Ευρώπη

Πρίφτης: «Είχαμε να διαχειριστούμε δύσκολο τριήμερο»

Στη δυσκολία να διαχειριστούν την ήττα από τον ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τη νίκη του Άρη επί της Μπάκεν Μπέαρς για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» τόνισε πως είχαν καλές στιγμές στο πρώτι ημίχρονο και κάποια κενά σε άμυνα και ριμπάουντ στην τρίτη περίοδο, λόγω του τρόπου που σουτάρουν οι Δανοί. Βαθμολόγησε με 10 τις προσπάθειες των παικτών του στην αναμέτρηση της Τετάρτης, λόγω των πολλών προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετωπίζουν και πως χρειάζονται σε μερικούς τομείς βελτίωση, πως δε σκέφτεται κάποιες αλλαγές στο ρόστερ τη δεδομένη χρονική στιγμή, ζητώντας από τον Μαρμπλ να βελτιώσει κάποια πράγματα στη συνέχεια.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια για τη νίκη. Ήταν δύσκολες οι τρεις μέρες στην διαχείριση της ήττας από τον ΠΑΟΚ, πνευματικά και ψυχολογικά. Είχαμε καλές στιγμές, είχαμε μομέντουμ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και κάποια κενά στην τρίτη περίοδο, χάνοντας εύκολα καλάθια και αμυντικά ριμπάουντ.

Αυτό έγινε επειδή οι Μπέαρς είναι ιδιαίτερη ομάδα, είναι κάθετη σαν ομάδα, σουτάρουν την μπάλα με αυτοπεποίθηση. Στο τέλος, είχαμε ‘καθαρό’ μυαλό και καλό μακρινό σουτ, που μας έδωσε μια καθαρή νίκη. Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό και προετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας.

Θα έδινα 10 στους παίκτες, όχι για την απόδοση, αλλά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παίζουμε το οποιοδήποτε παιχνίδι. Και μετά από την ήττα από τον ΠΑΟΚ και γιατί έχουμε να διαχειριστούμε σοβαρούς τραυματισμούς. Είτε μας λείπουν παίκτες, είτε αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το ρόστερ. Με βάση τις συνθήκες, είμαι ικανοποιημένος που νικήσαμε.

Το τι πρέπει να βελτιώσουμε και ότι έχουμε αρκετά πράγματα που έχουμε να διορθώσουμε το ξέρω εγώ, το ξέρουν και οι παίκτες, αλλά πρέπει να αισθανθούμε εμείς καλύτερα, να αλλάξουμε την ψυχολογία μας και, όταν νικάμε, να χαιρόμαστε. Να μην πηγαίνουμε στα σπίτια μας μη προβληματισμένοι, αλλά όχι μόνο προβληματισμένοι.

Αυτή τη στιγμή έχω αυτή την ομάδα, αυτούς βλέπω και με αυτούς θα συνεχίσω να παίζω μέχρι να προκύψει κάτι που θα θεωρήσουμε ότι πρέπει να το κάνουμε. Δεν σκεφτόμαστε κάτι άμεσα, κυρίως γιατί δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσουμε κάποιον παίκτη. Και πρέπει να βρούμε κάποιον καλύτερο και οικονομικά να μπορούμε να τον πάρουμε.

Ο Μαρμπλ ήταν πιο αποφασιστικός και αρκετά παραγωγικός, πρέπει να βελτιώσει πολλά, κυρίως την προσαρμογή του, στην εξυπνάδα που χρειάζεται για να κερδίσει ένα παιχνίδι μια ομάδα. Το ρόστερ αυτό είναι και πρέπει να το βοηθήσουμε και όχι να είμαστε μακριά, αλλά κοντά τους. Μόνο έτσι θα μας δώσουν κάτι πίσω. Ο Μαρμπλ είχε βοήθεια σήμερα και περισσότερες δυνατότητες για πρωτοβουλίες.

Προφανώς, δεν πείθουμε αρκετά με τον τρόπο που παίζουμε και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε βελτίωση, αλλά πολλές φορές η ψυχολογία παίζει ρόλο και αυτή τη στιγμή έχει κλονιστεί και επειδή και σήμερα, σε ένα σημείο του παιχνιδιού, πιεστήκαμε ψυχολογικά, ίσως γι’ αυτό κάποιοι να πιστεύουν ότι πρέπει να νικάμε με τριάντα πόντους.

Εμένα με ενδιαφέρει να νικάμε τη συγκεκριμένη περίοδο. Η μη ικανοποίηση που υπάρχει πρέπει να φύγει, για να μπορέσουμε να αισθανθούμε λίγο καλύτερα. Αυτό θα εκφραστεί μέσα από την απόδοσή μας. Κάποιοι χαρακτήρες είναι πιο δυνατοί, αλλά η τριβή σε κάνει πιο ικανό στο να διαχειριστείς τέτοιες καταστάσεις. Αυτό είναι και η εμπειρία».

Από την πλευρά του, ο Στέφεν Βιτς τόνισε πως: «Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία την πόλη και τους ανθρώπους του Άρη. Ήταν όλα υπέροχα, εκτός από το ότι δεν μας έδωσαν τη νίκη… Πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης ήταν αρκετά καλύτερος, ξέφυγε με 17 πόντους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ανακάμψαμε, κερδίσαμε τον Άρη έναν πόντο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης σκόραρε 26 πόντους, είχε 10 πόντους σε 15’, δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε. Στα τελευταία πέντε λεπτά, όμως, μείναμε από δυνάμεις, δεν ξέρουμε πως να παίξουμε εκεί στο τέλος. Είναι εντυπωσιακό ότι κερδίσαμε τα ριμπάουντ, είχαμε 10 παραπάνω. Το κρατάμε και συνεχίζουμε.

Δεν είναι το μπάσκετ ίδιο στην Δανία όπως είναι το ποδόσφαιρο, αλλά σαν Μπάκεν Μπέαρς η συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι σαν επανάσταση για το δανέζικο μπάσκετ, είναι ένα μεγάλο βήμα. Είμαστε περήφανοι και αποδεχόμαστε την πρόκληση, θέλοντας να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x