Ευρώπη

Πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στο Eurocup

Στη «μάχη» του Eurocup θα ριχτούν οι γυναίκες του Ολυμπιακού, αρχής γενομένης από σήμερα (27/10, 18:00), καθώς θα αντιμετωπίσουν την Γιακίν Ντογκού Ουνιβερσιτέσι στο ΔΑΚ «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας.

Τα... ευρωπαϊκά τους θα φορέσουν και οι γυναίκες του Ολυμπιακού, για πρώτη φορά ξανά μετά το 2011.

Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννης ξεκινούν τις υποχρεώσεις του στο Eurocup και πρώτος αντίπαλος θα είναι η Γιακίν Ντογκού Ουνιβερσιτέσι (Τουρκία), την οποία θα αντιμετωπίσουν σήμερα (27/10, 18:00) στο ΔΑΚ «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας.

Η μόνη απουσία που θα έχουν οι «ερυθρόλευκες» είναι αυτή της Ζωής Δημητράκου, η οποία ενσωματώθηκε πρόσφατα στην ομάδα και χρειάζεται χρόνο μέχρι να βρει το ρυθμό της.

Η Ελένη Καπογιάννη δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς στην ιστορία του Ολυμπιακού για το τμήμα μπάσκετ Γυναικών. Αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι και είμαστε έτοιμοι. Χρειαζόμαστε τον κόσμο να μας βοηθήσει για να ξεπεράσουμε και πιο γρήγορα το άγχος της πρεμιέρας. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Θέλουμε να κερδίσουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας. Το έργο μας είναι δύσκολο όμως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Στον όμιλο του Ολυμπιακού βρίσκονται ακόμα οι Γκουντ Έιντζελς Κόζιτσε (Σλοβακία) και Αλουινβέντ Μίσκολτς (Ουγγαρία).

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports1.

Υπενθυμίζεται πως η μορφή της διοργάνωσης είναι ως εξής: Οι ομάδες θα χωριστούν σε οχτώ ομίλους των τεσσάρων. Στους 16 προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και παίζουν εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Έπειτα, θα δημιουργηθεί μια βαθμολογία 1-16 και τα ζευγάρια θα έχουν ως εξής (1-16, 2-15, 3-14 κλπ). Οι νικήτριες θα προκριθούν στην επόμενη φάση, όπου θα προστεθούν και οι τέσσερις ομάδες που θα έχουν αποκλειστεί από την Ευρωλίγκα. Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση, προκειμένου να σχηματιστούν τα ζευγάρια των προημιτελικών, με τις ομάδες να παίζουν εντός και εκτός έδρας αγώνες, όπως και στους ημιτελικούς. Οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε διπλό τελικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού
27/10 18.00 Ολυμπιακός-Γιακίν Ντογκού Ουνιβερσιτέσι
3/11 18.00 Αλουινβέντ Μίσκολτς-Ολυμπιακός
9/11 18.00 Ολυμπιακός-Γκουντ Έιντζελς Κόζιτσε
1/12 17.00 Γιακίν Ντογκού Ουνιβερσιτέσι-Ολυμπιακός
8/12 18.00 Ολυμπιακός Αλουινβέντ Μίσκολτς
15/12 19.00 Γκουντ Έιντζελς Κόζιτσε-Ολυμπιακός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x