Ελλάδα

Πρίφτης: «Είμαστε αουτσάιντερ κόντρα στην ΑΕΚ»

Το ρόλο του αουτσάιντερ έδωσε στην ομάδα του ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης για τη σειρά κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ τόνισε ότι τα play-off για την 3η και 4η θέση δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα.

Αουτσάιντερ χαρακτήρισε την ομάδα του ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, για τη σειρά των αγώνων κόντρα στον Άρη, ενώ εξέφρασε και την απορία του σχετικά με το νόημα ύπαρξης play-off για την 3η και την 4η θέση, από τη στιγμή που δεν κερδίζει κάποια ομάδα κάτι παραπάνω.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Να πω συγχαρητήρια στον αντίπαλό μας, παρόλο που έχω μιλήσει με τους προπονητές και έχω εκφράσει τον θαυμασμό μας για τον τρόπο που ο Ολυμπιακός έχει παρουσιαστεί όλη την χρονιά στην Ευρωλίγκα, αλλά και για τον τρόπο που έπαιξε στο Φάιναλ Φορ. Πόσο ανταγωνιστικός και πόσο καλός ήταν σε αυτή την φετινή δύσκολη Ευρωλίγκα. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, δεν είχαμε ενέργεια και πιστεύω πως αυτό οφείλεται σε ένα βαθμό και στην έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Δυστυχώς τις τελευταίες σαράντα μέρες έχουμε παίξει τέσσερα ματς. Ξαφνικά τώρα θα μπούμε σε διαδοχικούς αγώνες. Αυτό δεν είναι εύκολο στη διαχείριση, ειδικά στο τέλος της χρονιάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε αρκετά την εικόνα μας, είχαμε περισσότερη ενέργεια και αν είχαμε διαχειριστεί καλύτερα τα φάουλ στο τέλος των δεκαλέπτων, ίσως να ήταν καλύτερη η έκβαση της αναμέτρησης από άποψης σκορ. Εμείς τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε, να διαχειριστούμε τις ελλείψεις μας. Έχουμε αρκετές ελλείψεις, όμως, πιστεύω πως η ομάδα έχει έναν πολύ καλό ελληνικό κορμό και μια συνοχή σε ό,τι αφορά το ελληνικό στοιχείο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Ουσιαστικά αυτό είναι το χαρακτηριστικό μας. Θα δούμε πως θα είναι οι τραυματίες, θα διαχειριστούμε λίγο την κούραση και θα πάμε να παίξουμε την σειρά με την ΑΕΚ.

Σε ό,τι αφορά την σειρά που έπεται για εμάς, το είχα πει και πέρυσι που ήμασταν τρίτοι το λέω και φέτος που είμαστε τέταρτοι. Είναι μια σειρά αγώνων που μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Το νόημα των πλέι οφ είναι κατά την διάρκεια της σεζόν να διεκδικήσεις από μειονεκτική θέση μια πιθανότητα για το πρωτάθλημα και από κει και μετά όταν αποκλείεσαι σταματάς. Εφόσον δεν υπάρχει κάποιος στόχος για είσοδο σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, πράγματι δεν έχουν κάποιο σπουδαίο νόημα εκτός από το πρεστίζ και ίσως το γεγονός ότι θα έρθει κόσμος να δει μια δυο φορές ακόμη την ομάδα του.

Εμείς επειδή κατά βάση είμαστε ελληνική ομάδα το έχουμε αποδεχτεί. Δυσκολευόμαστε λίγο να το εξηγήσουμε στους ξένους. Ειδικά πέρυσι είχα δυσκολευτεί πάρα πολύ σε αυτό το θέμα, να τους εξηγήσω τι και πως... Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε έναν αγωνιστικό ρυθμό, ειδικά στο τέλος της σεζόν που όλοι λίγο πολύ αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα, το σπίτι μας, την κατάληξη της χρονιάς...

Είναι λίγο δύσκολο, αλλά μας βοηθάει το γεγονός ότι έχουμε αρκετούς Έλληνες. Ξέρουμε πως μετά την είσοδό μας στην 4άδα η κατάληξή μας είναι επιτυχημένη. Ίσως η διαδρομή μας δεν είναι όπως πέρυσι, όμως η κατάληξή μας ήταν πολύ θετική. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην σειρά με την ΑΕΚ. Ξέρουμε πως είμαστε αουτσάιντερ και λόγω έδρας και γενικότερα λόγω των προβλημάτων που διέπουν την ομάδα μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x