Ελλάδα

Πήρε Σταυρίδου ο Παναθλητικός

Στον Παναθλητικό θα αγωνιστεί τη νέα περίοδο η Ναυσικά Σταυρίδου.

Οι Θεσσαλονικιές ανακοίνωσαν την απόκτηση της διεθνούς γκαρντ/ φόργουορντ για τον επόμενο χρόνο, ενισχύοντας το ρόστερ τους με την πρώτη Ελληνίδα σκόρερ της Α1 μπάσκετ γυναικών τα τρία τελευταία χρόνια, η οποία έχει αγωνιστεί στις κορυφαίες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο Παναθλητικός Goalbet ολοκληρώνει τη μεταγραφική του ενίσχυση, αφήνοντας για το τέλος την προσθήκη μίας εκ των κορυφαίων Ελληνίδων καλαθοσφαιριστριών, της Ναυσικάς Σταυρίδου (30 ετών, 1.82, guard/forward).

Η Ναυσικά Σταυρίδου ξεκίνησε από τη ΜΕΝΤ, ενώ έχει αγωνιστεί στην Α1 με Siemens, Απόλλωνα Πτολεμαΐδας, Άρη, Αναγέννηση Ν. Ρυσίου και ΠΑΟΚ.

Αποτελεί την πρώτη Ελληνίδα σκόρερ της Α1 γυναικών κατά την τελευταία τριετία, σκοράροντας 15 πόντους μ.ο. ανά παιχνίδι.

Την περυσινή χρονιά, αγωνιζόμενη στον ΠΑΟΚ, αναδείχτηκε πρώτη σκόρερ του συλλόγου, κατακτώντας την τρίτη θέση στην κανονική σεζόν της Α1. Τη σεζόν 2014 – 2015, οδήγησε την Αναγέννηση Ν. Ρυσίου στον τελικό Κυπέλλου και στην τέταρτη θέση της Α1.

Είναι διεθνής με την Εθνική γυναικών (36 συμμετοχές), ενώ έχει φορέσει το εθνόσημο και με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, κορασίδων, νεανίδων και νέων γυναικών, έχοντας συνολικά 82 διεθνείς παρουσίες.

Η Ναυσικά Σταυρίδου έκανε τις πρώτες της δηλώσεις στο επίσημο site του συλλόγου. «Είμαι πολύ χαρούμενη που γίνομαι μέλος μιας ομάδας που με εντυπωσίασε με τη φιλοσοφία της, τον προγραμματισμό της και την εντυπωσιακή οργάνωσή της σε όλα τα επίπεδα. Υπεραξία στον σύλλογο προσδίδουν και τα διοικητικά στελέχη που γνώρισα, όπως οι κοι Πρασσάς, Γιαρένης, Τσιλιφώνης, Μίλκας, τα οποία κατέχουν σημαντική τεχνογνωσία στο μπάσκετ.

Είναι πολύ σπουδαίο τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο και για το γυναικείο μπάσκετ, να υπάρχουν σύλλογοι σαν τον Παναθλητικό, που επενδύουν τόσο στα τμήματα υποδομής γυναικών, όσο και σε ένα πολύ υγιές αναπτυξιακό μοντέλο.

Χαίρομαι που θα συναντήσω και πάλι την coach Καφαντάρη, με την οποία συνεργαστήκαμε εξαιρετικά στο Ρύσιο. Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς και να βοηθήσουμε τον Παναθλητικό να καταξιωθεί στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ. Άλλωστε, τα κορίτσια που ήρθαν φέτος στο σύλλογο είναι πολύ νέα και πάρα πολύ ταλαντούχα και μπορούν να κάνουν σπουδαία καριέρα, σε συνδυασμό με την πρόοδο του συλλόγου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x