Ελλάδα

Πρίφτης: «Θέλουμε δουλειά ακόμη»

Στη δουλειά που θα χρειαστεί ακόμα ο Άρης, ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων, στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά την ήττα από την Μπεσίκτας στο Παλέ.

Αναλυτικά: «Αναμφίβολα, η δυναμική της Μπεσίκτας είναι μεγάλη. Ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό. Γενικά, φέτος το πρόγραμμα των φιλικών είναι αρκετά έντονο και ίσως δεν συνάδει με τη διαδρομή που έχει η ομάδα όσο είναι όλη μαζί από άποψη προπόνησης και προπονητικής προετοιμασίας.

Γιατί όλο αυτό το διάστημα είχαμε αρκετούς προβληματισμούς και ιδιαιτερότητες με παίκτες που έλειπαν, παίκτες που ήρθαν πιο αργά, με τραυματισμούς... Γενικά, ποτέ δεν έχουμε βρεθεί όλοι μαζί και σίγουρα αυτό δεν συνάδει με τα τόσο δυνατά φιλικά που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Νομίζω πως στο τελευταίο ενάμιση ματς έχει αλλάξει λίγο η νοοτροπία της ομάδας σε ότι αφορά στην ένταση την σκληρότητα, το οποίο εκφράζεται κυρίως μέσα από την άμυνα. Στην επίθεση θέλουμε πολλή δουλειά.

Υπάρχουν αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού που πρέπει να τα βελτιώσουμε. Σήμερα πήγε το ματς στην τελευταία φάση. Θεωρώ πως κάναμε αρκετές επιπολαιότητες, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο κάναμε αρκετά λάθη και χάσαμε ριμπάουντ. Αν τα είχαμε διορθώσει αυτά, το παιχνίδι θα είχε διαφορετική εικόνα. Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας.

Οι απουσίες είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστούμε όλοι μαζί και το κάνουμε... Και σήμερα το κάναμε, αλλά ειδικά στο παιχνίδι με τη Βενέτσια παίζαμε μόνιμα με δύο 5άρια ή βάλαμε τον Μούρτο και τον Μαρμπλ να παίξουν το ‘τέσσερα’. Κάτι που σημαίνει πως δύο με τρεις παίκτες έπαιζαν σε άλλη θέση.

Αυτό δημιουργεί μια δυσχέρεια στην ανάπτυξή μας, ειδικά στην επίθεση. Όμως, δεν θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία. Θα πρέπει να είμαστε σκληροί, να έχουμε μια καλή βάση και να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο.

Σήμερα, αντιμετωπίσαμε κάποιες μορφές ζώνης, οι οποίες μας προβλημάτισαν και δυσκολευτήκαμε λίγο στην οργάνωση. Αυτό έχει να κάνει με τη συνοχή που επιτυγχάνεται μέσα από την προπονητική διαδικασία. Και όπως σας εξήγησα, σε αυτή τη φάση η προπονητική διαδικασία είναι ελλιπής, αλλά δεν πρέπει να το επικαλούμαστε αυτό ως δικαιολογία.

Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι, πιο έτοιμοι, πιο συνεπείς και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε καλύτερη επικοινωνία στο γήπεδο. Να έχουμε καλύτερη συνεννόηση, ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι επιπολαιότητες και ανοησίες που μας οδήγησαν σε κακές επιθέσεις.

Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε και το σημερινό παιχνίδι και το δεύτερο παιχνίδι με τη Βενέτσια είναι τελείως διαφορετική.

Και ο Τσαϊρέλης και ο Μούρτος, σε ότι αφορά στο αμυντικό κομμάτι, είναι και οι δύο τρομεροί αθλητές, κατά τη γνώμη μου. Για τον Μούρτο το έχω ξαναπεί, είναι μια πολυτελής ασφάλεια για το επίπεδο που είμαστε και ο Τσαϊρέλης είναι πολύ καλός αθλητής, έχει πολύ γρήγορα πόδια, αμυντικά δημιουργεί συνθήκες, κάνει πολλά πράγματα.

Στην επίθεση χρειαζόμαστε περισσότερη οργάνωση και ειδικά στο μέσα παιχνίδι, για να το βρούμε χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερη δουλειά.

Είχαμε σήμερα αρκετές κακές επιθέσεις που δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε, αλλά είχαμε και αρκετές καλές. Με αρκετό γύρισμα της μπάλας και επιθέσεις που τρέξαμε με αυτοπεποίθηση, ειδικά στο man to man. Πρέπει να βρούμε πλουραλισμό και να είμαστε ομαδικοί.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια δεν μας πειράζει ποιος παίκτης θα ξεχωρίζει κάποια στιγμή. Θα δείτε πως στη διαδρομή του πρωταθλήματος θα ξεχωρίσουν κι άλλοι παίκτες σε ότι αφορά στο σκορ, αλλά και στα υπόλοιπα καθήκοντα που θα κληθούν να έχουν.

Δυστυχώς, είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό ετοιμότητας που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Το ανέλυσα και νωρίτερα. Για να είμαι ειλικρινής και εγώ ως γκρουπ τώρα αρχίζω να γνωρίζω την ομάδα μου, παρότι είμαστε ένα μήνα μαζί. Στο διάστημα αυτό, έχουμε αρκετές απουσίες και προβληματισμούς. Πάντα κάποιος έλειπε και ήταν μια ολόκληρη θέση που δεν υπήρχε: Η θέση τέσσερα.

Για τη θέση πέντε και τις άστοχες βολές... Είναι και θέμα κούρασης, είναι και θέμα προπόνησης. Κάποιοι παίκτες πρέπει να βελτιωθούν στο συγκεκριμένο κομμάτι, ειδικά εκείνοι που κερδίζουν τα φάουλ. Έχουμε, όμως, και σημάδια βελτίωσης.

Στο προηγούμενο παιχνίδι είχαμε καλό ποσοστό, νομίζω μόνο μία χάθηκε από τον Καββαδά. Ήταν 2/2 από τον Μπάκνερ και 3/4 από τον Καββαδά. Οι βολές είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να είναι σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό, το οποίο ειδικά στο γήπεδό μας δεν πρέπει να είναι χαμηλό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x