Ελλάδα

Πρίφτης: «Χάσαμε στις λεπτομέρειες»

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό και η ήττα των «κιτρινόμαυρων», όπως τόνισε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» τόνισε πως ήταν ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο και πως αντιμετώπισαν μια ομάδα που βρίσκεται σε ανώτερο επίπεδο από τη δική του. Θεωρεί πως θα πρέπει να ξεχάσουν την αναμέτρηση της Δευτέρας και να επικεντρωθούν στις επόμενες, ώστε να εξασφαλίσουν την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου. Ευχαρίστησε παίκτες και κόσμο για την προσπάθεια, πως δε στέκεται σε μια φάση αν αδικήθηκε ή όχι και πως εξαρτάται και από τον αντίπαλο το πως θα διαμορφωθεί η εξέλιξη ενός αγώνα.

Αναλυτικά: «Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Ήμασταν γενικά ανταγωνιστικοί. Είχαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο επιθετικά, αρκετά καλό αμυντικά. Στο δεύτερο ημίχρονο, κυκλοφορήσαμε την μπάλα αρκετά καλά και είχαμε καλό μακρινό σουτ. Αυτό μας έδωσε μια ώθηση. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, φάσεις μεμονωμένες, φάσεις εμπειρίας…

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Παίζαμε με μια ομάδα που, αυτή τη στιγμή, είναι ένα επίπεδο πάνω από μας, σαν ρόστερ, σαν εμπειρία… Είναι πολύ καλό το ότι μπορέσαμε να αντισταθούμε και να την ανταγωνιστούμε. Στο γήπεδό μας αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, μπορούμε να αντισταθούμε, ακόμη και να νικήσουμε μεγάλες ομάδες. Φτάσαμε κοντά. Αυτό πρέπει να το ξεχάσουμε και να ασχοληθούμε με την ουσία της κατάστασης.

Και η ουσία είναι να κάνουμε τουλάχιστον μια νίκη στα δύο επόμενα ματς για να εξασφαλίσουμε την τρίτη θέση χωρίς να ενδιαφερόμαστε για άλλα αποτελέσματα και, από κει και πέρα, να δούμε, πλησιάζοντας στα πλέι οφ, ποια θα είναι η διασταύρωσή μας.

Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό. Εύχομαι να μην έχει κάτι σοβαρό ο Χάντερ. Καταλαβαίνω πως είναι αυτοί οι τραυματισμοί στο χρονικό σημείο που βρίσκεται και τις υποχρεώσεις που έχει ο Ολυμπιακός. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθειά τους και να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποστήριξή του και τη συνεισφορά του, για μία ακόμη φορά, σε ότι κάνουμε εμείς στο παρκέ.

Δεν μπορώ να εστιάσω μια φάση. Πιστεύω πως δεχτήκαμε κάποια καλάθια που δεν έπρεπε… Είχαμε μια κακή λειτουργία σε εκείνο το κομμάτι και είναι κάτι που θα μας απασχολήσει και θα πρέπει να το διορθώσουμε. Γιατί, δεν είναι μόνο εκείνα τα 5’, είναι και το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο επιθετικά δεν ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί. Άλλοτε δεν είχαμε καλή λειτουργία, άλλοτε είχαμε καλή λειτουργία αλλά, αν δεν μπαίνει το σουτ, όλα φαίνονται άσχημα. Αλίμονο, αν παίζαμε 40’ εξαιρετικά, σίγουρα θα νικούσαμε.

Αλλά, υπάρχει ο αντίπαλος, ειδικά ο συγκεκριμένος με τον τρόπο που παίζει άμυνα, είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές να οργανωθείς, άλλες να "διαβάσεις" αυτό που προκύπτει από την αμυντική του τακτική. Εκεί μετράει η εμπειρία και η προσωπικότητα των παικτών, ενώ ρόλο παίζει και η κούραση.

Δεν καθορίσαμε σε ποιο παίκτη θα γίνουν τα φάουλ στο τέλος. Πήγαμε με μια λογική, κατά κάποιο τρόπο, ζώνη, η οποία είχε και κάποιες τοποθετήσεις για να απαγορεύσουμε την πάσα εισαγωγής. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για κάποιο κλέψιμο. Και, στη συνέχεια, είπαμε όπου πάει η μπάλα να κάνουμε φάουλ. Δεν μπήκαμε σε λογική επιλογής, δεν είχαμε αυτή την πολυτέλεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x