Euroleague

Πέτγουεϊ: «Αποφασισμένοι απ’ την αρχή» (vid)

Τα πράγματα που πρέπει να αλλάξει σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο ο Ολυμπιακός για να κάνει το break στην Βαρκελώνη ανέλυσε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του sport-fm.gr.

Αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός διαθέτει την εμπειρία και την μαχητικότητα για να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στον αποψινό δεύτερο προημιτελικό της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα δήλωσε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ στην κάμερα του www.sport-fm.gr.

Λίγο πριν την τελευταία προπόνηση της ομάδας στη Μπανταλόνα, ο Αμερικανός φόργουορντ, εξήγησε τι κατά τη γνώμη του πρέπει να κάνουν καλύτερα οι «ερυθρόλευκοι», εστιάζοντας στο πιο δυναμικό ξεκίνημα στον αγώνα, τα αμυντικά ριμπάουντ και την καλύτερη λειτουργία στην επίθεση.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Μπρεντ Πέτγουεϊ στον απεσταλμένο του ΣΠΟΡ FM στην Βαρκελώνη, Νίκο Ζέρβα:

-Μπρεντ, τι πιστεύεις πως πρέπει να αλλάξετε στο παιχνίδι σας για να έρθει το 1-1;

«Σίγουρα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα καλύτερα και στην άμυνα και στην επίθεση, αλλά κυρίως να είμαστε πιο έτοιμοι πνευματικά. Είναι θετικό που σε ένα κακό μας παιχνίδι του κρατήσαμε στους 73 πόντους, ενώ πετυχαίνουν τουλάχιστον 85 στο γήπεδό τους, αλλά φάνηκε πως δεν ήταν αρκετό. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τους δώσουμε και πάλι 15 έξτρα κατοχές από τα επιθετικά ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλή ομάδα και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη όταν τις δίνεις δεύτερες ευκαιρίες».

-Θεωρείς πως ο τρόπος που χάσατε σας έχει πεισμώσει και σας έχει διδάξει πράγματα για την συνέχεια;

«Ασφαλώς. Στέκομαι περισσότερο στο δεύτερο κομμάτι της ερώτησής σου, διότι θέληση είχαμε και την Τετάρτη, απλά δε μας βγήκε τίποτα στο παρκέ. Πρέπει να παίξουμε με περισσότερη ενέργεια, να κυκλοφορήσουμε καλύτερα την μπάλα στην επίθεση και να κινούμαστε πιο γρήγορα. Αυτό μαζί με τα… αναθεματισμένα αμυντικά ριμπάουντ είναι τα «κλειδιά» για να παρουσιαστούμε πιο ανταγωνιστικοί».

-Νιώθεις πως υπάρχει έξτρα άγχος και νευρικότητα, λόγω της κρισιμότητας των αγώνων και αυτό επηρεάζει την απόδοσή σας;

«Δε νομίζω πως υπήρχε ιδιαίτερη πίεση, διότι ήταν απλά το πρώτο παιχνίδι. Έχουμε πλέον αρκετή εμπειρία και από την περυσινή σειρά με την Ρεάλ και νομίζω πως ξέρουμε να διαχειριζόμαστε και τις καλές και τις κακές καταστάσεις. Για να μπορέσουμε να παίξουμε καλύτερα χρειάζεται καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα. Θα πρέπει να διευρύνουμε το καλό τρίλεπτο που κάναμε στην αρχή. Αν τους δείξουμε από την αρχή πως είμαστε αποφασισμένοι θα μας βοηθήσει πολύ και στο παιχνίδι μας και στην ψυχολογία».

-Πόσο εύκολο είναι να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο μέσα σε λίγες ώρες;

«Το κάθε παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο είναι διαφορετικό. Θα φανεί στο παρκέ αν έχουμε αλλάξει αλλά όπως είπα και πριν, έχουμε έμπειρους παίκτες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αν θέλουμε να προχωρήσουμε, θα πρέπει να νικήσουμε τουλάχιστον μία φορά εδώ, οπότε θα τα δώσουμε όλα για να μπούμε στο γήπεδο και να πετύχουμε τον στόχο μας»

Η συνέντευξη του Μπρεντ Πέτγουεϊ σε βίντεο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x