Ευρώπη

Πρόεδρος ULEB: «Είμαι απογοητευμένος με την Ευρωλίγκα»

Ο πρόεδρος της ένωσης των ευρωπαϊκών λιγκών εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της Ευρωλίγκας που αρνείται να συμβιβαστεί με το νέο καλεντάρι της FIBA.

Οι ευρωπαϊκές λίγκες στέκονται στο πλευρό της FIBA στη διαμάχη της με την Ευρωλίγκα. Η τελευταία αρνείται να προσαρμόσει το καλεντάρι της σε αυτό της παγκόσμιας ομοσπονδίας που από φέτος καθιερώνει προκριματικά για τις διεθνείς διοργανώσεις μεσούσης της περιόδου. Ο πρόεδρος της ένωσης των ευρωπαϊκών λιγκών (ULEB), Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ, θεωρεί πως με αυτή τη στάση φέρνει σε αδιέξοδο τους ίδιους τους παίκτες.

«Δε θα παίξουμε στη διάρκεια των παραθύρων, διότι αυτό είναι καλύτερο για το μπάσκετ. Η Ευρώπη και η Κομισιόν πρέπει να παίξουν ένα ρόλο σε αυτό. Όλοι ξοδεύουν χρόνο και ενέργεια. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι απογοητευμένος με την Ευρωλίγκα. Το καλύτερο σενάριο είναι να αποδεχτούμε τα ‘παράθυρα’ των εθνικών ομάδων. Βάζουμε τους παίκτες σε μία πολύ σύνθετη κατάσταση. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: Αποδεχόμαστε τα ‘παράθυρα’ των εθνικών ομάδων. Θα δούμε τι θα γίνει», δήλωσε σε συνέντευξή του στην As.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x