NBA

Πέρασαν «αέρα» Σέλτικς και Ουίζαρντς

Στον επόμενο γύρο των πλέι-οφ του ΝΒΑ πέρασαν οι Σέλτικς και οι Ουίζαρντς που τα ξημερώματα πήραν τις τέταρτες νίκες τους απέναντι σε Μπουλς και Χοκς.

Άλλες δύο θέσεις για την επόμενη φάση των πλέι-οφ του ΝΒΑ «έκλεισαν» σήμερα το πρωί. Οι Σέλτικς, που επικράτησαν 105-83 των Μπουλς και οι Ουίζαρντς μετά το 115-99 απέναντι στους Χοκς. Οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους στον επόμενο γύρο με τους Κέλτες να έχουν το πλεονέκτημα.

Στο United Center οι Σέλτικς έφτασαν σε μια εύκολη νίκη, ίσως την πιο εύκολη σε όλη τη σειρά των αγώνων τους με τους Μπουλς. Και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι το άγχος ήταν μεγάλο. Ίσα—ίσα. Αυτό φαίνεται να λειτούργησε ευεργετικά για τους παίκτες της Βοστόνης, η οποία από νωρίς είχε καταφέρει να βγάλει τις προθέσεις της στο παρκέ.

Από το 16ο λεπτό κιόλας οι «Κέλτες» είχαν δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας μετά από ένα σερί 12-0. Μια διαφορά η οποία από τους 17 πόντους ανέβηκε και πάνω από τους 20 στην αρχή της τρίτης περιόδου. Κάπως έτσι το παιχνίδι είχε τελειώσει, με τους Σέλτικς να είναι οι κυρίαρχοι και Μπουλς να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Ο Μπράντλεϊ με 23 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Ο Γκριν είχε 16 πόντους και ο Τόμας 12 πόντους. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Πορτις με 11.

inner

inner

Στην Ουάσιγκτον οι Ουίζαρντς με κορυφαίο τον Γουολ έφταναν στη νίκη 115-99 απέναντι στους Χοκς και έπαιρναν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Ο άσος των «πρωτευουσιάνων» με 42 πόντους ήταν εξαιρετικός, καθώς είχε και καλά στατιστικά 16/25 σουτ, 9/10 βολές, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 κοψίματα.

Αυτό που δίνει μια ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην εμφάνιση του Γουόλ είναι ότι τους 19 πόντους τους πέτυχε στην τελευταία περίοδο έχοντας αναλάβει και τα τελευταία 13 σουτ της ομάδας του.

Οι Ουίζαρντς είχαν το προβάδισμα σε όλο τον αγώνα. Η διαφορά έφτασε στους 19 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και ανέβηκε και στους 22 στη συνέχεια. Οι Χοκς προσπάθησαν, έριξαν τη διαφορά μέχρι και τους 3 στην τελευταία περίοδο αλλά εκεί μίλησε ο Γουόλ .

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x