Euroleague

Πάρτι της Ζαλγκίρις στο Μιλάνο

Μία από τις πιο εύκολες εκτός έδρας νίκες στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα πήρε η Ζαλγκίρις, που συνέτριψε 94-62 την Αρμάνι μέσα στο Μιλάνο για την 6η αγωνιστική, παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ.

Αυτή η Ζαλγκίρις δεν αστειεύεται ούτε φέτος και το απέδειξε και στο Μιλάνο.

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, επιβλήθηκε κατά κράτος της Αρμάνι που παρέπαιε στο παρκέ του «Mediolanum Forum» και έφτασε με το τελικό σκορ 94-62 στην τρίτη φετινή της νίκη και δεύτερη μακριά από το Κάουνας, σε έξι παιχνίδια Ευρωλίγκας. Κορυφαίοι για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους οι Γιανκούνας, Πάνκος και Τουπάν, διασώθηκε για την ιταλική ομάδα που έφτασε το ρεκόρ της στο 1-5 ο Γκάουντλοκ με 13 πόντους.

Το ματς:

Η Αρμάνι μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με ηγέτη τον Γκάουντλοκ, προηγήθηκε 14-11 στο 4’. Από την πλευρά της η Ζαλγκίρις έβρισκε λύσεις με τους Μιλάκνις και Ντέιβις και ήταν πιο δημιουργική, με αποτέλεσμα να πάρει τα ηνία του αγώνα και να προηγηθεί 25-20 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, εκμεταλλευόμενη τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων και την αστοχία τους στα τρίποντα.

Με τον Ουλανόβας να δίνει βοήθειες επιθετικά στον Ντέιβις, η Ζαλγκίρις πήγε τη διαφορά στο +10 (34-24 στο 13’). Στην εξίσωση μπήκαν και οι Πάνγκος-Γιανκούνας, η Αρμάνι είχε μπλοκάρει εντελώς στη δική της επίθεση και έτσι οι παίκτες του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους, πήγαν τη διαφορά στο +19 (43-24), τεσσεράμισι λεπτά πριν την ανάπαυλα. Η διαφορά έμεινε σε αυτά τα επίπεδα (50-31) όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τη Ζαλγκίρις να έχει 6/10 τρίποντα και τους γηπεδούχους 9/28 σουτ συνολικά.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το παιχνίδι και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τη Ζαλγκίρις να εκτελεί συνεχώς πίσω από τη γραμμή των 6.75 και την Αρμάνι να μην έχει απαντήσεις σε άμυνα και επίθεση. Οι λιθουανοί, διεύρυναν έτσι τη διαφορά στο +29 (70-41) δέκα λεπτά πριν το φινάλε, μετατρέποντας το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο, έχοντας 20 (!) ασίστ σε αυτό το διάστημα.

Η Ζαλγκίρις δεν πατούσε με τίποτα «φρένο», έφτασε τη διαφορά στους 36 πόντους (83-47 στο 33’), αφού η εξάδα παικτών που τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, Ντέιβις, Πάνγκος, Γιανκούνας, Μιλάκνις, Τουπάν και Ουλανόβας, έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα της Αρμάνι που δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν. Το τελικό 94-62 πιστοποίησε την ανωτερότητα της Ζαλγκίρις, που τελείωσε το ματς με 65% στα τρίποντα!

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 31-50, 41-70, 62-94,

inner

inner

*Με τους 13 πόντους που πέτυχε, ο Παούλιους Γιανκούνας, πέρασε στην έκτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα, καθώς έφτασε στους 2539 και ξεπέρασε τον Σέρχιο Γιούλ ο οποίος έχει 2528.

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x