Euroleague

Πάρτι για Μπασκόνια, έφτιαξε και τον Παναθηναϊκό!

Η Μπασκόνια διέλυσε την Γαλατάσαραϊ με 103-80 και σκόρπισε χαμόγελα στον Παναθηναϊκό, αφού διατηρήθηκε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για τριπλή/τετραπλή ισοβαθμία, σενάρια που βγάζουν τέταρτο τον Εξάστερο!

Σκόνη και θρύψαλα έκανε την Γαλατάσαραϊ η Μπασκόνια στην Πόλη, αποτέλεσμα που προκάλεσε χαμόγελα και στον Παναθηναϊκό ενόψει της σκληρής μάχης για το πλεονέκτημα έδρας!

Οι Βάσκοι επικράτησαν 103-80 των Τούρκων και διατήρησαν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για τριπλή ή ακόμα και τετραπλή ισοβαθμία στο νήμα, σενάρια που βολεύουν… φουλ τον Εξάστερο και του χαρίζουν την τέταρτη θέση στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.

Κι αυτό γιατί αν η ομάδα της Βιτόρια νικήσει την τελευταία αγωνιστική τη Ζαλγκίρις (στην Fernando Buesa Arena) και η Φενέρ κάνει 1/2 (παίζει με Ρεάλ στη Μαδρίτη απόψε και υποδέχεται την Μπαρτσελόνα την άλλη αγωνιστική), τότε οι πράσινοι έχουν το... δικαίωμα ακόμα και με 1/2 απέναντι σε ΤΣΣΚΑ (εντός), Μακάμπι (εκτός) να αρπάξουν το πλεονέκτημα έδρας!

Περισσότερα θα ξεκαθαρίσουν περίπου σε δύο ώρες από τώρα, όταν και θα γνωρίζουμε τι θα έχει συμβεί στα ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ-Φενέρ, όπου με δύο νίκες των γηπεδούχων, η ελληνική ομάδα θα είναι «αγκαλιά» με την τέταρτη θέση.

Στο 17-12 ανέβηκε η Μπασκόνια και έπιασε Παναθηναϊκό (ματς λιγότερο), Φενέρ (ματς λιγότερο) και Εφές.

Το ματς

Run and gun η αναμέτρηση στα πρώτα λεπτά, με τον Πλάις από τη μία και τον Βόιγκτμαν από την άλλη να κάνουν… θραύση. Κάπως έτσι, η Γαλατάσαραϊ προηγήθηκε 11-8, ωστόσο στη συνέχεια η Μπασκόνια έτρεξε επιμέρους σκορ 8-0 (με αιχμή του δόρατος τους Χάνγκα-Λάρκιν) και ανέκτησε τα ηνία του ματς, 11-16 στο 5’. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το άκρως επιθετικό τους παιχνίδι, η «τσιμπόμ» έπαιζε άμυνα με τα μάτια και με τον Ντιόπ να ταΐζεται υποδειγματικά (6πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο), η πρώτη περίοδος έκλεισε με το 21-27 υπέρ της Μπασκόνια.

Η Γαλατά έδειχνε ανήμπορη να ακολουθήσει το ρυθμό της ομάδας του Σίτο Αλόνσο, η οποία βρέθηκε για πρώτη φορά στο +10, με τον Μπάντινγκερ να γράφει το 21-31. Η Μπασκόνια έδειχνε σε σεληνιασμένη κατάσταση και με back to back τρίποντα από τον Μπομπουά, η διαφορά εκτινάχθηκε στους 15, με τους Βάσκους να έχουν βάλει 41 πόντους σε μόλις 14’! Οι Τούρκοι έπαιζαν –για… αδιευκρίνιστο ακόμα ρόλο- άμυνα απέναντι στους «μπόμπερ» της Βασκόνια, οι οποίοι και τους τιμώρησαν. Με ρεσιτάλ από τα 6,75, διαμορφώθηκε το 33-53, τρία λεπτά πριν το ημίχρονο στο Abdi Ipekci. Φυσιολογικά, λοιπόν, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα, με την ισπανική ομάδα να σταματά στους 60 (9/14 τρίποντα), να δέχεται 44 και να είναι… καβάλα στ’ άλογο για τη νίκη.

Η Μπασκόνια μπήκε ελαφρώς… κοιμισμένη στο τρίτο δεκάλεπτο κι έδωσε την ευκαιρία στην Γαλατάσαραϊ να μειώσει προσωρινά σε 50-60. Ο εξαιρετικός απόψε Βόιγκτμαν… το πήρε προσωπικά και επανέφερε την «τάξη» στη Τουρκία, για το 52-67 υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι άρχισαν να… λύνονται εκ νέου και να εξαφανίζονται με 18 πόντους διαφορά, 64-80, προτού ο Σιλμπ σημειώσει το τελευταίο καλάθι της περιόδου, διαμορφώνοντας το 66-80.

Η τέταρτη περίοδος δεν χωρά κριτική με το επιμέρους σκορ να είναι 23-14 υπέρ της Μπασκόνια, η οποία λίγο πριν ολοκληρωθεί το ματς, έφτασε και στο +30, 71-101…

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x