Ελλάδα

«Περίπατος» για Παναθηναϊκό

Χάρη στο «ξέσπασμα» στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα με 89-74 την Ούνιξ Καζάν στην πρεμιέρα του τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» και προκρίθηκε στον τελικό διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο την Ούνιξα Καζάν 89-74 στη Μόσχα, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του Αλεξάνδτεαρ Γκομέλσκι» και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτεζεβιτς διατηρούσαν ένα +4 με + στα δυο πρώτα δεκάλεπτα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο τα συνεχόμενα τρίποντα έδωσαν μια διψήφια διαφορά και το τελικό +15.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διάθεση να πάει η μπάλα στον Ραντούλιτσα, ο οποίος, μαζί με τον Καλάθη, έδωσε ένα +4 στους «πράσινους»». Όμως, τα λάθη σε άμυνα και επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στην Ούνιξ να κάνει ένα σερί 6-0 και να προηγηθεί με +2, όμως οι Κούζμιτς και Χαραλαμπόπολυος έφεραν το +4 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, η Ούνιξ ισοφάρισε, όμως ο Φελντέιν έφερε το +4 και οι γρήγορες επιθέσεις του Καλάθη έφεραν το +5. Ο Λάνγκφορντ εκμεταλλεύτηκε την κούραση των «πράσινων σε εκείνο το διάστημα και βοήθησε τους Ρώσους να προσπεράσουν με +2, όμως οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Χαραλαμπόπουλου έδωσαν το +4 στον Παναθηναϊκό στο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες της Ούνιξ να μπαίνουν πιο δυνατά στο ματς και μέσα στο πρώτο δίλεπτο να περνούν μπροστά με 45-47 και ένα επιμέρους σκορ των Ρώσων με 5-2 τους έφερε στο +5. Τα τρίποντα των Διαμαντίδη, Φώτση και Φελντέιν βοήθησαν τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να προηγηθούν με +7 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε σε υψηλούς ρυθμούς στην τέταρτη περίοδο, με τους Φελντέιν και Κούζμιτς να είναι εξαιρετικοί και τον Γιάνκοβιτς να φέρνει το 74-66 και τον Φελντέιν στο +10. Οι Ρώσοι αντέδρασαν και με δύο τρίποντα μείωσαν στο -5. Ραντούλιτσα και Πάβλοβιτς απάντησαν άμεσα και έφεραν το +11, «βάζοντας το νερό στο αυλάκι».


Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-39, 67-60, 89-74

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 13(3), Χαραλαμπόπουλος 8(2), Γιάνκοβιτς 12(3), Φώτσης 5(1), Ραντούλιτσα 12(9ριμπ), Φελντέιν 14(2), Διαμαντίδης 8(2, 7 ασίστ), Καλάθης 7(1), Παπαγιάννης

Ούνιξ Καζάν (Πασούτιν): Λάνγκφορντ 12, Πονκρασόφ, Παραχούσκι 18, Κολοόμ 13, Λίκχοντει 8(1), Μπάνιτς 2, Γκουμπάνοφ 3(1), Καιμακόγλου 3, Ουίλιαμς, Μιλάκνις 15(5)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x