Euroleague

Πασκουάλ: «Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι»

Την ανάγκη για τον Παναθηναϊκό να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο όπως στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ τόνισε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Στο χαρακτήρα και τη συγκέντρωση των παικτών του εστίασε ο Τσάβι Πασκουάλ μετά τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

«Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Κάναμε εξαιρετική δουλειά απόψε, πρώτον με το υψηλό επίπεδο της νοοτροπίας μας. Παίξαμε καταπληκτική άμυνα όλο το βράδυ. Είχαμε κάποια προβλήματα στο τέλος της πρώτης και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά σε γενικές γραμμές παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Είχαμε τον έλεγχο και παίξαμε έξυπνα στην επίθεση, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις εδώ», ανέφερε ο Καταλανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

Για το μεγαλύτερο ροτέισον σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια είπε: «Είναι συνηθισμένο να παίζω με τουλάχιστον δέκα παίκτες. Πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή άλλα προβλήματα. Προσαρμοζόμαστε… Μετά από ένα χρόνο εδώ ξέρετε ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν παραπονιέται ποτέ και προετοιμάζει όσο καλύτερα μπορεί το παιχνίδι».

Όσο για το πώς μπορεί να πείσει τους παίκτες του να παίζουν παντού όπως στο ΣΕΦ είπε: «Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, όχι μόνο για μας, αλλά για όλες τις ομάδες. Πάντα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Στη Βιτόρια κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά κάναμε 3-4 απίστευτα λάθη στο τέλος. Πάντα προσπαθούμε. Μέχρι τώρα παίξαμε τέσσερα εκτός έδρας ματς και δύο στην έδρα μας στην Ευρωλίγκα, ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα για την αρχή της σεζόν. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι γιατί έχουμε δύσκολους αγώνες μπροστά μας».

Για την παρουσία του Λεκαβίτσιους και τις αλλαγές στην άμυνα με Γκιστ και Σίνγκλετον είπε: «Πάντα προετοιμάζουμε τα ματς από άποψη τακτικής. Με τον Ίαν σήμερα παίξαμε λίγο διαφορετικά. Μπορούμε να κάνουμε πολλά διαφορετικά πράγματα στην άμυνα, όχι πάντα πετυχημένα. Ο Λεκαβίτσιους βελτιώνεται κάθε μέρα, είναι μικρός ακόμη. Την περασμένη εβδομάδα δεν έπαιξε καλά, αλλά σήμερα έδειξε πως έχει χαρακτήρα και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Γι’ αυτό τον αποκτήσαμε και θεωρώ πως έκανε το καλύτερο παιχνίδι του μαζί μας ως τώρα».

Σχετικά με τη βελτίωση του Παναθηναϊκού στην άμυνα και το αν αποτελεί και πρόβλημα του Ολυμπιακού είπε: «Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του και δεν μπορώ να μιλήσω για την ομάδα τους. Όσον αφορά εμάς, χωρίς άμυνα δεν μπορείς να κερδίσεις σε αυτό το επίπεδο. Η άμυνα είναι προτεραιότητα για μας και σήμερα ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Ήταν το κλειδί για τη νίκη μας».

Τέλος ερωτηθείς ποια από τις δύο φετινές νίκες στο ΣΕΦ ήταν πιο σημαντική απάντησε: «Και οι δύο νίκες ήταν σημαντικές, αλλά καμία καθοριστική. Η πρώτη νίκη μας έφερε στην πρώτη θέση, αλλά και η σημερινή ήταν πολύ σημαντική μετά τις ήττες μας από την Μπασκόνια και την ΑΕΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x