Euroleague

Πρίντεζης: «Διψάμε για νέες επιτυχίες»

Σύνθημα για άμεση προσγείωση ώστε να εξαργυρωθεί με πρόκριση στο Final Four το break στην έδρα της Εφές από τον Γιώργο Πρίντεζη στον Ολυμπιακό. «Θέλουμε συνέχεια νέες επιτυχίες» δηλώνει στη Sportday.

Συνέντευξη στην εφημερίδα Sportday μετά την ισοφάριση της σειράς των πλέι οφ με την Εφές σε 2-2 παραχώρησε ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού, συνέστησε χαμηλούς τόνους γιατί υπάρχει ένα πολύ κρίσιμο ματς για την πρόκριση την Τρίτη στο ΣΕΦ, αποκάλυψε πως αντιμετώπισαν την κρίσιμη αναμέτρηση της Παρασκευής στα αποδυτήρια και χαρακτήρισε μεγάλη ευκαιρία την πρόκριση στο Final Four.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Γιώργου Πρίντεζη στην Sportday:

-Τι αλλάξατε μέσα σε δύο ημέρες για να δείξετε αυτή την εικόνα;

«Αλλάξαμε σίγουρα κάποια πράγματα αγωνιστικά, αλλά κυρίως αλλάξαμε πνευματικά. Το σημαντικότερο είναι ότι είπαμε πως πρέπει να πάψουμε να αδικούμε τους εαυτούς μας. Μιλήσαμε πάρα πολύ μεταξύ μας, είδαμε βίντεο από τους αγώνες, καταλάβαμε τα λάθη μας και θέλαμε να πάρουμε το «διπλό» για εμάς, για τον κόσμο μας, για όλους. Κάναμε το 2-2, αλλά για να έχει αξία πρέπει να γίνει και το 3-2. Είναι σα να ρεφάραμε για τις δύο άσχημες εμφανίσεις και πάμε τώρα για έναν τελικό».

-Δείχνει κάτι για το «μέταλλο» αυτής της ομάδας η ισοφάριση της σειράς;

«Όταν είσαι πίσω με 2-1, αντιδράς γυρίζοντας το τέταρτο παιχνίδι από το -13 και στο τέλος κερδίζεις, δείχνει ότι έχεις ομάδα με μεγάλο χαρακτήρα. Τα κεφάλια όμως τώρα πρέπει να παραμείνουν κάτω και να κοιτάξουμε το πέμπτο παιχνίδι για να προκριθούμε».

- Θεωρείς ότι δείξατε πως παραμένετε… πεινασμένοι για περισσότερες επιτυχίες;

«Ποτέ δεν πρέπει να μένεις στο παρελθόν και να αρκείσαι στις επιτυχίες που πέρασαν. Εδώ ευρωπαϊκό παίρνεις και πρέπει άμεσα να το ξεχάσεις και να κοιτάξεις τον επόμενο στόχο. Πάντα είμαστε διψασμένοι, ειδικά στην ομάδα που παίζουμε. Αυτό είναι μία πραγματικότητα. Θέλουμε να είμαστε συνέχεια στο Final Four, δεν είναι εύκολο, ειδικά τη φετινή χρονιά, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας από τη πρώτη στιγμή».

-Είχες πει ότι το πλεονέκτημα έδρας μετράει αν κάποια σειρά πάει σε πέμπτο παιχνίδι. Νιώθεις πλέον ότι οι πιθανότητες σας είναι περισσότερες;

«Ισχύει αυτό που είχα πει, πιστεύω πως αυτή είναι η αλήθεια. Είναι πολύ εύκολο μία ομάδα όταν παίζει δύο φορές μέσα σε δύο μέρες στο ίδιο γήπεδο να κάνει έστω μία νίκη. Για να το πω καλύτερα, είναι πιο δύσκολο για τη γηπεδούχο ομάδα να κρατήσει την έδρα της αλώβητη μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι και θέμα ψυχολογίας και ρυθμού. Τώρα πρέπει να τα δώσουμε όλα και με τη βοήθεια του κόσμου να κερδίσουμε το πέμπτο παιχνίδι».

-Πως περιμένεις την ατμόσφαιρα την Τρίτη;

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει τι πρέπει να κάνει και τι να περιμένει από αυτή την ομάδα. Ξέρω ότι τους στενοχωρήσαμε για μία εβδομάδα, αλλά έχουμε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για να τον κάνουμε χαρούμενο με μια ακόμα πρόκριση σε Final Four».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x