Euroleague

«Περίπατος» της ΤΣΣΚΑ στην Κωνσταντινούπολη

Στην τρίτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα έφτασε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία δίχως να φορτσάρει ιδιαίτερα επικράτησε εκτός έδρας της Εφές με 98-80.

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε την αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της Euroleague κόντρα στην Αναντολού Εφές η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι Μοσχοβίτες επικράτησαν με σβηστές τις… μηχανές των Τούρκων με 98-80 και πλέον έχουν ρεκόρ 3-1. Από την άλλη η ομάδα του Περάσοβιτς παραμένει χωρίς νίκη και βρίσκει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 0-4.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κλάιμπερν με 20 πόντους, ενώ στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε και ο Ντε Κολό προσθέτοντας ακόμα 18.

Από την άλλη Σιμόν με 24 και Άνταμς με 17 έκαναν ότι μπορούσαν ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την άμυνα της ΤΣΣΚΑ.


Το ματς



«Τρελός» ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να προηγηθεί με 7-11 ( 5 εκ των οποίων σημείωσε ο Ροντρίγκεθ) στο 7:57, ωστόσο ο Κρούνο Σιμόν τα έβαζε από… παντού και η Εφές επέστρεψε παίρνοντας το προβάδισμα με 15-13. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τις άμυνες να έχουν περάσει σε δεύτερο… ρόλο κάτι που δικαιολογεί και το 26-27 στο τέλος της 1ης περιόδου.

Το ίδιο, ιδιαίτερα γρήγορο τέμπο συνεχίστηκε και στη 2η περίοδο. Η «αρκούδα» με τον Κλάιμπερν να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο και να πληγώνει την άμυνα της Εφές, κατάφερε να τρέξει ένα γρήγορο σερί και να αποσπαστεί ακόμα και 13 πόντους (35-48) στο 3:42.

Η εικόνα της ΤΣΣΚΑ έδειχνε πως εύκολα η δύσκολα θα έφτανε στη νίκη και το μόνο που απέμενε ήταν να καταφέρει να συντηρήσει το προβάδισμα που έχτισε στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν αρκέστηκε σε αυτό. Ο Ντε Κολό πήρε μπρος για τα καλά πετυχαίνοντας 11 συνεχόμενους πόντους, και κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +19 (54-71) 4:30 πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Οι γηπεδούχοι, παρ’ όλα αυτά δεν είχαν διάθεση να τα παρατήσουν. Ο Σιμόν συνέχιζε να πληγώνει την ρωσική άμυνα και κάπως έτσι το τέλος της 3ης περιόδου βρήκε την ΤΣΣΚΑ στο +13.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Ο Ντε Κολό συνέχισε να κόβει και να ράβει, ενώ και ο Κλάιμπερν έδινε ενέργεια και πόντους στην ρωσική επίθεση. Τελικά η… μπίλια έκατσε στο +18 με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να επικρατεί με 80-98.

Δεκάλεπτα: 26-27, 17-27, 17-19, 20-25

inner

inner

Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x