Euroleague

Πρίντεζης: «Να βρούμε το ‘κλικ’ που θα μας ξαναφέρει στην κορυφή»

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την απώλεια της Ευρωλίγκας ο Γιώργος Πρίντεζης, μετά την άφιξη του Ολυμπιακού από την Πόλη, τονίζοντας τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Τους τρόπους που ο Ολυμπιακός θα διορθώσει τις λεπτομέρειες που τον κράτησαν μακριά από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας σχολίασε ο Γιώργος Πρίντεζης, στις δηλώσεις του κατά την άφιξη του Ολυμπιακού στο «Ελ. Βενιζέλος» από την Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Μου αρέσει να βλέπω και το ποτήρι μισογεμάτο. Φτάσαμε μέχρι εδώ και αυτό ήταν πολύ μεγάλο επίτευγμα. Σίγουρα όλοι απογοητευτήκαμε, όλοι στενοχωρηθήκαμε, θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε άλλο ένα ευρωπαϊκό, αλλά καλό είναι μερικές φορές να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι. Θεωρώ ότι η Φενέρ ήταν καλύτερη και το άξιζε. Ήταν σε πάρα πολύ καλή φόρμα και το απέδειξε και στη φάση των playoffs και στο Final 4, κερδίζοντας και τη Ρεάλ, και εμάς. Όπως κάθε μεγάλη ομάδα, και εμείς πρέπει να δούμε ποιο είναι αυτό το κλικ, αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να μας ξαναφέρουν στην κορυφή».

Για την στήριξη του κόσμου
: «Σίγουρα μας τιμά αυτό, και καταλαβαίνει και ο κόσμος. Δεν είμαστε σαν την ΤΣΣΚΑ και τη Ρεάλ, να έχουμε την ευκαιρία να είμαστε στο Final 4 κάθε χρόνο. Για να φτάσουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες παλεύουμε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και στα playoffs. Για αυτό ίσως και το αποτέλεσμα μας στενοχώρησε τόσο πολύ.

Όπως και να το κάνουμε, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα γιατί ένας τελικός είναι ένας τελικός. Θέλαμε πάρα πολύ να πάρουμε άλλο ένα ευρωπαϊκό αλλά, όπως είπα και πριν, αν είσαι ρεαλιστής βλέπεις ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες, όπως η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ, που έχουν ξοδέψει υπέρογκα ποσά, έχουν καταπληκτικά ρόστερ, ίσως και καλύτερα από τα δικά μας και κάποιοι δεν έχουν καταφέρει ούτε τα μισά.

Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε σαν μεγάλη ομάδα είναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να ξαναφτάσουμε στην κορυφή βάσει πιθανοτήτων και να είμαστε ακόμα καλύτεροι του χρόνου
».

Για το αν μετριάζει τη λύπη των παικτών ότι στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης ένας πολύ καλός τους φίλους: «Σίγουρα, χαρήκαμε πολύ για τον Κώστα, όπως σίγουρα θέλαμε πάρα πολύ να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίζουν. Στον Κώστα και σαν παιδί και σαν παίκτη αξίζουν τα καλύτερα. Από εκεί και πέρα όμως η στενοχώρια παραμένει η ίδια».

Για το πόσο σημαντική είναι η ελληνική παρέα: «Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια καλή χημεία καλών παικτών, καλών χαρακτήρων και φίλων. Έτσι μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις, στη διάρκεια της χρονιάς που υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Να ξέρεις να διαχειριστείς μεγάλες νίκες, να ξέρεις να είσαι προσγειωμένος και να συνεχίζεις ακόμα καλύτερα, αλλά να διαχειρίζεσαι και τα άσχημα που μπορεί να έρθουν, για να μην το βάζεις κάτω, να δουλεύεις περισσότερο και να προσπαθείς για το καλύτερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x