Ελλάδα

Πρίφτης: «Πολύ δύσκολο να ‘σπάσει’ η δυάδα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού»

Υπομονή και δουλειά σε διάρκεια χρειάζεται ο Άρης για να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Δ. Πρίφτης εκτιμώντας πως είναι δύσκολο να «σπάσει» άμεσα το δίπολο.

Ρεαλιστής ο Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε πως είναι δύσκολο να σπάσει άμεσα η δυάδα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην κορυφή της Basket League, ωστόσο δήλωσε αποφασισμένος να δουλέψει σε διάρκεια με την ομάδα του για να μειώσουν την απόσταση στο μέτρο του δυνατού.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε στη media day της ομάδας για:

-το φιλικό με την Στεάουα: «Οι ομάδες αυτήν την περίοδο προσπαθούν να οργανωθούν. Είναι σαν το σχολείο που βάζει την ύλη και προσπαθούν να την ολοκληρώσουν όλοι μαζί. Εμείς λόγω κάποιων προβλημάτων σε αυτή την ύλη μείναμε πίσω για αυτό και κανονίσαμε το φιλικό με την Στεάουα. Έχοντας όλους τους παίκτες μαζί μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε την χημεία μας, κάτι το οποίο δεν χτίζεται μέσα σε 4-5 μέρες».

-την προσθήκη του Σανικίτζε: «Ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα από ένα παίκτη. Μετράει και ο αντίπαλος και η μέρα του αντιπάλου. Η επιλογή του Σανικίτζε εμπεριέχει ένα μικρό ρίσκο. Το ότι ήρθε ένα μήνα αργότερα και με ένα πρόβλημα τραυματισμού είναι ένα ρίσκο και ήταν μια απόφαση ιδιαίτερα δύσκολη. Πιστεύω ωστόσο ότι θα μας βοηθήσει γιατί έχει αγωνιστεί σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν θέλω να αναφερθώ προσωπικά στην επίδοση κάποιου και να προσδιορίσω αν θα είναι ο παίκτης που θα κάνει την διαφορά. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα θα στηριχτεί στην ομαδικότητα».

-την αστάθεια της απόδοσης της ομάδας: «Όλα αυτά διαφοροποιούνται ανάλογα την απόδοση της ομάδας. Όλες οι ομάδες παλεύουν με την έννοια σταθερότητα αυτόν τον καιρό. Όλα θέλουν το χρόνο τους, την υπομονή τους και την εμπιστοσύνη τους. Αυτό που έχει σημασία είναι κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε συνειδητά. Να προπονούνται οι παίκτες καθημερινά και εγώ από την θέση μου να τους βοηθάω, μέχρι να βελτιωθούμε στο έπακρο στ τέλος».

-την προσαρμογή των νέων παικτών: «Είναι κάποιοι παίκτες που έχω μια διαδρομή και μια συνέχεια, κυρίως οι Έλληνες. Στους ξένους τους αλλάξαμε όλους. Υπάρχουν κάποια παιδιά που έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία για να επισπεύσουν την προσαρμογή τους και κάποια παιδιά που δεν έχουν, για αυτό πρέπει να δείξουμε ομαδικά κατανόηση και υπομονή. Αυτό χρειάζεται κάποιο χρόνο».

-το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα: «Η ομάδα δεν θα είναι ποτέ 100% έτοιμη. Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση στον αθλητισμό. Πιστεύω όμως θα χρειαζόμασταν 20 μέρες για να καλύψουμε αυτήν την ύλη που προείπα, επιθετικά, αμυντικά και τακτικά. Πιστεύω με το ξεκίνημα του Champions League θα έχουμε μια καθαρή εικόνα. Δηλαδή θα παίζουμε ένα παιχνίδι και θα ξέρω να κρίνω την ομάδα και τι να περιμένω».

-το αν είναι δημιούργημά του η ομάδα: «Σε συνεργασία με την διοίκηση και σε απόλυτη επικοινωνία φτιάξαμε μια ομάδα. Προσέξαμε τις κινήσεις μας από κάθε άποψη, αγωνιστική, από άποψη χαρακτήρων και προσωπικοτήτων. Φτιάξαμε αυτό το γκρουπ και μένει τώρα να το προπονήσουμε, να είμαστε δίπλα τους σε ότι μας χρειάζονται και κυρίως στις δύσκολες στιγμές, να γίνουμε ένα, μια οικογένεια, να παίξουμε καλό μπάσκετ, να φέρουμε τον κόσμο δίπλα μας και όπως και πέρσι να γίνουμε όλοι μαζί ένα και να κάνουμε μια καλή προσπάθεια».

-το αν υπάρχει πίεση να σπάσει το «δίπολο» Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: «Η πίεση είναι σχετική. Ότι έχουμε μια σταθερή παρουσία στην 4αδα την τελευταία διετία και ότι κάναμε μια καλή πορεία στο Eurocup σίγουρα αυξάνει τις φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Η σύγκριση θα πρέπει να περιλαμβάνει και τους αντιπάλους όχι μόνο την ίδια την ομάδα και το τι έκανε πέρσι. Η αξιολόγηση δηλαδή θα πρέπει να γίνει σε δυο ταμπλό, όχι μόνο τι κάναμε πέρσι αλλά και το τι έκαναν φέτος οι αντίπαλοι μας. Το να σπάσει η 2αδα φέτος, σύμφωνα με ρόστερ τους, τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού, είναι πολύ δύσκολο. Αυτά έρχονται στην πορεία και αυτό δεν είναι πορεία ενός χρόνου, μπορεί να είναι και 2 και 3 χρόνων. Αν είσαι υπομονετικός και ψύχραιμος μπορεί αυτό να έρθει και νωρίτερα, αν είσαι όμως ανυπόμονος μπορεί να αργήσει πολύ παραπάνω».

-τη συνεργασία και τη στήριξη από τη διοίκηση: «Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και είμαστε σε πλήρη συνεννόηση για ότι κάνουμε και έχουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό που είναι η υπομονή. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα και πολύ σκέψη. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα ποσοστά επιπολαιότητας σε κάθε απόφαση. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά για να κάνουμε την ομάδα μας ανταγωνιστική».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x