Ελλάδα

Πεδουλάκης: «Θα γίνουμε σκληροί, αλλιώς δεν θα είμαι εδώ»!

Για έλλειψη σκληράδας και ενέργειας έκανε λόγο ο Αργύρης Πεδουλάκης χαρακτηρίζοντας τραγική την εικόνα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό.

Παράπονα για την έλλειψη ενέργειας και διάθεσης των παικτών του Παναθηναϊκού έκανε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό.

«Ήταν μια τραγική εμφάνιση από μας. Μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα. Χάσαμε τον πλέι μέικερ μας με δύο φάουλ νωρίς και αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον Παππά εκεί. Πήγαμε να ποστάρουμε με τον Χαραλαμπόπουλο, έπρεπε να επιμείνουμε μέχρι να… βγάλει ο ήλιος κέρατο. Δεν το κάναμε και έγινε... παιδική χαρά. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τα χαμένα ριμπάουντ. Αυτό δείχνει πως έχουμε γίνει πολύ σοφτ, δείχνει έλλειψη διάθεσης και ενέργειας. Πρέπει να είμαστε πιο σκληροί και να διαβάζουμε. Ο Ολυμπιακός είχε πλεονέκτημα να τρέξει και να μας βάλει εύκολα καλάθια. Αν θες να κερδίσεις στο ΣΕΦ πρέπει να είσαι σκληρός τακτικά και να διαβάζεις. Είναι λογικό να μη διαβάζουμε τόσο καλά το παιχνίδι, αλλά δεν είναι λογικά τα χαμένα ριμπάουντ. Πρέπει να γίνουμε όλοι πιο σκληροί. Για να επιτεθείς πρέπει να πάρεις ριμπάουντ. Το απλό πράγμα είναι το δύσκολο», τόνισε και πρόσθεσε: «Να είστε σίγουροι πως όταν ο Παναθηναϊκός φτάσει στα παιχνίδια που θα κρίνουν πράγματα θα είναι σκληρός. Αυτά όμως χτίζονται βιωματικά, όπως και ο χαρακτήρας».

Για την απόδοση του Νικ Καλάθη είπε: «Δεν συγχωρείται σε μας ο Νικ να μην είναι καλά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή. Οι αντίπαλοι επιλέγουν την άμυνα αυτή και πρέπει να έχουμε άλλη λύση, αλλά δεν έχουμε καν λύση ελλείψει του Μάικ Τζέιμς».

Ερωτηθείς αν μπαίνει σε σκέψη για το αν έπραξε σωστά που επέλεξε έξι Αμερικανούς και δεν έχει τους δύο στον πρώτο γύρο είπε: «Είχαμε δουλέψει την ομάδα με τον Τζέιμς. Είναι σαν να χάνεις τη μηχανή σου από το αυτοκίνητο. Είχαμε μάθει να τρέχουμε, το σετ παιχνίδι θέλει χρόνο».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια Ευρωλίγκας: «Πρέπει να γυρίσει το DNA. Το 2012 πάλι παίζαμε στον πρώτο γύρο. Ελάχιστα παιχνίδια έχουν την εμπειρία του ΣΕΦ. Είναι κανονική περίοδος δεν είναι πλει οφ. Να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε σκληροί στα playoffs, αλλιώς δεν θα είμαι εδώ. Βιωματικά μαθαίνεις τα πράγματα. Οι ομάδες και ο χαρακτήρας χτίζονται αλλά δεν αγοράζονται».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x