Ευρώπη

Παπαθεοδώρου: «Να αφήσουμε πίσω μας τη νίκη επί του Ολυμπιακού»

Να μην παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό της νίκης επί του Ολυμπιακού και να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στο παιχνίδι με την Ορλαντίνια κάλεσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Ηλίας Παπαθεωδόρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη media day του ΠΑΟΚ:

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Η νίκη έγινε χθες, την πανηγυρίσαμε, τη χαρήκαμε, αλλά πέρασε. Αλλάζουμε σελίδα για την Ευρώπη. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε αύριο και να διατηρήσουμε «ζωντανές» τις ελπίδες μας. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας. Χθες τα παιδιά έδωσαν πολλά, και δεν είναι εύκολο σε 48 ώρες να επανέλθεις. Αυτό είναι ο μεγάλος στόχος, να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι σωματικά και πνευματικά».

Για το μομέντουμ του ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτό της Ορλαντίνα που προέρχεται από τέσσερις ήττες: «Θεωρητικά είναι μαζί μας. Αυτό που πρέπει να διαχειριστούμε είναι ότι σπαταλήσαμε τρομακτική ενέργεια για να κερδίσουμε. Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να επανέλθουμε. Δεν είναι εύκολο, πιστέψτε με, είναι πολύ δύσκολο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε την Παρασκευή και παρουσιάστηκε πολύ διαφορετικός χθες εδώ, οπότε καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο είναι για εμάς. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για εμάς και πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα δώσουν το 100%».

Για την Ορλαντίνα: «Είναι πολύ ιδιόρρυθμη ομάδα. Εχει κάνει κάποιες μεγάλες νίκες με Γκαζιαντέπ και Βέντσπιλς, αλλά από τη άλλη έχει κάνει και μεγάλες ήττες. Αγωνιστικά, έχει αλλάξει έναν Αμερικανό. Δεν είναι ο Εντουαρντς που έπαιζε στο 2, υπάρχει ο Μέινορ, που είναι πολύ έμπειρος, με πολλά χρόνια θητείας, που τους δίνει ποιότητα, κατεύθυνση και καλύτερη λειτουργία. Επειδή έχουν κι αυτοί πολλούς νέους παίκτες, δεν έχουν ισορροπία και η απόδοση τους, διαφέρει από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Για το αν υπάρχει επιπλέον πίεση για νίκη: «Ξέρουμε την κατάσταση που είναι ο όμιλος. Όπως είπα και πριν, είναι απαραίτητο να κερδίσουμε για να διατηρήσουμε τις πιθανότητές μας. Το έχουμε αποδεχτεί, κάθε παιχνίδι Γενάρη μήνα αποκτά τη δική του σημασία. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι και θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να το κερδίσουμε».

Για τη βελτίωση της ομάδας μετά και τις αλλαγές: «Θεωρώ ότι η ομάδα το τελευταίο δίμηνο, έχει μια σταθερά ανοδική πορεία. Είναι σημαντικό που έχουμε πλέον όλα τα παιδιά σε καλή κατάσταση. Εδώ και ενάμιση μήνα προπονούμαστε όλοι μαζί με μικρές εξαιρέσεις, που δε μας επηρεάζουν. Θέλουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη σταθερότητα. Ο ΠΑΟΚ δημιουργήθηκε πριν τρεις μήνες. Κάθε βδομάδα στις προπονήσεις, με παιχνίδια όπως το χθεσινό, πολλοί από τους νέους παίκτες μας, χτίζουν το χαρακτήρα τους. Και η ομάδα χτίζει τον εαυτό της. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για να παίξουμε καλύτερα και σε μεγαλύτερη διάρκεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x