Ελλάδα

Πασκουάλ: «Να μην χρειαστώ μεταφραστή του χρόνου, ξεκινάμε από το… μηδέν»

Ευδιάθετος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει των ημιτελικών της Α1 ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός κόουτς έδωσε το σύνθημα για το repeat του Παναθηναϊκού και ζήτησε το 100% από τους παίκτες του.

Το σύνθημα για το back to back πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού έδωσε ο Τσάβι Πασκουάλ στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου της ημιτελικής σειράς της Α1.

Ο Καταλανός κόουτς εμφανίστηκε ευδιάθετος («πετώντας» 2-3 ωραίες ατάκες), ξεκαθάρισε πως η αήττητη ως τώρα πορεία του τριφυλλιού... δεν λέει τίποτα για τη συνέχεια και ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν το 100%, αρχής γενομένης από το συναπάντημα με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου

«Είναι ο πρώτος χρόνος εδώ και ελπίζω του χρόνου να μην χρειαστώ μεταφραστή. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι σε αυτό το τραπέζι και ελπίζω να γίνει ένα ωραίο πρωτάθλημα. Πάντα δυστυχώς ένας κερδίζει και οι άλλοι χάνουν. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα. Η ζωή έχει δείξει ότι πολλές φορές προσπαθείς το ίδιο και κερδίζεις και κάποιες όχι. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα και να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Ελπίζω και οι 4 ομάδες να χαρίσουν το καλύτερο θέαμα και ελπίζω ότι θα το προσφέρουμε. Και όλοι οι θεατές να το χαρούν αυτό, χωρίς βία και να πάνε όλα καλά. Όσο για τον ημιτελικό, θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα πολύ καλή. Έχει κερδίσει τους 11 από τους τελευταίους 12 αγώνες. Τακτικά και αγωνιστικά προετοιμάζει καλά τους αγώνες της και θα πρέπει να δώσουμε το 100%. Όπως είπε και ο Βασίλης, αλλά και ο κόουτς Σφαιρόπουλος, να κερδίσει ο καλύτερος».

Για το αν μπορούμε να δούμε πολιτισμό στους τελικού: «Εμείς οι πρωταγωνιστές πρέπει να είμαστε οι αρωγοί που θα δώσουμε το καλό παράδειγμα για να μην υπάρξει κανένα είδος βίας σε κανένα από τα γήπεδά μας. Και αφού είμαστε κάτω από την Ακρόπολη, αυτός ο χώρος πρέπει να μας δώσει το πνεύμα και τον πολιτισμό για να συνεχίσουμε έτσι».

Για την πορεία του Προμηθέα: «Ο Προμηθέας είναι εδώ γιατί το αξίζει να βρίσκεται στα ημιτελικά. Παίζουν έξυπνο μπάσκετ και γίνονται καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Είμαι βέβαιος πως όλο αυτό έχει προέλθει μέσα από σοβαρή δουλειά των ανθρώπων του συλλόγου. Ο Προμηθέας μπορεί να γίνει το παράδειγμα και για άλλες ομάδες στο μέλλον».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και τι θα μπορούσε να γίνει για να φτάσουμε ή και να ξεπεράσουμε την ACB: «Είναι λίγο δύσκολη ερώτηση επειδή οι κοινωνίες είναι διαφορετικές των δύο χωρών και για να σας εξηγήσω τη διαφορά θα χρειαστούμε 1-2 ώρες, να πιούμε καφέ και να προσπαθήσω να σας απαντήσω… Το λέω αυτό επειδή είμαι στην Ελλάδα καιρό, έχω προσαρμοστεί και μπορώ να πιω έναν καφέ με τον οποιοδήποτε. Πιστεύω, πάντως, πως από τον χώρο της σημερινής συνέντευξης, υπάρχουν αρκετές ομοιότητες. Υπάρχουν πολλές ομάδες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όλες προσπαθούν για την πρώτη θέση. Πέρσι είχαμε μια ανάλογη κουβέντα, αλλά κανείς δεν την πήρε στα σοβαρά…»

Για την αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού και το αν ο ΠΑΟΚ είναι ιδανικός αντίπαλος ενόψει τελικών: «Ξεκινάμε καλά, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο με όλες τις δυσκολίες που έχει μια ομάδα με τόσα παιχνίδια στα πόδια της και σε διαφορετικές διοργανώσεις. Είμαστε χαρούμενοι για το ρεκόρ, το 28-0. Ξεκινάμε, όμως, από το… μηδέν. Είμαστε ήρεμοι, αποφασισμένοι… Ο ΠΑΟΚ, ο πρώτος μας αντίπαλος, έχει δείξει πως είναι πολύ δυνατός και να είμαστε σοβαροί για αυτά τα παιχνίδια. Είναι πάντα σωστά διαβασμένος τακτικά, έχει διάφορα συστήματα και δίνει βάση στην άμυνά του. Να δώσουμε το 100% για να περάσουμε και να βρεθούμε στους τελικούς της Α1».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x