Ελλάδα

Παπαθεοδώρου: «Στο μπάσκετ δεν έχει… μαγικό ραβδί»

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών λύγισαν τον ΠΑΟΚ και του κόστισαν την ήττα από τον Προμηθέα Πάτρας, σύμφωνα με όσα είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Εμφανώς δυσαρεστημένος με την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Προμηθέα Πάτρας ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος την απέδωσε στα πολλά προβλήματα τραυματισμών, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως ο χρόνος θα κυλήσει υπέρ του «Δικεφάλου του Βορρά», εφόσον παραμείνουν ενωμένοι.

«Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον κόουτς και τον Προμηθέα για τη νίκη τους, στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν καλύτεροι και το δικαιούνταν. Εμείς φτάσαμε στο τέλος μιας εβδομάδας που είχε πάρα πολλά απρόοπτα, τα οποία ουσιαστικά μας έχουν αλλοιώσει την εικόνα της ομάδας που είχαμε προσπαθήσει να δημιουργήσουμε στην προετοιμασία, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε κακή εικόνα ειδικά στο 1ο ημίχρονο. Μια ομάδα χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να επιτίθεται με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, πάρα πολύ μεγάλη πίεση στο μυαλό μας για πολλούς λόγους. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια στο 2ο ημίχρονο με λιγότερο μπάσκετ και περισσότερο με θέληση, διάθεση να επιστρέψουμε, αλλά όταν παίζεις απέναντι σε μια καλή ομάδα, δεν είναι εύκολο να γυρίσεις ένα ματς από 20 πόντους και να το κερδίσεις. Η εβδομάδα ήταν πάρα πολύ δύσκολη, τελείωσε άσχημα με μια ήττα για εμάς στην 1η αγωνιστική. Από εκεί και πέρα εμείς γνωρίζουμε τι δουλειά έχουμε κάνει και έχοντας εμπιστοσύνη σε όλο το δυναμικό της ομάδας θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε παραπάνω και θα περιμένουμε να γυρίσουν οι παίκτες. Θεωρώ πως θα ξαναβρούμε τον δρόμο μας, η μάλλον, το δρόμο που είχαμε βρει τον προηγούμενο μήνα», δήλωσε αρχικά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και συμπλήρωσε:

«Όταν είσαι αναγκασμένος να παίξεις χωρίς τους δυο βασικούς οργανωτές (σ.σ. Ντίλαρντ – Κόνιαρης), είναι δύσκολο, το μπάσκετ στηρίζεται στους οργανωτές του. Την Δευτέρα χάσαμε τον Κόνιαρη και την Πέμπτη τον Ντίλαρντ, στο μπάσκετ δεν έχει… μαγικό ραβδί, οι ανάγκες μας δημιούργησαν προβλήματα και έπρεπε να αλλάξουμε θέσεις και ρόλους. Θεωρώ ότι η εικόνα μας είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτήν που είχαμε πριν τα προβλήματα».

Για τους Έλληνες παίκτες: «Ο Μαργαρίτης είχε ένα σοβαρό πρόβλημα, ήταν για δυο μέρες στο νοσοκομείο, τα παιδιά κάνουν σημαντική δουλειά, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, ο καθένας έχει το ρόλο που του αναλογεί σε αυτές τις 45 μέρες που δουλεύουμε, δεν μπορεί μετά ξαφνικά να αλλάξει με ένα διακόπτη και να ζητήσεις περισσότερα πράγματα. Το ζητούμενο είναι να είμαστε υγιείς, να δημιουργήσουμε ξανά την εικόνα και την χημεία που είχαμε και να βρούμε τους ρόλους μας. Η χρονιά είναι μεγάλη δεν τελειώνει σε δυο παιχνίδια. Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί είχαμε κάνει μεγάλη προσπάθεια και ήμασταν στο σωστό δρόμο και δεν ανταποκρίνεται η εικόνα μας σε αυτό που αποδίδουμε τώρα. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, είμαστε και θα είμαστε ενωμένοι, ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας».

Για το τι έγινε στο 63-62 και σταμάτησε η αντίδραση του ΠΑΟΚ: «Η ομάδα γύρισε το ματς με συγκεκριμένη 5άδα που έπαιξε 12-13 λεπτά συνεχόμενα, με παιδιά που έπαιζαν την Τετάρτη ένα δύσκολο παιχνίδι με ένταση – ενέργεια και μην έχοντας πολλές λύσεις από την περιφέρεια. Δεν είχαμε την δυνατότητα να υποστηρίξουμε τον ρυθμό που είχαμε, συν ότι παίξαμε με μια πολύ καλή ομάδα που αντέδρασε και αυτή. Το ζητούμενο ήταν να μην είχαμε τέτοια κακή εικόνα στο 1ο μέρος, δεν μπορείς να εφησυχάσεις με ένα πόντο μπροστά, θεωρώ ότι η κούραση και η έλλειψη ενέργειας έπαιξε μεγάλο ρόλο όπως και η αντίδραση του Προμηθέα».

Για τα χαμένα λέι απ: «Η εικόνα μας πάνω σε αυτό δεν ήταν καλή, το πρόβλημα αυτό αρχίζει από την επίθεση, όπου τα παιδιά κάνουν πράγματα διαφορετικά από αυτά που έκαναν. Δεν ήταν εύκολο να υπάρχει η κατάλληλη αντίδραση από κάθε παίκτη ξεχωριστά όταν υπάρχει πίεση. Εμείς έχουμε περάσει μια δύσκολη εβδομάδα και είχαμε να διαχειριστούμε και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο που εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει τόση πίεση. Η κατάσταση είναι συγκεκριμένη και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό, θα χρειαστούμε το χρόνο μας, να γυρίσουν τα παιδιά υγιείς και να δώσουμε τους κατάλληλους ρόλους και να επιστρέψουμε στην απόδοση που θέλουμε».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δέχτηκε αρκετούς πόντους στον αιφνιδιασμό: «Στο παιχνίδι της Τετάρτης και σήμερα είχαμε πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι. Το αμυντικό τρανζίσιον αρχίζει από τον τρόπο που επιτίθεσαι, όλοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, εμείς δεν είχαμε καλές αποφάσεις και ο τρόπος που επιστρέψαμε στο 2ο ημίχρονο ήταν κυρίως της καλής άμυνας και του ενθουσιασμού αλλά το εύκολο καλάθι στο τρανζίσιον είναι κάτι που μας λείπει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x