Euroleague

Παππάς: «Ο Παναθηναϊκός έδειξε το μεγαλείο του»

Αψυχολόγητο χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Παππάς, που υποστήριξε πως με την κίνησή της η ομάδα να δώσει τον τελικό του Κυπέλλου στο Αλεξάνδρειο, έδειξε το μεγαλείο της.

Αψυχολόγητη ομάδα που τη μία κερδίζει τον Ολυμπιακό και μετά χάνει με 25 πόντους από την Φενέρ, χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Παππάς. Ο Έλληνας γκαρντ υποστήριξε δε πως η ομάδα αρχίζει να αποκτά ομοιογένεια, ενώ ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός έδειξε το μεγαλείο του με την κίνησή του να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο Αλεξάνδρειο.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA

«Είχαμε ανάγκη αυτό το διπλό. Καταντά κλισέ να λέει ο καθένας ότι όλοι παίζουν για την ομάδα, αλλά έτσι είναι, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τόσο σπουδαία παιχνίδια στην Euroleague», είπε αρχικά.

Για το κακό ξεκίνημα: «Δεν γνωρίζω γιατί ξεκινάμε έτσι. Πρέπει να μπαίνουμε πιο συγκεντρωμένοι. Η αλήθεια είναι πως σε πολλά παιχνίδια βρισκόμαστε από νωρίς πίσω και με καλές διαφορές. Μετά μας βγαίνει ένα ένστικτο επιβίωσης, γυρνάμε το παιχνίδι και το φέρνουμε στα μέτρα μας αλλά το σημαντικό είναι να ελέγχουμε από νωρίς το ματς για να παίρνουμε ευκολότερες νίκες από τη σημερινή».

Αν ο Παναθηναϊκός κοιτάζει για τις πιο ψηλές θέσεις: «Πολλές φορές κοιτάξαμε το κάτι παραπάνω αλλά κάποια ατυχή αποτελέσματα από ομάδες που δεν το περιμέναμε μας έφεραν σε μια κατάσταση να κοιτάμε την πρόκριση και μόνο. Νομίζω πως πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Για την ψυχολογική τόνωση που θα δώσει η νίκη: «Σίγουρα αλλά είμαστε λίγο αψυχολόγητοι και εμείς. Μετά από νίκη μέσα στο ΣΕΦ χάσαμε 25 από τη Φενέρ. Δεν μπορώ να προσεγγίσω την ψυχολογία μας. Πάντως είμαστε χαρούμενοι, κάθε μέρα και πιο δεμένοι και αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλά».

Παράλληλα, ο Παππάς απάντησε και σε ερώτημα σχετικά με το αν οι «πράσινοι» μπορούν να χτίσουν ένα κάλο σερί: «Είναι μια καλή αρχή, έχουμε δύο σερί εντός έδρας. Θέλω να προσθέσω πως το σημερινό παιχνίδι είχε επιπλέον κίνητρο γιατί ο σύλλογος συμπληρώνει 109 χρόνια ένδοξης ιστορίας, κάτι που ανέφερε και ο κόουτς. Αυτό μας έδωσε έξτρα κίνητρο να δώσουμε κάτι παραπάνω. Μας το ανέφερε ο κόουτς στα αποδυτήρια. Σίγουρα τα παιδιά από την Αμερική δεν το ξέρουν αλλά για εμάς τους Έλληνες, από τη στιγμή που εκπροσωπούμε αυτόν τον σύλλογο, είναι σημαντικό».

Για τον τελικό στο που θα γίνει τελικά στο Αλεξάνδρειο: «Θεωρώ πως ήταν μία πολύ καλή πρωτοβουλία της ομάδας. Δείχνει το μεγαλείο της ομάδας. Δεν μπήκε στη διαδικασία να το πάρει στο ΟΑΚΑ ενώ θα μπορούσε, θεωρώ πως θα γίνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι σε μια ωραία ατμόσφαιρα από δύο μεγάλες ομάδες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x