Euroleague

Πήρε την ματσάρα-θρίλερ η ΤΣΣΚΑ!

Στην ΤΣΣΚΑ έκατσε η... μπίλια του μεγάλου παιχνιδιού με τη Ρεάλ στην Μόσχα. Η ομάδα του Ιτούδη επικράτησε στις λεπτομέρειες της βασίλισσας (91-90) και παραμένει η μόνη ομάδα με 6-0. Όργια Ντε Κολό.

Αήττητη και απτόητη συνεχίζει την πορεία της στη φετινή Ευρωλίγκα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε στις λεπτομέρειες, 91-90 της Ρεάλ και έκανε το 6-0, την ώρα που η βασίλισσα υποχώρησε στο 4-2.

Η βασίλισσα μπήκε «σεληνιασμένη» στο πρώτο δεκάλεπτο και είχε υπέρ της διψήφια διαφορά, ωστόσο στη δεύτερη περίοδο τα «κόζια» άλλαξαν και οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν τα πάνω τους, φτάνοντας αυτοί σε μεγάλες διαφορές. Από το 25’ κι έπειτα, οι Μαδριλένοι κατάφεραν να πλησιάσουν, να μείνουν «όρθιοι» για τη νίκη, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι στις βολές στο τέλος και δεν επέτρεψαν να… ξεγλιστρήσει από τα χέρια τους το ροζ φύλλο αγώνα.

Ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση από τον Ντε Κολό, ο οποίος σε μόλις 27’ σημείωσε 28 πόντους (5/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 9/9 βολές), κατέβασε 6 ριμπάουντ, είχε 2 ασίστ, 9 κερδισμένα φάουλ και 4 λάθη. Από κοντά και ο Τεόντοσιτς που είχε 15 πόντους αλλά με 1/7 τρίποντα, ενώ μέτρησε 6 ασίστ και ισάριθμα λάθη. Εξαιρετικός και αθόρυβος ο Κουρμπάνοφ με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, διψήφιος (10π.) αν και άστοχος (4/11 σουτ) ο Χάινς.

Από πλευράς Ρεάλ, που την προσεχή Τετάρτη (16/11) θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στην Ισπανία, 21 πόντους (με 3/11 τρίποντα βέβαια) και 7 ασίστ είχε ο Γιουλ, 13 ο Κάρολ, 11 ο Ματσιούλις και 10 ο Αγιόν, χάρη στον οποίο έμεινε ουσιαστικά «όρθια» η ομάδα του Λάσο στο νήμα της αναμέτρησης.

Το ματς

«Σεληνιασμένη» μπήκε στο παρκέ η Ρεάλ Μαδρίτης και με τους Ρέγες-Αγιόν να στήνουν «πάρτι» κάτω από τη ρακέτα της ΤΣΣΚΑ, πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα (4-10). Αν και δεν φημίζεται γι’ αυτό, η βασίλισσα έπαιζε πολύ καλή άμυνα και ανάγκαζε τους Ρώσους σε λάθη (4 τέτοια γρήγορα-γρήγορα). Και μπορεί ο Γιουλ να τα έχανε από τα 6,75 (1/5), ωστόσο Ματσιούλις και Ντόντσιτς (που έκανε κι άλλες δουλειές παράλληλα) ήταν «ζεστοί» και οδηγούσαν τους Μαδριλένους στο +13, 8-21. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό, κάτι που… εκμεταλλευόταν πλήρως η Ρεάλ, διατηρώντας –χάρη στον Ματσιούλις- σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά (15-26), προτού το buzzer beater του Χίγκινς διαμορφώσει το 17-26 στο 10’.

Για ΤΣΣΚΑ έπαιζε τραγικά στην πρώτη περίοδο. Κάποια στιγμή θα έπαιρνε τα πάνω της. Και αυτό, τελικώς, δεν άργησε καθόλου να έρθει. Με τον «αθόρυβο» Κουρμπάνοφ να προσφέρει λύσεις, τον Ντε Κολό να αρχίζει τα «όργια» και την άμυνα να «πνίγει» τις… τρέλες της Ρεάλ –που έμεινε άποντη για σχεδόν 5’(!), η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έτρεξε επιμέρους σκορ 14-0 και πήρε το προβάδισμα με 31-26. Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν χαμένα, δεν μπορούσαν για κανένα λόγο να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, την ώρα που οι γηπεδούχοι το έβλεπαν πλέον σα… βαρέλι και όχι μόνο διατηρούνταν σε θέση οδηγού, αλλά «έχτιζαν» και «σοβαρή» διαφορά με το 39-28 στο 17’. Προς στιγμήν ο Νοσιόνι έδειξε να κρατά στο «κόλπο» την βασίλισσα (μειώνοντας σε 39-33 με τρίποντο), ωστόσο ο Ντε Κολό είχε «τρελαθεί» στην επίθεση (τελείωσε το πρώτο μέρος με 18 πόντους και μόλις ένα άστοχο σουτ), οι Μαδριλένοι είχαν πάθει μεγάλο black out και φυσιολογικά η απόσταση μεγάλωνε, με τον Γάλλο παικταρά να γράφει το 47-34. Σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε το ημίχρονο (49-38) με τον Γιουλ να σημειώνει το τελευταίο σουτ του δεκαλέπτου, το οποίο βρήκε την ΤΣΣΚΑ απόλυτο αφεντικό με επιμέρους σκορ 32-12.

Σε μονομαχία ΤΣΣΚΑ vs Γιουλ κύλησαν τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Ο Ισπανός γκαρντ σημείωσε οκτώ πόντους ως το 24’, ήταν η μόνη απειλή για τους Μοσχοβίτες, ωστόσο οι τελευταίοι είχαν πλουραλισμό στην επίθεση και κρατούσαν σχετικά εύκολα τα ηνία, 59-48. Ο προαναφερθείς άσος της Ρεάλ, μαζί με τον Κάρολ, προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά, όμως οι δημιουργίες και εκτελέσεις του Τεόντοσιτς δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο, με τους γηπεδούχους να παραμένουν μπροστά στο σκορ με το 67-55 στο 27’. Μία… μικροχαλάρωση από πλευράς ΤΣΣΚΑ και η ψυχραιμία του Κάρολ σε συνεχόμενες βολές που εκτέλεσε στο τελευταίο δίλεπτο, μάζεψαν την απόσταση και διαμόρφωσαν το 73-58 στο φινάλε του δεκαλέπτου, εξέλιξη που αν μη τι άλλο «έδειχνε» ντέρμπι.

Ντε Κολό και Τεόντοσιτς… δεν αστειεύονταν και διατηρούσαν ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας για την ΤΣΣΚΑ με το 81-72 στο 33’. Για πρώτη φορά απόψε «εμφανίστηκε» ο Ρούντι Φερνάντεθ στο παρκέ και με την πάντα κομβική βοήθεια του Ρέγες, η Ρεάλ μείωσε στους τρεις (85-82), δίνοντας… άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, την ίδια ώρα που οι Ρώσοι έκαναν περισσότερα λάθη από σωστά και δικαιολογημένα είχαν εξοργίσει τον Ιτούδη στον πάγκο. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα και να μην είχαμε πάει στις «ειδικές καταστάσεις» ωστόσο ΔΥΟ φορές ο Αγιόν ήρθε σαν… από μηχανής θεός, να μαζέψει δύο επιθετικά ριμπάουντ (από ισάριθμες κακές επιλογές του Γιουλ) και να γράψει το 87-86, 25’’ πριν τη λήξη. Ο Ντε Κολό… δεν γίνεται να χάσει βολές, όπως κι έγινε για το 89-86, ο Νοσιόνι αστόχησε σε «σκοτωμένο» τρίποντο για την παράταση και τελικώς οι βολές του Κουρμπάνοφ «κλείδωσαν» τη νίκη, με τον Μασιούλις να διαμορφώνει το 91-90, μετά από νέο άστοχο σουτ του Γιουλ από τα 6,75, το οποίο με το… ζόρι βρήκε ταμπλό.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 49-38, 73-68, 91-90

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x