Ελλάδα

Πέρασε τα εργομετρικά και υπογράφει στην ΑΕΚ ο Ελονού

Παίκτης της ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται ο Τσινεμέλου Ελονού, καθώς πέρασε επιτυχώς τα εργομετρικά και υπογράφει τις επόμενες ώρες.

Οι υπογραφές απομένουν για να γίνει ο Τσινεμέλου Ελονού παίκτης της ΑΕΚ.

Η εκκρεμότητα που υπήρχε με τα εργομετρικά του διευθετήθηκε, καθώς ο 29χρονος Αμερικανονιγηριανός σέντερ (2,08μ.) αποδείχτηκε «ταύρος» στις σημερινές εξετάσεις, ενώ χθες είχε περάσει επιτυχώς και τα ιατρικά.

Στην «Ένωση» ήταν επιφυλακτικοί, καθώς ο Ελονού δεν είχε ομάδα φέτος και ήταν σε απραξία από το τέλος της περασμένης περιόδου. Η πλευρά του παίκτη διαβεβαίωνε πως ήταν σε άριστη κατάσταση για να είναι έτοιμος να βρει ομάδα, αλλά η ΑΕΚ ήθελε να έχει… αποδείξεις.

Αυτές ήρθαν, καθώς ο Ελονού είναι σε εξαιρετική φόρμα και μπορεί να προσφέρει άμεσα. Έτσι τις επόμενες ώρες θα υπογράψει συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν και θα αντικαταστήσει στο ρόστερ τον Ράνταλ Φόλκερ. Ντεμπούτο θα κάνει είτε την Τετάρτη κόντρα στη Σάσαρι στην Ιταλία για το Champions League, είτε το Σάββατο απέναντι στον Άρη στο ΟΑΚΑ για την Α1.

Την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Μπεσίκτας έχοντας 8 πόντους (56% δίποντα, 67,1% βολές), 6,1 ριμπάουντ και 1,1 τάπες σε 21,6 λεπτά κατά μέσο όρο σε 25 συμμετοχές στην τουρκική λίγκα, ενώ στο Eurocup είχε 9,4 πόντους (70,4% στα δίποντα και 56,3% στις βολές), 6 ριμπάουντ, 1,6 τάπες και 1,6 κλεψίματα σε 22,6 λεπτά ανά αγώνα και σε 5 εμφανίσεις.

Το 2009, μετά από τρία χρόνια στο κολέγιο του Τέξας, επελέγη στο νούμερο «59» του ντραφτ από τους Λέικερς, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ και αγωνίστηκε στην Ευρώπη, σε Σαραγόσα, Πανιώνιο, Ορτέζ, Τόφας, ενώ έκανε και δύο μικρά περάσματα από Κίνα και Πουέρτο Ρίκο. Στον Πανιώνιο έπαιξε τη σεζόν 2010/11 για εννιά ματς έχοντας 7,5 πόντους (47% στα δίποντα, 57,1% στις βολές), 6,5 ριμπάουντ και 1,6 τάπες σε 21 λεπτά ανά αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x