Euroleague

Πάρτι του Ερυθρού Αστέρα στη Λιθουανία

Ένας εκπληκτικός Ερυθρός Αστέρας, υποχρέωσε την Ζαλγκίρις μέσα στο Κάουνας σε ντροπιαστική ήττα με 77-61 και ανέβηκε στο 8-8 στην Ευρωλίγκα! Τρομερό ματς από Σιμόνοβιτς-Λάζιτς.

Στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση μπήκε ο Ερυθρός Αστέρας. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πάρτι μέσα στο Κάουνας, διαλύοντας τη Ζαλγκίρις με 77-61 και ανέβηκαν στο 8-8 στην Ευρωλίγκα. Αντιθέτως, οι Λιθουανοί έχουν ελάχιστες ελπίδες πλέον για να μπουν στην 8αδα, καθώς με την ήττα τους έπεσαν στο 6-10!

Εξαιρετικό παιχνίδι από τους Σιμόνοβιτς (16 π.) και Λάζιτς (15π., 4 κλ.), ενώ και ο Τζένκινς έκανε πολύ καλή εμφάνιση με 13 πόντους. Από την άλλη, ο Γιανκούνας ήταν ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων (10).

Το ματς



Τραγική πρώτη περίοδος για την Ζαλγκίρις, που εκτός από τραγικά ποσοστά σε σουτ εντός παιδιάς (3/14), είχαν και 7 λάθη! Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας ήταν τρομερά εύστοχος και σε συνδυασμό με την καλή του άμυνα, βρέθηκε στο 6ο λεπτό προηγούμενος με 9 πόντους (5-14). Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς με 7 σερί πόντους του Λάζιτς έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +14 (7-21).

Γουόλτερς και Γκούντουριτς με πέντε -συνολικά- πόντους εκτόξευσαν τη διαφορά στους 19 πόντους (7-26), αλλά ο Λεκαβίτσιους με το πρώτο του καλάθι στο ματς, έδωσε σκορ στους Λιθουανούς στη δεύτερη περίοδο. Ένα γρήγορο 5-0 των γηπεδούχων έριξε κι άλλο τη διαφορά (14-26), ωστόσο Μπιέλιτσα και Σιμόνοβιτς την αύξησαν ξανά (14-30), λίγο μετά το πέρας πέντε λεπτών.

Ο Σιμόνοβιτς ήταν… καυτός και με πέντε σερί πόντους, έστειλε τη διαφορά ξανά στους δεκαοκτώ, ενώ αυτή ανέβηκε για πρώτη φορά πάνω από τους 20 πόντους με το τρίποντο του Ντάνγκουμπιτς (19-40), ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες με διαφορά 25 (!) πόντων, καθώς ο Σιμόνοβιτς με δύο τρίποντα διαμόρφωσε το 22-47 και έκανε τους προσωπικούς του πόντους, 13!

Μια από τα ίδια και στην τρίτη περίοδο! Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, με την Ζαλγκίρις να μην μπορεί να συνέλθει και τη διαφορά να μένει πάνω από τους είκοσι πόντους. Ο Ντάνγκουμπιτς με την επανέναρξη ευστόχησε έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +28 αλλά με ένα μικρό σερί 5-0 του Γιανκούνας, αυτή έπεσε (27-50). Το ματς πήγαινε κατά αυτό τον τρόπο σε όλη τη διάρκειά του και μόλις στο 28’, η διαφορά έπεσε στους 19 (37-56). Όχι για πολύ καθώς ο Λάζιτς συνέχισε να «πυροβολεί» και τους «ερυθρόλευκους» να κλείνουν την τρίτη περίοδο στο +22 (39-61).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν σε τραγική ημέρα και δεν μπορούσε να συνέλθει με τίποτα, έχοντας παραδοθεί στις ορέξεις των Σέρβων! Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν δεκατρείς γρήγορους πόντους μέχρι τα μέσα της περιόδου, αλλά μετά έμειναν… άσφαιροι και έδωσαν το δικαίωμα στη Ζαλγκίρις απλώς να μειώσει και να κατεβάσει τη διαφορά κάτω από τους είκοσι! Το τελικό 77-61 έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, η οποία ανέβηκε στο 8-8 και μπήκε στη διεκδίκηση μιας θέσης στην 8αδα, σε αντίθεση με τους Λιθουανούς που έπεσαν στο 6-10 και οι ελπίδες τους είναι -αντικειμενικά- ελάχιστες!

Τα δεκάλεπτα: 7-21, 22-47, 36-61, 61-77

inner

inner

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x