Euroleague

Παππάς: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τους τόσους Έλληνες που έχει»

Απολαυστικός και χωρίς ενδοιασμούς ήταν ο Νίκος Παππάς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova. Τι είπε για Παναθηναϊκό, Ομπράντοβιτς, Ολυμπιακό, Πασκουάλ, αλλά και Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο Νίκος Παππάς δεν… μασάει τα λόγια του και μίλησε για τα πάντα στη Nova!

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν για άλλη μία φορά απολαυστικός, όπου αναφέρθηκε στη «μάχη» με τη Φενέρμπαχτσε στα playoffs της Ευρωλίγκας, στον… ακομπλεξάριστο –όπως είπε- Τσάβι Πασκουάλ, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τους πολλούς Έλληνες παίκτες που έχει στο ρόστερ του και έχουν ενεργό ρόλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Παππάς στη Nova:

Για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας: «Πρέπει να πάμε στο Final 4 που είναι ο αρχικός μας στόχος. Αυτή τη στιγμή μονόδρομος είναι η πρόκριση στο Final 4. Θεωρώ πως είναι στα μέτρα μας η Φενέρμπαχτσε. Μπορούσαμε να παίξουμε με πιο βατούς αντιπάλους από τη Φενέρ, όμως δεν ήταν στο χέρι μας. Ο κάθε παίκτης βάζει το δικό του λιθαράκι στις επιτυχίες της ομάδας. Εμείς θα πρέπει να παλέψουμε για να φτάσουμε στην πρόκριση».

Για τον Ομπράντοβιτς: «Ο Ομπράντοβιτς είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην Ευρώπη. Έχει ταυτιστεί με τον Παναθηναϊκό, ενώ τώρα έχει αναβαθμίσει και τη Φενέρ. Το Final 4 γίνεται μέσα στην Τουρκία και δεν ξέρεις τι αντιμετώπιση θα έχει από τους διαιτητές. Όμως το πλεονέκτημα έδρας μπορεί να είναι κλειδί για εμάς. Είναι μεγάλο το κίνητρο που είμαστε πέντε χρόνια μακριά από το Final 4 και θέλουμε να είμαστε εκεί».

Για την πορεία του στην ομάδα: «Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μου. Θέλω να δίνω τα πάντα. Ειδικά μέσα στο ΟΑΚΑ θέλω να δίνω το κάτι παραπάνω. Δεν είναι τυχαία η πορεία της ομάδας. Όλα τα παιδιά έχουν καταλάβει τη δίψα για διάκριση και θέλουμε να επιστρέψουμε στους τίτλους».

Για τον Τσάβι Πασκουάλ: «Με αδίκησε τους πρώτους δύο μήνες ο Πασκουάλ, όμως στη συνέχεια με επανέφερε και μου έδωσε την ευκαιρία να προσφέρω στην ομάδα. Πολλοί προπονητές φέρονται κομπλεξικά, όμως αυτός ο άνθρωπος είναι ακομπλεξάριστος. Ο Τζεντίλε ήταν δικιά του επιλογή και τον άφησε να φύγει. Εμένα με επανέφερε μετά από τους πρώτους δύο μήνες, ενώ θα μπορούσε να μείνει στη αρχική του επιλογή. Ζηλεύω που βλέπω στον Ολυμπιακό να παίζουν τόσοι Έλληνες, να έχουν ενεργό ρόλο στις επιτυχίες του και τους αξίζουν συγχαρητήρια και σ' αυτούς και τους προπονητές τους».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Ο πρόεδρος είναι λίγο παρορμητικός άνθρωπος. Έχει κερδίσει τη συμπάθεια των παικτών και μακάρι να συνεχίσει να είναι δίπλα μας. Ελπίζω να του χαρίσουμε κάποια επιτυχία με την πορεία μας στην Ευρωλίγκα».

Για τη διάθεση που δείχνει στην άμυνα και το ματς σταθμός με τον Προμηθέα: «Προσαρμόζομαι στις ανάγκες της ομάδας. Η ομάδα έχει τόσο ταλέντο που δεν περισσεύουν να πάρω περισσότερες προσπάθειες από όσες παίρνω. Δεν το λέω με παράπονα. Θέλω η ομάδα να προχωρήσει. Είμαι 4 χρόνια στην ομάδα και δεν έχουμε φτάσει στο Final Four. Πιστεύω πως βοηθάει η αντιμετώπιση που έχω στο παρκέ και τα σουτ θα έρθουν. Το παιχνίδι με τον Προμηθέα ήταν ένα ματς σταθμός. Ήμουν παραγκωνισμένος ως εκείνο το σημείο. Βοήθησε και ο κόσμος που ήθελε να μπω. Δεν είναι ότι δεν ήταν καλά τα πράγματα με τον κόουτς. Κατάλαβε ο κόουτς πως μπορώ να βοηθήσω, Δεν είναι δογματικός».

Για την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ: «Είμαι σε αμήχανη θέση. Μιλάτε για εμένα και δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Σας ευχαριστώ. Αποστολή μού είναι να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στο Final Four. Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση. Μακάρι να είμαι μέσα και να φτάσουμε, όσο ψηλότερα γίνεται».

Για την αποθέωση στην Πάτρα μετά το ματς με τον Προμηθέα και το γεγονός ότι δάκρυσε: «Ήμουν πολύ συναισθηματικά φορτωμένος. Ήμουν παραγκωνισμένος χωρίς να ξέρω τον λόγο. Ήμουν σαν θηρίο στο κλουβί. Με πλήγωσε. Υπήρχε συναισθηματική φόρτιση με τον κόσμο. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου. Ξέρω πως μπορώ να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Επειδή ή η συζήτηση ξεκίνησε από τον κόσμο, είναι μεγάλη η ώθηση που παίρνουμε. Η πορεία της ομάδας δεν είναι τυχαία».

Για τον Κώστα Σλούκα: «Ειλικρινά είμαι πολύ υπερήφανος για τον Κώστα. Είναι ένα πολύ καλό παιδί, από καλή οικογένεια. Ήταν εκτός δωδεκάδας του Ολυμπιακού, δούλεψε πολύ και έφτασε στο καλύτερο σημείο. Δικαιώθηκε για την επιλογή του να πάει στη Φενέρ παρότι έφυγε από την ασφάλεια που παρείχε ο Ολυμπιακός. Είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της Φενέρ στην περιφέρεια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον σταματήσουμε. Δεν έχουμε μιλήσει. Με στήριξε όταν δεν έπαιζα και τον ευχαριστώ δημόσια. Μακάρι να παίξει σούπερ, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον στενοχωρήσουμε».

Για τον Μπογκντάνοβιτς και τον Ντίξον: «Με την επιστροφή του Σλούκα, ο Μπογκντάνοβιτς δεν θα έχει τόσο δημιουργικό ρόλο, οπότε θα είναι περισσότερο επικίνδυνος. Μακάρι να τους πετυχαίναμε χωρίς τον Σλούκα. Ο Ντίξον παρότι θέλετε να τον απομυθοποιήσετε, είναι clutch παίκτης. Βοηθάει το ότι έχει πάρει την τουρκική υπηκοότητα. Καμιά φορά τα πετάει και στα κλειστά ματς μπορεί να βοηθήσει».

Για το φάουλ που είχε κάνει στον 17χρονο Θοδωρή Ιωακειμίδη στο εκτός έδρας ματς με την Δόξα Λευκάδας για να εκτελέσει βολές: «Το θυμάμαι. Πήρε παραπάνω έκταση από αυτό που του αξίζει. Έχω περάσει από την θέση του πιτσιρικά. Ξέρω πόσο όμορφο θα ήταν να πάει στο σχολείο την επόμενη ημέρα και να έχει βάλει πόντους σε τηλεοπτικό παιχνίδι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x