τον Χαραλαμπόπουλο κι ας παίζαμε με την Αμερική. Δεν θα διάλεγα αντίπαλο, αν μπορούσα να επιλέξω, αλλά υγεία στους παίκτες, να ήμασταν πλήρης στο τουρνουά. Ο Βασίλης κατάφερε να μας βοηθήσει σε δύο παιχνίδια και αυτό που έκανε ήταν πολύ σημαντικό. Σ’ αυτό το επίπεδο οι λεπτομέρειες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Χωρίς δυο βασικούς παίκτες δεν μπορείς να ανέβεις στο βάθρο, ιδιαίτερα ενός παγκοσμίου».

Για το αν σημαίνει κάτι η απουσία απ’ το βάθρο: «Φυσικά δεν σημαίνει κάτι, αλλά στον αθλητισμό κρίνεσαι απ’ το αποτέλεσμα. Στην Ελλάδα είμαστε οπαδοί των διακρίσεων. Αυτοί που θέλουμε το καλό των παιδιών και έχουμε μακροπρόθεσμους στόχους γεμίζουμε από χαρά με την παρουσία των παιδιών, ανεξαρτήτως μεταλλίων και επιτυχιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την παρουσία του κόσμου, στο τουρνουά, που ήταν πολύ δυνατή, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Βέβαια, πρέπει να σχολιάσουμε και το ότι ο κόσμος είναι οπαδός της επιτυχίας. Στο ματς με την Αμερική υπήρχε 6000 κόσμος, ενώ στον μικρό τελικό ήταν πολύ λιγότεροι».

Για την γενικότερη παρουσία της ομάδας: «Είναι πολύ σημαντικό ότι πήραμε τόσα συγχαρητήρια απ’ τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε ότι βγήκαμε τέταρτοι στον κόσμο. Ακόμα και για τον Ντόρσεϊ, ήταν πολύ δύσκολο να ενταχθεί στο σύνολο για να καταφέρει να παίξει σ’ αυτήν την ομάδα. Αυτό δείχνει και το μεγαλείο που έχει αυτή η ομάδα. Αποδέχτηκε έναν παίκτη με σημαντικά χαρακτηριστικά και του επέτρεψε να ξεδιπλώσει τα χαρακτηριστικά του, ενώ θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ η παρουσία του. Το αγωνιστικό επίπεδο του Ντόρσεϊ είναι πολύ υψηλό. Το παιδί ήταν εδώ μόνο 15 μέρες. Έχω την αίσθηση ότι δεν έδειξε όλα του τα χαρακτηριστικά. Επειδή είναι πολύ συνεσταλμένος, πιστεύω ότι μπορεί να κάνει περισσότερα».

Για την απουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου: «Ο Βασίλης μας έδειξε τι μπορεί να κάνεις τα δύο ματς που έπαιξε. Μπήκε στα δύο πιο σημαντικά ματς απροπόνητος και τραυματισμένος. Είναι ένας παίκτης που -στην ηλικία του- είναι ο πιο σημαντικός παίκτης στην Ευρώπη. Είναι ένα χάρισμα που έχει, δεν είναι θέμα προπόνησης. Είναι ένας παίκτης με εξαιρετικές αποφάσεις. Δεν έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά που υπάρχουν, είναι όμως ο πιο ουσιαστικός παίκτης για την ομάδα. Αντίστοιχο παράδειγμα είναι ο Διαμαντίδης σε όλη του την καριέρα. Στα τελευταία πέντε λεπτά παίρνει τις κρισιμότερες αποφάσεις. Αυτά τα λεπτά, όμως, είναι που κρίνουν τα ματς».

Για την προσπάθεια της Εθνικής νέων: «Είναι πολύ σημαντικό για την Εθνική να μείνει στην πρώτη κατηγορία για να υπάρχει και μια συνέχεια του χρόνου. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Έχω εμπιστοσύνη στον κ. Μανουσέλη, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και θα καταφέρει να φέρει τις νίκες που χρειάζονται».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x