Euroleague

Πρίντεζης: «Δεν πάμε σαν αουτσάιντερ»

Ο Ολυμπιακός πάει στη Μαδρίτη με φιλοδοξίες σύμφωνα με τον Γιώργο Πρίντεζη που αποποιείται τον τίτλο του αουτσάιντερ για την ομάδα του.

Κάθε άλλο παρά για… συμπλήρωμα της τετράδας πηγαίνει στη Μαδρίτη για το Final Four ο Ολυμπιακός. Ο Γιώργος Πρίντεζης μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ ξεκαθάρισε πως η ομάδα του έχει φιλοδοξίες και δεν δέχεται τον τίτλο του αουτσάιντερ. Παράλληλα μίλησε για το μεγάλο του τρίποντο που έφερε το εισιτήριο.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για:

-το νικητήριο τρίποντο: «Στεκόμαστε λίγο στην τελευταία φάση, αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο έγιναν πολλά πράγματα, όπως η συγκλονιστική εμφάνιση του Μάντζαρη, το καλάθι του Σπανούλη και η πάσα του Σλούκα. Εκείνη την στιγμή δεν έχεις το περιθώριο να σκεφτείς, αν είναι εύκολο ή δύσκολο το σουτ. Όταν απομένει ένα δευτερόλεπτο, απλά σουτάρεις. Είναι ένα επιπλέον βάρος το ότι είχα πριν 0/5 τρίποντα, αλλά ήταν ένα σουτ που θα μας έδινε τη νίκη και την πρόκριση. Δεν το σκέφτηκα, μετά το τάιμ άουτ έχεις το μυαλό σου τις οδηγίες του κόουτς. Ο κόουτς σχεδίασε μία επίθεση για να πάρει ο Σπανούλης την μπάλα κι εγώ έπαιζα σαν σέντερ».

-το αν ήταν λάθος του Πασκουάλ να βάλει τον Τόμιτς στην τελευταία άμυνα: «Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αν το έχανα, το ματς θα πήγαινε παράταση το ματς και αν χάναμε, θα ήταν σωστός. Το λάθος ίσως το έκανε προηγουμένως που παίξαμε με τέσσερις κοντούς».

-το αν το σουτ θα ήταν δυσκολότερο αν είχε βάλει 2/2 βολές ο Ναβάρο: «Πιστεύω πως το σουτ θα ήταν ίδιο. Δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς. Ίσως να ήμουν περισσότερο φοβισμένος. Χθες στα τρίποντα τα έσπασα. Ο κόουτς, όμως, με εμπιστεύτηκε. Είναι πολύ σημαντική για εμένα η εμπιστοσύνη. Δεν πιστεύω πως θα άλλαζε κάτι. Κατά ένα περίεργο λόγο ήξερα πως θα έρθει η μπάλα σε εμένα. Το ήθελα».

-τη σύγκριση με το νικητήριο καλάθι στην Πόλη: «Δεν θέλω να τα συγκρίνω. Το τώρα μετράει. Η Κωνσταντινούπολη ήταν μία ξεχωριστή βραδιά για την ομάδα. Ήμασταν μια παρέα παιδιών που πήραμε το ευρωπαϊκό για τον Ολυμπιακό έπειτα από 15 χρόνια. Το καθένα έχει τη δική του σημασία και καλά. Το καλάθι στην Κωνσταντινούπολη ήταν κάτι πολύ όμορφο που ολοκλήρωσε μία πολύ καλή χρονιά».

-το αν θα πετύχει κι άλλο buzzer beater: «Δεν μπορώ να το πω. Δουλεύουμε ως ομάδα, ήταν μία πολύ καλή σειρά και κερδίσαμε τρεις φορές την Μπαρτσελόνα. Αυτό είναι ίσως πιο σημαντικό από το Final Four».

-τη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού μετά την πρώτη ήττα στη Βαρκελώνη: «Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ καλά και είχαμε προετοιμαστεί σωστά, αλλά στο πρώτο παιχνίδι δεν παίξαμε στο 30%. Δεν μπορώ να πω πως στο δεύτερο παιχνίδι, θα ήμασταν τόσο διαφορετικοί. Το πρώτο μας παιχνίδι ίσως ήταν το χειρότερό μας από τότε που ήρθε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος».

-τη διαχείριση των συναισθημάτων του: «Με την πάροδο του χρόνου, μαθαίνεις να λογαριάζεις αλλιώς. Όταν ήμουν πιο μικρός, τα πράγματα ήταν αλλιώς. Έχω δει ελάχιστες φορές το video από την Πόλη. Όταν τελειώσω την καριέρα μου, ίσως το βλέπω. Περάσαμε στο Final Four, αλλά οι υποχρεώσεις μας συνεχίζουν».

-την επιστροφή του στον Ολυμπιακό μετά την θητεία του στη Μάλαγα: «Αν θα μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, δεν θα τον γύρναγα. Ακόμα και στη Μάλαγα έμαθα πράγματα. Ήταν, όμως, ψυχοφθόρο. Ο κόουτς Αγγέλου με εμπιστεύτηκε και το καλοκαίρι άνοιξε μία θέση στον Ολυμπιακό. Δούλεψα σε ένα πρόγραμμα και τα κατάφερα».

-τη μη κλήση του το 2011 στην Εθνική: «Εν μέρει είχα πληροφορηθεί από ένα site πως δεν με κάλεσαν».

-την οικονομική πολιτική του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός δυστυχώς για όλη την Ευρώπη έχει αποδείξει πως τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ. Υπάρχει ένας κορμός παικτών και μια ταυτότητα. Ακόμα και πέρσι που δεν περάσαμε στο φάιναλ φορ παλέψαμε με την Ρεάλ ως το τέλος. Οι ομάδες ακολουθούν το μοντέλο του Ολυμπιακού».

-την ομιλία των προέδρων στους παίκτες: «Οι πρόεδροι ήταν χαρούμενοι, γιατί περάσαμε στο Final Four. Ειδικά μετά το πρώτο παιχνίδι πολλοί δεν πίστευαν σε εμάς, αλλά τα καταφέραμε. Ήταν πολύ μεγάλο επίτευγμα που πήγαμε στο Final Four και νικήσαμε τρεις συνεχόμενες φορές την Μπαρτσελόνα που είναι μια ομάδα που αγωνίζεται φορές καλύτερα μακριά από την έδρα της και βάζει συνεχώς νέα πράγματα στο παιχνίδι της.

-τη βοήθεια από τον κόσμο: «Αποφεύγω να μιλάω για τον κόσμο, όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες μου. Η ατμόσφαιρα, όμως, ήταν εκπληκτική ακόμα κι όταν ήμασταν πίσω στο σκορ. Τους ευχαριστούμε πολύ».

-την… προσγείωσή του: «Δεν θεωρώ πως έγινε κάτι για να μην το κάνω. Έβαλες δύο νικητήρια σουτ. Υπάρχουν κι άλλες καταστάσεις. Έχουν συμβεί και άλλα στον χώρο του μπάσκετ και προσπαθώ να τα βλέπω όλα σαν ευθεία γραμμή. Αν πίστευα παραπάνω στον εαυτό, ίσως και να ήμουν καλύτερος».

-το αν είναι απωθημένο το ΝΒΑ: «Πήραμε το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα έπειτα από 15 χρόνια. Δεν είμαι πρώτος στο χωριό. Ποτέ δεν είχα στο μυαλό μου τα χρήματα. Το ΝΒΑ πάντα είναι ένας στόχος ενός αθλητή, αλλά ήρθε όταν είχαμε πετύχει πολλά ως ομάδα. Ήμασταν μια παρέα, κάναμε μια σωστή κουβέντα με τους προέδρους και ήθελα να μείνω».

-το «πεταχτάρι» του: «Έτσι μου βγαίνει. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Απλά είναι άσχημο σαν σουτ. Κακάσχημο. Κάποιος από τους συμπαίκτες μου το είπε έτσι. Μου φαίνεται ο Παπανικολάου. Το έκανα κάποιες φορές. Άλλες έμπαινε, άλλες όχι. Το δούλεψα. Ο Καζλάουσκας δεν είχε πολλή εμπιστοσύνη σε αυτό το σουτ. Δεν είναι κακός προπονητής. Ήμουν πιο μικρός και ήθελε κάποια πράγματα πιο αυτοματοποιημένα».

-τη συνεργασία με τον Σπανούλη: «Καλύτερα να συνεχίσουμε να λέμε για τον Σπανούλη και να σταματήσουμε να μιλάμε για εμένα, γιατί του αξίζουν πραγματικά. Ο Σπανούλης έκανε καταπληκτική σειρά και αγώνα δρόμου για να προλάβει».

-την ευστοχία στη σειρά με την Μπαρτσελόνα: «Βάλαμε πολλά και κρίσιμα σουτ. Είχαμε αυτοπεποίθηση παρά το ότι ξεκινήσαμε με ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Ήμασταν όλοι συγκεντρωμένοι στο πλάνο των προπονητών μας. Ξέραμε πως θα ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος, αλλά πήγαμε στη Βαρκελώνη για να παλέψουμε. Αυτό δεν αποδείχτηκε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά στα επόμενα».

-τον Τσάβι Πασκουάλ: «Δεν μπορώ να πάρω ξεκάθαρη θέση, γιατί δεν έχουμε συνεργαστεί. Πάντα προετοιμάζει τρικ, όπως έκανε και στη σειρά μας. Ο Παπανικολάου μού έχει πει πως του αρέσει το σκεπτόμενο μπάσκετ. Έχω ακούσει πως έχει 90 συστήματα».

-την πρόκληση του Final Four: «Ξεχνάμε την πρόκριση. Από το Σάββατο κοιτάμε πάλι τους στόχους μας. Δεν θα πάμε για τουρισμό, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε σαν αουτσάιντερ, γιατί θα γελάει ο κόσμος. Είναι ένας ημιτελικός και πιστεύω πως η ΤΣΣΚΑ θα έχει το άγχος. Στα Final Four υπάρχουν δύο αγώνες και παίζει ρόλο ποια ομάδα θα βρεθεί στην καλύτερη ημέρα. Παίζει ρόλο η πίεση. Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ που προσπαθούν χρόνια να πάρουν το τρόπαιο, ακόμα και η Φενέρ θα έχουν περισσότερη πίεση. Η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ομάδες που παίζουν με ίδιο στιλ. Η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει δέσει με την προσθήκη του Ζήση και παίζει πολύ καλή άμυνα με τον Βέσελι στο "5"».

-τις απαιτήσεις στην Ελλάδα και το κλίμα από τους οπαδούς: «Στην Ελλάδα είμαστε και ξέρουμε τις απαιτήσεις του κόσμου του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή πορεία. Παίζει ρόλο και η τύχη. Αν ήταν στον όμιλό μας ή αν αντιμετώπιζε άλλη ομάδα ίσως να ήταν αλλιώς. Καλώς ή κακώς ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν μια μερίδα οπαδών που κάνουν την κατάσταση να ξεφεύγει. Έχω φίλους Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς που έπειτα από τόσο καιρό έχουν "εκπαιδευτεί" και ξέρουν πολύ μπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x